WK-debuut Babel en Maduro
Oranje en Argentinië in evenwicht: 0-0

Nederland heeft de derde wedstrijd op dit WK niet weten te winnen. Tegen Argentinië werd het 0-0. Zowel Oranje als Argentinië waren al gekwalificeerd voor de tweede ronde, waardoor beide coaches besloten met een gedeeltelijke B-ploeg te spelen. Zo bleven vrijwel alle spelers met een gele kaart op zak aan de kant.

De Zuid-Amerikanen hadden in de eerste helft de beste kansen. Boulahrouz tikte een lage vrije trap tegen de eigen doelpaal net voordat Tevez kon binnentikken. Ook een afstandschot van Maxi Rodriguez ging maar rakelings langs het doel. Aan de andere kant profiteerde Kuyt van een slippertje in de Argentijnse defensie maar zijn schot in de korte hoek kon door de doelman gekeerd worden.

De tweede helft was het aanzien veel minder waard. Beide ploegen leken tevreden met de 0-0, waarmee ze allebei op 7 punten eindigden. Door een beter doelsaldo is Argentinië als eerste geplaatst, waardoor ze zaterdag in Leipzig aan moeten treden tegen Mexico. Nederland moet zondag in Nürnberg spelen tegen Portugal, dat eerder op de dag won van Mexico met 2-1.

Van Basten kon na afloop concluderen dat ook de stand-inns olwaardige internationals zijn. Zo zag hij Tim de Cler zeer goed spelen als linksback. Boulahrouz was zelfs de beste Oranje-speler en volgens analist Cruijff misschien zelfs de beste man van het veld. Kew Jaliens speelde op enkele slippertjes na een redelijke wedstrijd. Voorin werktte Kuyt zich uit de naad maar met een lusteloos ogende Van Nistelrooij naast hem was er tegen de sterke verdediging van de Argentijnen weinig eer te behalen.

Voor Van der Sar en Cocu was het een bijzondere wedstrijd. Van der Sar evenaarde het record van Frank de Boer, ze staan nu beiden op 112 interlands. Aankomende zaterdag zal Van der Sar het record overnemen. Cocu speelde zijn 100ste interland in Oranje.

Debuut Ajacieden
De Ajacieden Ryan Babel en Hedwiges Maduro maakten hun debuut op een WK. Bondscoach Marco van Basten liet de jonge Ajacieden beiden invallen. Wesley Sneijder had een basisplaats, John Heitinga werd ‘gespaard’ vanwege een gele kaart.

Klik hier voor een fotosfeerverslag van het feest in Frankfurt

Related posts