Transfer Rosenberg naar Olympique Lyon lijkt nu toch echt aanstaande

Het leek een vaag gerucht maar nu begint toch duidelijk te worden dat een transfer van Marcus Rosenberg in de winterstop naar Olympique Lyon aanstaande is. Dat meldde Johan Derksen maandag in het tv-programma Voetbal Insite. Volgens Derksen staat Ajax bij een goed bod niet onwillig tegenover een vertrek van de Zweedse international. Rosenberg kende een goed eerste seizoen bij Ajax waarin hij in 31 duels 12 maal wist te scoren. Dit seizoen is de spits echter veelal bankzitter.

Rosenberg verruilde in de zomer van 2005 het Zweedse Malmö FF voor Ajax, waarvoor hij tot dusverre tot 58 officiële wedstrijden kwam (twintig doelpunten). De kans is echter groot dat de aanvaller in de winterstop uit De Arena zal vertrekken. “Laten de clubs zich maar melden”, zei technisch directeur Martin van Geel tegenover Voetbal International.

Sporadisch overtuigen
Tot op heden wist Rosenberg slechts sporadisch te overtuigen bij Ajax. In zijn eerste maanden streed hij met Angelos Charisteas om een basisplaats, maar geen van beide spitsen ontpopte zich tot de nieuwe aanvalsleider. Om die reden trok Ajax in de winterstop Klaas-Jan Huntelaar aan.

Na de winter speelde Rosenberg vooral als linksbuiten en frappant genoeg speelde hij op die positie een aantal uitstekende wedstrijden. Dit seizoen zag trainer Henk ten Cate, mede door de ontwikkeling van Ryan Babel en de komst van Kenneth Perez, echter geen basisspeler in Rosenberg. De Scandinaviër fungeert vooral als stand-in voor Huntelaar, maar komt in deze rol amper aan spelen toe.


Lyon ziet in Rosenberg een vervanger van de geblesseerde Fred. Vanwege het gebrekkige toekomstperspectief van de speler in Amsterdam is het waarschijnlijk dat een transfer daadwerkelijk tot stand zal komen. Rosenberg heeft bij Ajax nog een verbintenis tot medio 2009. Lyon heeft 6,5 miljoen euro over voor hem over. Eerder deed Lyon al een poging om Nilmar terug te halen.

Related posts