Ook Bennekom toegevoegd aan oefenzegereeks: 0-8

Met doelman Gentenaar in de basis maar zonder Klaas Jan Huntelaar heeft Ajax de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Bennekom met 0-8 gewonnen. Bij rust stonden de Amsterdammers al met 3-0 voor.

Na 7 minuten stond Ajax al op 1-0. Een lange pass kopte Angelos Charisteas keurig door op Tom De Mul, die de bal in de lucht al aannam, over zijn tegenstander stifte en in zijn draai raak schoot. Fantastisch doelpunt, 0-1 voor Ajax. Er volgden nog een aantal mooie kansen, die onvoldoende benut werden door de Ajacieden. Ook nu verhardde het spel zich weer, net als tegen HHC.

Na zo’n 25 minuten in de eerste helft werd er een drinkpauze ingelast om in de warmte even op adem te komen. Uit een corner van Roger kopte Jaap Stam wel raak en in de 34e minuut zorgde Angelos Charisteas zelfs voor 0-3 door met rechts van dichtbij raak te schieten.

Rentree Vermaelen
Na rust bleven Charisteas, Roger, Perez en Manucharyan achter in de kleedkamer. Daarvoor in de plaats kwamen Rydell Poepon, Mauro Rosales (op links!), Jeffrey Sarpong en Olaf Lindenbergh de Ajax elf versterken. In de 70e minuut gingen Tom De Mul en Jan Vertonghen eruit en kwamen Klaas Jan Huntelaar en Thomas Vermaelen erin. Vermaelen is op de weg terug na zijn hamstringblessure.

Ajax drukte wel meer door en wist nog vijf keer te scoren. Zo zorgde Rosales uit de rebound (schot Poepon) voor 0-4 en legde hij even later terug op Rydell, zodat ook hij zijn goaltje mee kon pikken, 0-5. De ingevallen Klaas Jan Huntelaar (spelend op links) zorgde voor twee treffers. Zijn vrije trap stuiterde vlak voor de keeper en zijn tweede doelpunt was een lange rush door het middenveld na een diep pass van Jaap Stam. Perfect uitgespeeld! Vlak voor het laatste fluitsignaal zorgde Jeffrey Sarpong voor de 0-8 eindstand.

Bennekom-Ajax 0-8 ()
0-1 De Mul
0-2 Stam
0-3 Charisteas
0-4 Rosales
0-5 Poepon
0-6 Huntelaar
0-7 Huntelaar
0-8 Sarpong

Opstelling Ajax:
Gentenaar, Boakye, Stam, Vertonghen, Emanuelson, Roger (46. Lindenberh), Manucharyan (46.Rosales), Schilder, De Mul, Charisteas (46. Sarpong) en Perez (46.Poepon)

Klik hier voor het fotoverslag van de AFS van deze wedstrijd

Related posts