Patrick Kluivert bijna PSV-er [Update: Medische test goed verlopen]

Patrick Kluivert is bijna PSV-er! Alleen een medische keuring én een conditionele test, die beiden vandaag plaats vinden, kunnen nog roet in het eten gooien. Als hij hier goed doorheen komt, wordt de Amsterdammer vanmiddag al gepresenteerd als de nieuwe spits van PSV. Kluivert kwam gisteravond laat tot een accoord met PSV over een tweejarige verbintenis. Ook Kluivert’s huidige werkgever; Valencia, is er uit met PSV, al moet alles nog wel op papier gezet worden.

Alleen Valencia kan de overgang nog in de weg staan. “Patrick en Valencia zijn het mondeling eens over de ontslagvergoeding voor zijn twee jaar doorlopende contract, maar alles moet nog op papier worden gezet. En dat is bij een Spaanse club niet onbelangrijk”, zegt zaakwaarnemer Paul Foortse in De Telegraaf. “Daar kan alles een uur later weer anders zijn.”

Kluivert is blij met de overstap naar Nederland. “Ze gaven nogmaals aan me graag te willen hebben. Het was een prettig gesprek”, aldus Kluivert. “Zoals de hele club een ontzettend warme indruk op me maakt.”

“De seizoenen bij Newcastle United en Valencia zijn niet geworden wat ik ervan had verwacht”, gaat de Amsterdammer, die bij beide clubs niet slaagde, verder. “Maar nu ben ik superfit en zal ik er alles aan doen om bij PSV te slagen.”

“Het voetbal moet weer centraal staan”, waren de eerste woorden van Kluivert. “Het is echt een enorm cliché, maar ik wil mijn voeten eerst laten spreken.”

[UPDATE 13:30uur] Kluivert is vanochtend in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop overigens met succes medisch gekeurd, en zal in de loop van de dag zijn handtekening onder een verbintenis met de huidige landskampioen zetten.

Related posts