There are no ads, please add some


Een dag later, door Hoekie

Zondag 19 februari Ajax – RBC staat op het programma. We mogen weer naar de Arena voor een middagje Ajax. De bedoeling was afspreken in de kroeg voor een lekker biertje… echter mijn storingsdienst vond dat geen goed plan.

Storing
Onderweg naar de Arena (reed nog op de A6) werd ik gebeld vanuit Heracles Almelo dat daar een storing was met het netwerk. Daar gaat mijn middagje Ajax dacht ik. Direct de 1e afslag genomen en terug naar huis. Even de rest van de redactie bellen dat ik het niet ga redden. Uiteraard kreeg ik direct al weer de opmerkingen van … wat voor ***smoes heb je nu weer ? 🙂 Gelukkig had ik het probleem vrij snel gevonden en verholpen zodat ik weer in de auto kon stappen richting de Arena.

De wedstrijd
Ja wat moet je hier nu weer over schrijven. Leuk voor het publiek de 6 doelpunten (mocht ook wel een keer) maar het veldspel was en is nog steeds slecht. Laten we eerst eens positief zijn; een kans is nu bijna altijd een goal. Zo dat was het. Zonder gekheid… je speelt tegen RBC, de nummer laatst van de eredivisie. Als je daar niet met zulke cijfers van kunt winnen dan weet ik het niet meer.

Na de thee kreeg RBC toch echt twee 100% kansen! Het is dat die Vos nog geen deuk in een pakkie boter schiet. Als je die kansen a.s. woensdag tegen Inter geeft zijn het gewoon goals. Achterin klopt het gewoon nog steeds niet. Al moet ik zeggen dat Trabelsi gisteren toch weer een van de beste spelers was. Ik ben dan ook blij dat die weer fit is. Begrijp ook wel dat iedereen Huntelaar als man of the match kiest met 4 goals maar vergeet Trabelsi niet met zijn verdedigende en aanvallende acties. Hij was toch de man die de voorzet gaf bij de 1-0 en de 4-0 (?)

Laatste kwartier
Het laatste kwartier was toch wel het beste gedeelte van de wedstrijd. Daar zag ik weer 1 en/of 2 keer raken. Met als resultaat een knappe laatste goal. Tuurlijk bij een 4 of 5-0 voorsprong kan je ook lekker vrij voetballen of zouden de spelers dan nog steeds last van het ‘thuis-publieksyndroom’ hebben? Ook weer de nul (ja ik weet het, het was tegen RBC) en dat moet de achterhoede toch ook wat vertrouwen geven. Ik vind wel dat men in de laatste linie veel scherper moet zijn! Als je ziet wat voor ruimte de spelers van RBC soms kregen… ook die moet je de spelers van Inter niet geven a.s. woensdag. Ik ben het wel met Jan Mulder eens; ‘Er op kletsen tegen Inter!!’

Conclusie
De conclusie is dat er nog steeds heel veel moet gebeuren bij Ajax. Misschien dat een goed resultaat a.s. woensdag een goed vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen. We kunnen niets anders doen dan afwachten hoe het gaat lopen.
Ik hoop woensdag a.s. te moeten werken zodat ik weer wat mooie plaatjes kan schieten vanaf de perstribune. Houd de site dus in de gaten zou ik zeggen.

Biertje
Na de wedstrijd hebben we met de redactie nog maar ff een biertje gedronken om de 6 goals te vieren. Snip, Hein, Disco en Vendel het was weer ff vanouds! Wie weet tot woensdag en anders tot de 1e volgende thuiswedstrijd!

Groet,
Hoekie

Gerelateerde posts