Voorbeschouwing Inter-Ajax;
Zwaar maar niet onmogelijk. Ajax zonder Emanuelson

Ajax staat vanaovnd voor de zwaarste krachtproef van dit seizoen. In Milaan moet de club een slechte uitgangspositie (2-2) zien om te buigen tegen een Inter dat ook nog eens op volle oorlogssterkte kan aantreden. Inter kan tegen Ajax weer beschikken over Veron en Recoba, die kampten met blessures en er daardoor in Amsterdam niet bij waren. Zelden zal een Champions league duel van Ajax, op de finales na, zoveel aandacht krijgen in de internationale media dan Inter-Ajax. Omdat het duel de enige is dinsdag wordt in bijna elk land dat een televisiestation heeft dat de uitzendrechten van de Champions League heeft Inter-Ajax uitgezonden.

De historie geeft Ajax ook al weinig perspectief. De laatste zeven keer dta Ajax in Italie speelde in de Champions League werd er niet gewonnen. Zes keer verloor de ploeg en een keer werd er gelijkgespeeld (1-1 tegen AS Roma). Vier keer werd er in Milaan gespeeld en die wedstrijden werden allen verloren. In 1994 werd wel van AC Milan gewonnen in Italie de Champions league, dat duel werd gespeeld in Triest als gevolg van een straf naar aanleiding van het gooien van een fles op het hoofd van de keeper van Casino Salzburg. Dat jaar won Ajax maar liefst driemaal van AC Milan en veroverden de Amsterdammers de Europese titel.

Ajax moet winnen of minimaal met 2-2 gelijkspelen voor een verlenging
Ajax zal in de reguliere speeltijd moeten winnen van Inter of minimaal met 2-2 moeten gelijkspelen. Alleen in dat laatste geval volgt er een verlenging, waarin ook elke goal van Ajax dubbel zal tellen als uitspelende club. Speelt Ajax met 3-3 of meer gelijk dan is Ajax door. Bij 0-0, 1-1 of uiteraard bij een nederlaag is Ajax uitgeschakeld.


Het fantastische Stadio Giuseppe Meazza van Inter Milan

[UPDATE 19:00uur]
Juanfran vervanger van op het laatste moment afgevallen Emauelson
Voor Grygera en Sneijder komt het treffen tegen Inter nog te vroeg. Datzelfde was al bekend voor Heitinga. Op het laatste moment blijkt Ajax ook geen beroep te kunnen doen op Urby Emanuelson, zo meldt het Sportjournaal zojuist. Rosenberg kampte zaterdag met rugklachten, maar kan gewoon in actie komen. Moest Danny Blind bij afwezigheid van Boukhari tegen PSV kiezen voor Sarpong of Juanfran, voor het duel tegen Inter zou de keus gaan tussen Boukhari of Juanfran. Nu Emanuelson plots alsnog is afgevallen zal Boukhari op het middenveld spelen en Juanfran zal linksback zijn.

,,Er zijn mogelijkheden, dat blijf ik zeggen”, zei Blind gisteren. ,,Al zijn de kansen niet heel groot. Maar wij krijgen tegen Italiaanse ploegen altijd ruimte om te voetballen. Dat laten zij toe. Al zullen we hier in Milaan niet zoveel ruimte krijgen als de eerste 25 minuten van de heenwedstrijd in de ArenA.” Het duel met Inter biedt de Amsterdammers ook de unieke mogelijkheid om het seizoen in één klap goed te maken. Wint Ajax vanavond van de ‘Nerazzurri’, dan gaat het voetbaljaar, ondanks de op één na slechtste seizoenstart in de geschiedenis van de club, toch nog als een grote successtory de boeken in.

,,Tsja, met een kwartfinaleplek in de Champions League zou het seizoen redelijk geslaagd te noemen zijn”, gaf Blind toe. ,,Al blijft het een feit dat we geen enkele rol in de strijd om de landstitel hebben kunnen spelen. Die twintig punten achterstand op PSV kan door niets worden goedgemaakt.”

Niet vol op de aanval
Ajax zal helaas vanavond ook niet meteen uit de startblokken vliegen. Danny Blind blijkt, waar we al voor vreesden, toch niet het lef te hebben en vol op de aanval te gaan. Schijnbaar heeft hij niet gekeken naar, of anders niets geleerd van, het duel Barcelona-Chelsea van afgelopen week waar Chelsea ook veel te angstvallig begon en naderhand niet meer in zijn spel kon komen.,,We moeten scoren, maar dat hoeft niet meteen in het begin”, zei Blind. ,,Dat kan ook later in het duel.” Jammer Danny want een oude wijsheid is toch dat de aanval de beste verdediging is en scoren moeten we toch! ,,De deur staat nog open voor ons”, eindigde Blind. ,,Of dat op een kiertje is of wagenwijd, dat zien we tijdens de wedstrijd.”

Giacinto Facchetti waarschuwde de spelers van Internazionale gisteren, een dag voor de cruciale ontmoeting met Ajax, nog eens nadrukkelijk voor de Amsterdamse tegenstanders. ,,De eerste wedstrijd heeft ons twee dingen geleerd. Als je het veld opstapt en ervan overtuigd bent dat je tegen een makkelijke ploeg speelt, dan sta je zo met 2-0 achter”, herinnerde de Inter-directeur aan de goede start van Ajax in de Arena. ,,Maar als je begint zoals de tweede helft in Amsterdam, dan kunnen we naar de volgende ronde.”

,,Onder geen beding moeten we denken dat een 0-0 gelijkspel het beste resultaat is”, beweerde Facchetti, die in 1964 en 1965 als verdediger de Europa Cup I met Inter veroverde. ,,Ajax is een jonge ploeg met spelers met kwaliteiten die uit de opleiding voortkomen en gewend zijn met elkaar te spelen en er bedreven in zijn om de bal in bezit te houden.”

Vermoedelijke opstelling Inter:
Toldo; Zanetti, Samuel, Materazzi, Womé; Figo, Cambiasso, Veron, Stankovic; Adriano en Cruz.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg, Trabelsi, Maduro, Vermaelen, Emanuelson, Pienaar, Lindenbergh en Boukhari (Juanfran), Rosales, Huntelaar en Rosenberg.

Zweedse scheidsrechter bij Inter-Ajax
De UEFA heeft de Zweedse scheidsrechter Peter Fröjdfeldt aangesteld als leidsman voor het duel. Fröjdfeldt floot in 2004 het Nederlands elftal in de met 2-2 gelijkgespeelde interland tegen Macedonie. In datzelfde jaar floot hij Panathinaikos – PSV (4-1).

Inter torenhoog favoriet, 105 euro te verdienen bij stunt Ajax!
Bookmakers zien Inter als torenhoge favoriet voor kwalificatie voor de volgende ronde. Dat betekent ook dat er forse quotes zijn en dus goed te verdienen is bij een gokje. Voor een stunt van Ajax wordt maar liefst 7 keer de inleg uitgekeerd. Voor een kwalificatie van Inter slechts 1,09 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro maar liefst 15×7=105 euro! Unibet (voorheen MrBookmaker) heeft bovendien een speciale actie dat als je je via

Related posts