Bestormers clubhuis ADO voor de rechter

Zeventien hooligans die in februari het clubhuis van ADO Den Haag bestormden, moeten zich maandag verantwoorden voor de rechter. Bij de bestorming werd brand gesticht en werden acht mensen mishandeld. De supporters worden onder meer verdacht van poging tot moord of doodslag. Ook wordt bekeken of de verdachten een criminele organisatie vormden. Het proces voor de Haagse rechtbank neemt vier dagen in beslag.

In februari van dit jaar bestormden ongeveer zeventig Ajax-hooligans het supportershonk van ADO Den Haag. In het supportershome waren acht mensen aanwezig toen de Ajax-aanhangers rond 23.00 uur het honk bestormden met knuppels en steekwapens. Vervolgens gingen zij weer terug naar Amsterdam. Naar aanleiding van het incident besloten de burgemeesters Wim Deetman van Den Haag en Job Cohen van Amsterdam dat wedstrijden tussen de clubs de komende vijf jaar zonder uitsupporters worden gespeeld.

Related posts