Ajax vernedert Feyenoord: 4-2. Binnenkort ook op DVD!

Na feyenoord donderdag al met 3-0 te hebben geklopt, heeft Ajax vandaag opnieuw eenvoudig gewonnen van aartsrivaal Feyenoord: 2-4. In het begin van de wedstrijd spartelden de Rotterdammers nog wat tegen, maar de plek in de finale van de play-offs kwam nooit in gevaar. Na de eerste helft was de wedstrijd met een 0-2 ruststand voor Ajax allang gespeeld en had een deel van de Rotterdamse fans al teleurgesteld de kuip verlaten.


Mauro Rosales zet Ajax, net als afgelopen donderdag, alweer op een 1-0 voorsprong


Uiteraard scoorde ook Huntelaar weer, dus opnieuw feest!
De doelpunten van Ajax nogmaals in beeld

Na vijf minuten in de tweede helft stond Ajax weer met 3-0 voor en had het aangeslagen feyenoord op dat moment maar liefst zeven doelpunten nodig om door te gaan in de play-offs. Dat zat er natuurlijk nooit meer in en de 1-3 en de 2-4 van Kuyt – tussentijds had Mitea er nog een vernederende 1-4 van gemaakt – zijn slechts interessant voor de statistici, en zorgden slechts voor nog meer sarcasme. Het was namelijk waarschijnlijk de eerste keer dat de meegereisde Ajax-fans in de kuip voor doelpunten van feyenoord juichten.

Leedvermaak was de Ajax-fans sowieso niet vreemd. Liederen als “Helemaal niets in Rotterdam” en “Gooi die dvd maar in de plee” galmden de hele middag door de kuip, die al ver voor het eindsignaal compleet leegstroomde. Met “Het legioen is met pensioen” werden zij uitgezongen.

DVD
Waar Feyenoord ietwat voorbarig eerder dit seizoen een dvd uitbracht met daarop de dubbele competitiewinst op Ajax (1-2 en 3-2) is het nu de beurt aan Ajax om de vernedering van de Rotterdammers, nu het er ECHT om gaat, op de gevoelige plaat vast te leggen.

Tegenvaller
Ajax is de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord helaas niet zonder schade doorgekomen. Rosales moest worden gewisseld met een spierblessure. “Het is maar de vraag of hij zelfs maar de bekerfinale zal halen”, aldus Blind na afloop. Ook voor Maduro, die twintig minuten voor tijd gewisseld moest worden, ziet het er niet best uit.

Play-off finale tegen FC Groningen
In Alkmaar heeft AZ met 2-1 gewonnen van FC Groningen. Omdat FC Groningen thuis met 3-1 had gewonnen gaan zij door naar de finale van de play-offs en zijn dus de volgende tegenstander van Ajax. Woensdag 26 april vindt de eerste wedstrijd in de finale plaats. Ajax zal beginnen met een thuiswedstrijd in de ArenA. De winnaar van de play-offs finale mag volgend seizoen deelnemen aan het UEFA Champions League toernooi.

Eerder dit seizoen werd het in Amsterdam 3-2 voor Ajax (zie verslag) en wist FC Groningen thuis met dezelfde cijfers van Ajax te winnen (zie verslag).

Rotterdam. Play-offs, tweede wedstrijd
feyenoord – AJAX 2-4 (0-2)

0-1 Rosales (34.)
0-2 Huntelaar (40.)
0-3 Boukhari (51.)
3-1 Kuyt (59.)
1-4 Mitea (81.)
2-4 Kuyt (87.)

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 35.000.
Gele kaart: Collen, van Hooijdonk (Feyenoord), Rosenberg (Ajax).

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Boakye, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson; Galásek, Maduro (70. Lindenbergh), Boukhari; Rosales (45+1. Charisteas), Huntelaar, Rosenberg (71. Mitea).

Opstelling Feyenoord: Lodewijks, Bosschaart (46. Drenthe), Paauwe, Vlaar (37. Hofs / 53. Boussaboun), Collen; Greene, Pardo, De Guzman; Kuyt, Van Hooijdonk, Kalou.

Related posts