De Jong: ‘Na Ajax weet je wel wat kritiek is’

Nigel de Jong zegt in een boeiend interview met de Hamburger Morgenpost dat een speler die bij Ajax heeft gevoetbald écht wel weet wat kritiek werkelijk is. ‘Was heißt denn Kritik? Hey, ich komme von Ajax. Wer da gespielt hat, weiß, was Kritik wirklich ist’, zegt De Jong in het Duitse medium. De Jong trapt stiekem wel een klein beetje na naar zijn oude club. ‘Hier bij HSV is het niet zo disciplinair als bij Ajax. Daar is alles veel te streng. Op tijd samen eten, trainen etc. Hier is alles veel flexibeler’, zegt de Amsterdammer. ‘Wel is die discipline goed voor een jeugdvoetballer’.

De middenvelder bekend overigens dat Arsenal zijn grote droom voor de toekomst is. Zijn kansen voor het WK met Het Nederlands Elftal schat hij hoog in. ‘Ik maak me er eigenlijk niet druk over. Als ik hier goed speel, ga ik mee naar Duitsland’, aldus De Jong.

Related posts