Ajax wil naam verbinden aan Chinese (nep)club

Ajax overweegt zijn naam te verbinden aan een Chinese profclub, zo meldt Voetbal International. ,,We gingen ervan uit dat Ajax bij vijftig miljoen Chinezen zou aanspreken, maar het blijken er eerder tweehonderd miljoen te zijn”, vertelt Ajax-directeur Maarten Fontein in VI. De algemeen directeur en technisch directeur Martin van Geel brachten recentelijk een bezoek aan het land.

Fontein wil de naamsbekendheid van de Amsterdamse club vooral commercieel benutten. ,,Dat werkt het snelst door onze naam te koppelen aan een bestaande club. Aan het vestigen van een eigen jeugdopleiding in China denken we momenteel niet.” Volgens de algemeen directeur is het spelniveau te laag om talentvolle jonge spelers daar op te leiden.

Nep
Wij vragen ons af of je door de naam Ajax te verbinden aan een club met een laag spelniveau dit nou zo’n goede reklame is voor je naam. Krijg je dan niet net zoiets als met Chinese nep-merkkleding: Het moet echt lijken maar valt bijna van ellende uit elkaar!

Zie ook eerder bericht: Ajax na afloop competitie naar China

Related posts