Vieira wacht uitspraak en finale af; Ook Liverpool, Lyon en Real Madrid in de markt

Patrick Vieira wil de beslissing over waar hij komend seizoen speelt uitstellen tot minimaal volgende week. ,,Eerst speel ik zondag nog een finale. Een WK-finale notabene. Mag de rest even wachten?”, aldus de lange middenvelder vanochtend in een reactie op een vraag van een journalist van het Franse dagblad Le Parisien. Afgelopen week had Vieira door laten schemeren volgend seizoen best voor Ajax te willen spelen omdat zijn huidige club Juventus dreigt te worden teruggezet naar een lagere divisie in verband met een groot omkoopschandaal in Italië waarbij Juventus als hoofdverdachte geldt (zie eerder bericht).

Afgelopen week hoorde Juventus de eis van de aanklager: Terugplaatsing naar de derde divisie en inleveren van de laatste twee landsstitels (zie bericht). Saillant is dat vrijwel gelijktijdig met de finale van de wereldtitelstrijd tussen Italië en Frankrijk ook de uitspraak van het tribunaal verwacht wordt.

Meerdere clubs
Inmiddels heeft de ‘noodkreet’ van Vieira ook de interesse gewekt van diverse andere clubs. Liverpool en Olympic Lyon willen de Fransman maar wat graag huren maar ook de kersverse voorzitter van Real Madrid; Ramón Calderón, heeft inmiddels Vierra toegevoegd aan zijn wensenlijstje. Eerder beloofde Calderón dat wanneer hij voorzitter zou worden hij Kaká (AC Milan), Arjen Robben (Chelsea) en Francesc Fabregas (Arsenal) als nieuwe aankopen zou binnen halen en Fabio Capello als nieuwe trainer. Capello tekende gister inmidels voor drie jaar in Madrid.

Related posts