Austria Wien, het Staafincident. Het complete verhaal [update!]

Aanstaande donderdag speelt Ajax weer tegen Austria Wien. In 1989 werd dit duel ontsiert door ‘De Staafgooier’. De toen 17-jarige jongen die in 1989 een staaf op het veld gooide in De Meer in de wedstrijd tegen Austria Wien, is tegenwoordig gewoon een seizoenkaarthouder in de ArenA. “Die vervult me met trots”, zei hij in een interview met De Ajacied. ‘Gerald’, thans 34 jaar, is er indirect voor verantwoordelijk dat Ajax in een nieuw stadion speelt. Het staafincident toonde aan dat De Meer volslagen verouderd was. Hoe reageerden zijn omgeving op zijn daad en zijn veroordeling (vijf maanden cel)? “Mijn ouders konden zich niet voorstellen dat ik mijn eigen club zo in problemen had gebracht.” Lees HIER het complete verhaal.

[UPDATE 31 oktober: Deel 2: Staafgooier Ajax – Austria Wien hoopt op baan bij Ajax]

[UPDATE 1 november: Afsluitende Deel 32: Juristen over straffen van staafgooier Ajax—Austria Wien]

Naaistreek
In de Panorama van deze week kijkt ook de Austria Wien doelman van destijds; Wohlfahrt terug op het staafincident: ,,Pijn deed het niet. Ik werd ook niet met de punt geraakt. Bovendien ben ik stevig gebouwd. Ik kan veel hebben. Ik heb er niets aan overgehouden. Mentaal niet, fysiek niet.” Het spelen van ‘de stervende zwaan’ was dus, zoals iedereen destijds al vermoedde een tactische zet, of beter gezegd: een naaistreek, van de Oostenrijkse goalie.Related posts