Sneijder bezorgt Ajax winst op NAC: 1-2 (incl. fotoverslag)

Wesley Sneijder voorkwam zondagmiddag dat Ajax op bezoek bij NAC al in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen het eerste puntverlies opliep. De middenvelder zorgde met twee treffers dat Ajax met drie punten in de tas terug kon reizen naar Amsterdam: 1-2. Ajax kwam in de 58e minuut op achterstand door een treffer van Edwin de Graaf. Na de gelijkmaker van Sneijder miste Klaas-Jan Huntelaar een strafschop maar zag tot zijn opluchting dat Sneijder nogmaals scoorde, inmiddels al zijn vierde treffer in twee duels waarmee hij topscorer is van de Eredivisie tot dusverre..


De eerste buscombi van dit seizoen


Aankomst bij het Rat Verlegh Stadion


Onze nieuwe supportersvereniging. Wordt lid!


Ruim voor tijd aanwezig, dus nog een lege B-side


Een rare plek om te plassen, maar ja; het staat er!!


Een mooi doek


Opkomst beide elftallen


Een minuut stilte vanwege het overlijden van John Blankenstijn eerder deze week


Huntelaar legt aan voor de penalty maar mist

In vergelijking met de verloren thuiswedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen FC Kopenhagen had trainer Henk ten Cate zijn basisformatie op drie plaatsen gewijzigd; Linksback Urby Emanuelson moest zijn plaats aan Olaf Lindenbergh afstaan. Hij kwam na een uur nog wel als wisselspeler in het veld. Hedwiges Maduro, al weken slecht in vorm, moest toekijken hoe Roger een uitstekende wedstrijd speelde. De Spanjaard leed in de eerste helft bijna geen balverlies en vond makkelijk de vrije man. Thomas vermaelen, woensdag nog scorend in eigen doel, moet enige tijd rust houden als gevolg van zijn achillespeesblessure.

Ajax verzuimde, net als tegen Kopenhagen, in de eerste helft afstand te nemen van NAC. Naar goed voorbeeld van Kopenhagen afgelopen woensdag promoveerde ook de Bredase club de eerste mogelijkheid tot de openingstreffer: 1-0. Ajax, dat het duel tot de tegentreffer domineerde, kwam op gelijke hoogte via Wesley Sneijder. De middenvelder schoot prachtig raak: 1-1. Huntelaar miste een strafschop waarna Sneijder zijn club alsnog de zege bezorgde.

Ten Cate liet na afloop weten dat hij Emanuelson niet gepasseerd had vanwege diens fouten tegen FC Kopenhagen. Volgens Ten Cate was de linkerflankspeler grieperig. Hij zat wel op de bank.

Verdiende overwinning
Henk Ten Cate sprak na afloop over een hele verdiende overwinning voor Ajax. ,,Er was maar een ploeg die wilde voetballen vandaag.” De Ajax coach had ook wel complimenten voor NAC. ,,Ze hebben heel goed gespeeld in de organisatie, ze hielden het veld heel klein. Maar naar voren toe hebben ze eigenlijk niets gedaan.” Volgens de Ajax coach lag dat ook aan Ajax. “We hebben in een te laag tempo gespeeld. Daardoor kreeg NAC iedere keer de tijd om te hergroeperen.”

,,Maar ik ben blij met de 1-2 overwinning. De ploeg heeft veerkracht getoond om er na de 1-0 in te blijven geloven. Dan kom je op 1-1 en mis je een penalty. Normaal gesproken is het dan over. Maar ze bleven er in geloven en toonden opnieuw veerkracht.” Volgens Ten Cate was het niet alleen de 1-0 die de ommekeer bracht in het spel van Ajax. ,,Doordat Leonardo in het veld kwam, kreeg Ajax op het middenveld meer ruimte om te voetballen. Daarvoor werkte Tamerus zich een slag in de rondte om alle gaatjes dicht te lopen.”


Wesley Sneijder loopt lachend weg nadat hij alweer scoort voor Ajax


Jaap Stam heerst opnieuw in de defensie

De matchwinner groet de meegereisde fans


En dus lieten we Breda achter met lege handen

NAC Breda-Ajax 1-2 (0-0)
63. De Graaf 1-0
73. Sneijder
84. Sneijder
Bijzonderheden: ’80 Huntelaar mist penalty

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 15000

Kaarten: Geel: Stam, Ogararu, Heitinga(Ajax), Elshot, Tamerus, Diba, Penders, De Graaf, Leonardo, Zwaanswijk(NAC)

Opstelling NAC:
Zoetebier, Elshot, Penders (’81 Petö), Zwaanswijk, Mtiliga (’72 Stam), De Graaf, v.Gessel, Zonneveld, Diba, Tamerus (’61 Leonardo), Rigters

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Stam, Heitinga, Lindenbergh, Gabri (’74 Charisteas), Roger (’63 Emanuelson), Sneijder, Rosales (’46 Perez), Huntelaar, Babel

Met dank aan Ajaxpride voor het fotowerk!

Related posts