Ajax eerst thuis in eventuele play-off finale tegen Groningen

De gemeente Amsterdam heeft definitief besloten dat er in verband met een te druk schema voor de politie tussen 29 april en 6 mei geen wedstrijden mogen worden afgewerkt. Als Ajax zondag doorgaat ten koste van Feyenoord, en ook Groningen de voorsprong van 3-1 vast kan houden tegen AZ, dan had Ajax eigenlijk het recht om als nummer 4 van de reguliere competitie de eerste wedstrijd uit te spelen.

De KNVB had voor de situatie de oplossing dat de wedstrijden omgekeerd zouden worden als de gemeenten tegenstribbelden, maar Ajax wilde het recht om de laatste wedstrijd thuis te spelen niet opgeven. De club is echter van gedachten veranderd, zodat men in dat geval de eerste wedstrijd van de play-off finale op woensdag 26 april in Amsterdam zal spelen. Hiermee is het gevaar voor een reglementair verlies van de finaleronde geweken.

Zie eerder bericht:
‘Ajax voor het blok als Groningen AZ klopt’

Related posts