Ten Cate: Charisteas mag Ajax verlaten

Angelos Charisteas mag vertrekken bij Ajax, zo liet trainer Henk ten Cate na afloop van de oefenwedstrijd Emmen – Ajax (0-6) weten. De Ajax-coach ziet in de Griek geen geschikte aanvaller voor zijn systeem. ,,Maar ik hoop wel dat hij een goede club vindt, want het is een perfecte jongen,” aldus Ten Cate.

,,Hij is achter Huntelaar, Rosenberg, Babel en zelfs Poepon, die onlangs succesvol bij ons stage liep, in principe de vijfde spits. Ik ga hem niet in de maling nemen, nu heeft hij nog tijd om een andere club te zoeken”, zei Ten Cate. De transfermarkt sluit op 31 augustus.

,,Ik hoop dat een leuke club zich meldt voor hem. Het is een perfecte jongen, een goede prof en ook een zeer aardig mens. Voor een tweespitsensysteem is hij fantastisch. Alleen spelen wij zo niet en hebben we veel goede aanvallers in de selectie.”

Boakye
Ten Cate bevesigde verder weten dat Emmanuel Boakye verhuurd mag worden (zie bericht van gisteren). ,,Hij is een goede rechtsback, maar daar hebben we er drie van. Ik denk dat veel eredivisieclubs hem graag willen hebben en verhuur zou goed zijn voor hem want dan komt hij veel aan spelen toe.”

Jan Vertonghen en Robbert Schilder blijven bij de A-selectie. ,,Jan heeft het goed gedaan in de afgelopen weken. Hij is nu wel behoorlijk vermoeid. Dus krijgt hij van mij een dagje vrij. Kan hij even naar België.”

Bron: Ajax.nl

Related posts