Huntelaar jaagt op het goud van Luca Toni

Met zijn drie goals tegen Sparta Rotterdam stormde Klaas-Jan Huntelaar de top drie van het klassement om de Europese Gouden Schoen binnen. De tweede plaats heeft hij voor het grijpen, maar de koppositie van Luca Toni is nog erg ver weg. Huntelaar is de laatste weken lekker bezig. Op 30 januari bezette hij nog de zestiende plaats met zeventien goals en een achterstand van 16,5 punt op koploper Toni. Maar in de vijf tussenliggende weken scoorde Huntelaar liefst tien keer, terwijl Toni slechts twee maal doel trof. De Italiaan, die enkele weken terug nog onbedreigd op het goud leek af te gaan, heeft nog slechts een marge van 5,5 punt over op de Ajacied. Gelukkig voor Toni scoorde hij afgelopen zondag ook eenmaal.

Huntelaar zal het nog moeilijk krijgen om de koppositie over te nemen. Hij heeft sowieso al een achterstand van vier doelpunten, en heeft zelf slechts zeven duels tegoed, terwijl Toni nog tien keer in actie kan komen met Fiorentina. Samuel Eto’o klom in de schaduw van Huntelaar naar de vierde plaats. Met een intikker besliste de Kameroener de tweestrijd met Deportivo La Coruña. Met negentien goals deelt hij de vierde plek met Ruud van Nistelrooy.


Bron:VI


Een ontketende Klaas Jan Huntelaar na een treffer tegen RBC met zijn spitsen-maatje Marcus Rosenberg

Op naar de 30 treffers
Met zijn inmiddels 27 doelpunten is Klaas-Jan Huntelaar is hard op weg de zeventiende speler te worden die dertig doelpunten maakt in de Eredivisie. Nog drie goals heeft de Ajacied nodig om dat aantal te bereiken. Met zijn drie goals tegen Sparta Rotterdam toonde Huntelaar nog maar eens aan ook bij Ajax makkelijk te kunnen scoren. Hij legde er in de competitie al tien in namens de Amsterdammers, waarvan negen in de laatste vier wedstrijden. Met de zeventien doelpunten die hij bij SC Heerenveen maakte brengt dat zijn totaal op 27 treffers. De grens van dertig lijkt slechts een kwestie van tijd. Daarmee zal hij de zeventiende speler zijn die dat kunstje flikt. In totaal lukte het 23 keer een speler om dertig of meer doelpunten te maken.Recordhouder is nog altijd p$v-er Coen Dillen, die in 1957 liefst 43 doelpunten maakte.

Related posts