Wamberto: Ik ben en blijf Ajacied

Wamberto zou in de toekomst graag nog eens terug willen keren bij Ajax. Dat zegt de oud-Ajacied in een interview met Trouw. Onlangs maakte Wamberto de overstap van Standard Luik naar Bergen omdat hij het in Luik niet langer naar zijn zin had. “Ik heb er nooit een eerlijke kans gekregen”, vertelt de aanvaller. ,,Ik voelde er geen warmte, geen respect.”

,,Ik ben Wamberto, de Ajacied die met grootheden als Litmanen en Blind heeft gespeeld”, vervolgt hij. “Die Champions League en andere grote wedstrijden achter zijn naam heeft staan. Maar ik werd in Luik behandeld als een snotaap. Dat deed pijn en hoop ik echt nooit meer mee te maken.”

Alles ademt bij Ajax voetbal
Warmte en respect voelde Wamberto wél bij zijn vroegere club Ajax. ,,Bij Ajax heb ik de laatste twee seizoenen ook te weinig gespeeld. Maar daar voelde ik in ieder geval warmte, respect. Daar hield ik plezier in het voetbal, daar maakten we lol. Daarom ben ik nog steeds trots op die jaren. Ik ben en blijf Ajacied. Alles ademt bij Ajax voetbal. Ajax zit in je hart, ik hou van het shirt, de trots. In Amsterdam ben ik mooi voetbal gaan waarderen, daar heb ik geleerd wat professionaliteit is en welke mentaliteit je nodig hebt om te slagen. De periode bij Ajax heeft me gevormd.”

In januari 2004 vertrok de Braziliaan bij Ajax omdat hij door de aanwezigheid van Tom Soetaers, Nicolae Mitea en Victor Sikora niet meer aan spelen toekwam. Toch speelde Wamberto maarliefst 156 officiële duels voor Ajax en scoorde hij 36 doelpunten, waaronder een zeer belangrijke goal in de bekerfinale tegen FC Utrecht in mei 2002.

De 31-jarige vleugelspits zou dan ook graag nog eens zijn comeback willen maken in De Arena. Hij droomt ervan ooit samen met zijn zestienjarige zoon Danilo, die momenteel in de A-jeugd van Ajax speelt, in één elftal te voetballen. ,,Als je de hele dag hard werkt, mag je ’s nachts toch lekker dromen? Als Danilo doorbreekt, bel ik Ajax en bied ik me aan. Wie weet.”

Bron: Ajax Online

Related posts