Voorbeschouwing Ajax-Inter: Kan Ajax op tegen de geslepen Italianen?

Danny Blind kan woensdagavond tijdens de eerste ontmoeting met Internazionale in de tweede ronde van de Champions League niet over Tomas Galasek, Zdenek Grygera en Wesley Sneijder beschikken. De Tsjechische aanvoerder viel zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen RBC (6-0) uit met een dijbeenblessure. Landgenoot Grygera scheurde vrijdag op de training een spier in zijn kuit. Sneijder ondervindt nog te veel hinder van zijn hamstring. Pienaar, Manucharyan en Mitea ontbreken al langer in het keurkorps van Blind.

Het uitvallen van Grygera is een grote tegenvaller voor de Ajax-coach. Hij heeft tegen Inter slechts de beschikking over twee mandekkers. Vermaelen en Heitinga moeten onder meer de Braziliaanse topspits Adriano uitschakelen. Maduro zal Galasek op het middenveld vervangen. Jeugdspeler Sarpong is in de ogen van Blind nog te licht voor het grote werk. Hij moet op het middenveld plaatsmaken voor Emanuelson die als linksback door Juanfran wordt vervangen.

Tijdens een zowel door Italiaanse als Nederlandse media massaal bezochte persconferentie stelde de oefenmeester dinsdagmiddag dat Ajax zich zeker niet, uit angst voor een afstraffing, collectief voor het eigen doel zal verschansen.

,,Het is heel makkelijk gezegd, maar waar mogelijk moeten we proberen uit te gaan van onze eigen kracht’’, aldus Blind. ,,Tegelijk beseffen we dat Inter over spelers beschikt met grote individuele kwaliteiten. Voorin hebben ze veel snelheid en creativiteit. Wij gaan proberen zo compact mogelijk te verdedigen. Daarmee bedoel ik niet dat we terug zullen zakken in ons eigen strafschopgebied, want dat ligt ons helemaal niet. Het gaat erom de strook waar we verdedigen, zo klein mogelijk te houden, zodat we zo veel mogelijk steun aan elkaar hebben.”

Zonder Recoba en Veron
Inter is in de eigen competitie bezig aan een slechte serie. De club haalde uit de laatste drie duels slechts een punt. Na nederlagen tegen Fiorentina en Juventus speelde Inter zaterdag doelpuntloos gelijk tegen Livorno. De Italianen moeten het tegen Ajax stellen zonder Alvaro Recoba. De aanvaller heeft tijdens een training een dijblessure opgelopen. Bij Inter weet men nog niet hoe lang de Uruguyaanse international uit de roulatie is. Recoba is de tweede speler waar Inter een streep door moet zetten. De Argentijnse middenvelder Juan Veron staat drie weken aan de kant met een verstuikte enkel. Javier Zanetti is geschorst voor het duel in Amsterdam. De Italianen beschikken echter over een dusdanig kwalitatieve selectie dat de open plaatsen makkelijk in te vullen zijn. Vooral het aanvalstrio Figo, Adriano en Martins is niet mis.

Veel te verdienen
Veel te verdienen bij gokje op Ajax; voorspel ook goals en gele kaarten. Unibet heeft forse quotes voor het duel Ajax – Inter. Indien Ajax wint krijg je maar liefst 3,5 keer de inleg uitgekeerd. Bij 15 euro is dat dus maar liefst 52,50 euro. Wint Inter dan krijg je 2,15 keer uitgekeerd.Maar Unibet komt ook met speciale weddenschappen. Denk je dat Klaas-Jan Huntelaar een hattrick maakt? Dan krijg je 50 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gele of rode kaart van Juanfran wordt slechts 2,3 keer de inleg uitgekeerd. LET OP: Registreer je via

Related posts