Ajax vrij simpel ruim langs Austria Wien: 3-0 Incl. fotoverslag!

Zonder sprankelend te spelen en zonder al te veel inspanning heeft Ajax in de eigen ArenA een ruime 3-0 overwinning geboekt op Austria Wien door twee goals van Klaas-Jan Huntelaar en een van de Roemeen Edgar Manucharyan. Ajax staat nu op de tweede plaats in de poule, met drie punten uit één wedstrijd. Zulte Waregem uit België haalde tot nog toe de volle mep in twee duels.

In de eigen Amsterdam ArenA kwam Ajax na 35 minuten op voorsprong. Niemand minder dan Klaas-Jan Huntelaar maakte de 1-0. Vijf minuten later leek de voorsprong teniet te worden gedaan, maar de goal Vachousek werd afgevlagd wegens buitenspel.

In de tweede helft verving De Mul de zeer tegenvallende Rosales. Pas toen ook de matig spelende Maduro vervangen was door Manucharyan en Perez centraal kwam te spelen begon het bij Ajax beter te lopen. Manucharyan scoorde via een Oostenrijks been in de 65e minuut de 2-0 voor Ajax. Een paar minuten later was het weer raak doordat Huntelaar compleet vrijstaand een vrije trap mocht binnen koppen: 3-0. Jammer was dat Jaap Stam en Gabrí in de slotfase nog beide tegen een onnodige gele kaart opliepen maar de winst was binnen.

In de poule van Ajax is Zulte Waregem de verrassende koploper na twee speelrondes. De Belgen wonnen thuis met 2-0 van Sparta Praag.

Volgens Henk ten Cate een groot talent. Jammer dat hij zo vaak geblesseerd is

Tom de Mul viel in de tweede helft in maar was niet zo dominant maar nog altijd beter dan Rosales