Ten Cate: Het is een mooie poule.
Loting UEFA cup: Ajax treft Sparta Praag, Espanyol, Austria Wien en Zulte Waregem

Om 12:00 uur is de loting geweest voor de UEFA-cuppouleronde. De loting was live te volgen via deze site. Ajax treft Sparta Praag, Espanyol, Austria wien en Waregem. Ook de speeldatat zijn inmiddels bekend (zie hieronder).

Een eerste indruk van de tegenstanders van Ajax:
Sparta Praag
De oude club van Zdenek Grygera. Enkele jaren geleden trof Ajax de Tsjechen ook al in de Champions League. In de vorige ronde werd het Schotse Hearts nipt verslagen. Uit wonnen de Tsjechen met 2-0. In eigen huis werd het slechts 0-0.

Espanyol
Ajacied Roger speelde vier seizoenen voor deze Spaanse club. Grote man bij Espanyol is Luis Garcia. Na de 3-1 winst in de vorige UEFAcup ronde tegen FC Artmedia, waarin hij de belangrijke tweede goal scoorde, verlengde de 25-jarige Garcia zijn contract tot 2012. Verdediger David Garcia zal het duel met Ajax missen. Hij raakte in het eerste duel tegen Artmedia (2-2) zwaar geblesseerd en is drie maanden uitgeschakeld.

Austria Wien
Iedereen linkt deze tegenstander direct met het staafincident van 1989 in de oude Meer. Door dit incident werd Ajax destijds door de UEFA geschorst voor Eurpees voetbal. In de vorige ronde versloegen de Oostenrijkers Legia Warschau. Uit werd het 1-1. Thuis werd een nipte 1-0 zege geboekt.

Zulte Waregem
Confrontaties met onze zuiderburen zijn altijd leuk. Waregem draait momenteel niet super in de competitie. In de vorige ronde versloegen de Belgen Lokomotiv Moskou. In Moskou werd met 2-1 verloren maar in het Jules Otten stadion in Gent werd met 2-0 gewonnen.

Ten Cate: Het had slechter gekund, maar je moet het nog wel doen

Henk ten Cate is in een eerste reactie niet ontevreden over de loting van zijn club in de UEFA-cup: ,,Ik vind dit een mooie poule”, aldus de trainer. “Het zijn mooie ploegen. Het is ook een poule waar wij doorheen moeten komen. Van de tegenstanders ken ik Espanyol het beste en van alle vier de tegenstanders zijn zij de sterkste. Het Belgische voetbal volg ik niet en van Austria Wien weet ik dat het een van de twee topclubs in Oostenrijk is. We hadden het slechter kunnen treffen, maar je moet het nog wel doen.”


De volledige loting>
Groep A:
Auxerre
Glasgow Rangers
Partizan Belgrado
Livorno
Macabi Haifa

Groep B:
Bayer Leverkusen
Club Brugge
Besiktas
Dinamo Boekarest
Totenham

Groep C:
Sevilla
AZ
Slovan Liberec
Grasshoppers
SC Braga

Groep D:
Parma
Lens
Heerenveen
Osasuna
Odense

Groep E:
Feyenoord
Basel
Wisla Krakow
Blackburn Rovers
Nancy

Groep F:
Ajax
Sparta Praag (Tsj)
Espanyol (Spa)
Austria Wien (Oos)
Zulte Waregem (Bel)

Speelschema:
19 oktober: Ajax vrij
2 november: Ajax-Austria Wien
23 november: Sparta Praag-Ajax
30 november: Ajax-Espanyol
13 december: Zulte Waregem-Ajax


Groep G:
Panathinaikos
Paris Saint germain
Rapid Boekarest
Tel Aviv
Boleslav

Groep H:
Newcastle United
Celta de Vigo
Palermo
Fenerbahce
Eintracht Frankfurt

Related posts