Rosenberg richt zich op de linksbuitenpositie

Na de teleurstellende wedstrijd tegen SV Spakenburg trainden de Ajacieden woensdagochtend gewoon op het trainingsveld bij de Amsterdam Arena. Geen stemverheffingen, geen verwijten, er werd eigenlijk gewoon een gemoedelijke oefensessie afgewerkt. Maar heet was het wel, ondervond ook Markus Rosenberg die deze week weer aansloot bij de groep.

Want we zouden het bijna vergeten, maar ook Rosenberg was betrokken bij het WK in Duitsland. Actief was hij in de wedstrijden niet. De bondscoach gebruikte hem immers geen minuut. ,,Vooraf had ik er wel grote verwachtingen van, maar als je dan helemaal niet speelt is het natuurlijk zeer teleurstellend”, treurde de tweedejaars Ajacied nog een beetje na op de officiële website van de club. ,,Ik zou de derde aanvaller zijn, maar in de praktijk bleek dat ik de vijfde of zesde was. Als ik de derde was geweest, had ik zeker gespeeld. Zlatan was namelijk de eerste wedstrijd nog geblesseerd.”

De Zweedse aanvaller moet met jaloezie naar de Nederlanders hebben gekeken, want daar stroomt jong talent regelmatig wel in. ,,Zo heeft het in Zweden jammer genoeg nooit gewerkt en zal het ook niet snel werken. Er wordt alleen naar ervaring gekeken. Maar als je jonge spelers nooit opstelt, krijgen ze ook die ervaring niet”, klinkt het nuchter.

Na drie weekjes vakantie, waaronder tien dagen Aruba, meldde Rosenberg zich maandag weer in Amsterdam. ,,Het is goed om terug te zijn. Ik heb kennis gemaakt met de nieuwe trainer en de nieuwe spelers. Ik vind het niet moeilijk om in te stappen terwijl de anderen al twee weken trainen achter de rug hebben. Zo veel verlies je nou ook weer niet in drie weken tijd. Ik heb tijdens de vakantie wel wat gefietst en gelopen.”

Over een paar weken staat de eerste voorronde in de Champions League op het programma. ,,Dat is niet te snel hoor. Althans, dat hoop ik. Tweeënhalve week om je voor te bereiden. Dat moet geen probleem zijn.” Ook over het nieuwe seizoen heeft Rosenberg zijn licht al laten schijnen. ,,Ik wil natuurlijk spelen. Maar de concurrentie aan de linkerkant is behoorlijk groot. Ik kan ook wel achter de spits spelen, maar de linkerkant is toch de positie waar ik me op wil richten.”

Related posts