Voorbeschouwing Heracles-Ajax:
Ajax zonder Stam en wellicht ook Gabri.

Ajax-coach Henk ten Cate liet vrijdag op de persbijeenkomst weten dat hij er nog niet uit is of hij aanstaande zondag Gabri en Stam niet zal laten spelen. Wanneer Gabri en/of Stam tegen Heracles tegen geel oploopt, zullen ze daardoor geschorst zijn voor de topper tegen PSV.

,,Maar ik wil niet de suggestie wekken, dat we het onszelf tegen Heracles kunnen permitteren om twee belangrijke spelers aan de kant te laten”, aldus ten Cate. ,,Ik wil de wedstrijd tegen PSV volgende week per se met twee punten voorsprong ingaan. Dus dan moet je niet te veel gaan schuiven in je elftal”.

Liever echt gras
Ter voorbereiding op het duel tegen Heracles Almelo heeft Henk ten Cate met zijn selectie getraind op kunstgras. De oefenmeester van de Amsterdammers was na afloop van de training dan ook duidelijk in zijn bewoordingen. ,,Ik vind dat helemaal niets. Noem me ouderwets, maar ik wil modder onder de kicksen.”

Ondanks zijn voorkeur voor ‘echt’ gras laat Ten Cate zijn ploeg vrijdag en zaterdag nog trainen op een kunstmatig veld. ,,Een kunstgrasveld kun je vergelijken met een bevroren veld. Als je het meeste lef hebt, win je de wedstrijd. Ik kan er maar niet aan wennen.”

Voor het duel tegen Heracles, waarin hij in ieder geval Nicolae Mitea, Dennis Gentenaar, Michael Krohn-Deli en Ryan Babel moet missen, denkt Ten Cate aan een andere samenstelling van zijn basiself. Hij is van mening dat lichtere behendigere voetballers beter uit de voeten kunnen op een kunstgrasveld. ,,Als trainer houd je bij het maken van je opstelling altijd rekening met de omstandigheden.”

Heracles zonder Schilder
Bij Heracles-Ajax is Ajax-huurling Robert Schilder geschorst. Een andere huurling; Emmanuel Boakye zal zich wel kunnen laten zien tegen zijn eigenlijke werkgever. De KNVB heeft scheidsrechter Kuipers aangesteld als leidsman voor het duel tegen in Almelo.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax wordt gezien als absolute favoriet voor de winst tegen Heracles. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,34 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 4,2 keer en voor een zege van Heracles 8,5 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,25=18,75 euro. Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts