Zijn de supporters nou zo kritisch of is Blind nou zo dom?!

Gisteren tegen Willem II (1-0 winst hoera!) zwalkte Ajax als een stuurloos schip over de grasmat. Geen bezieling, geen visie, geen souplesse, geen lef, kortom; geen Ajax! in plaats van na afloop de schuld bij zichzelf en bij het team te leggen zocht coach Danny Blind de schuld vreemd genoeg bij de eigen supportersschare. ‘De neerwaartse spiraal waaraan maar geen eind lijkt te komen wordt versterkt door het gedrag van de eigen aanhang’, aldus Blind. Waar Blind onlangs het gedrag van de fans ten aanzien van Nourdin Boukhari als schandalig omschreef had hij gister opnieuw geen goed woord over voor de cynische songs die van de F-side klonken.

Via songs als ,,We worden kampioen’, ,,We gaan Europa in” en het rondgaan van de wave lieten de fans op typisch Amsterdamse humoristische en kritische wijze blijken dat hetgeen Blind en de zijnen dit jaar voorschotelen niet om aan te zien is. In plaats van zich te verontschuldigen tegenover de fans die veel tijd en geld spanderen om hun helden aan het werk te zien reageerde Blind stuiptrekkend door de fans opnieuw als mede-schuldigen bij de teneergang van het Amsterdamse bolwerk te betrekken.

‘De volgende vijf duels zijn van crucuaal belang’, aldus Blind voorafgaand aan het duel met Willem II. Wat een lef zeg met achtereenvolgens Willem II, ADO Den Haag, RBC, Heracles en Sparta op de kalender. Blind zegt niet voor niets ‘de komende vijf duels’ want daarna wachten achtereenvolgens PSV, Groningen, NAC, Roda, AZ, Vitesse en RKC.

Lulverhaal
Vlak na de ‘Boukhari-actie’ liet Blind weten dat het niet de fans zijn die de opstelling maken maar dat meneer Blind dat zelf is. Een dag later echter werd Boukhari door Ajax medegedeeld dat hij mag vertrekken. De Marrokaan keerde sindsdien ook niet meer terug in de hoofdmacht. Sterker nog; zelfs nu Sneijder gisteren geblesseerd was zat hij niet eens op de bank. Notabene twee jongelingen; Sarpong en Schilder blijken plots zelfs in hierarchie Boukhari gepasseerd. Hij mag slechts nog plaats nemen op de tribune. Blind probeert een andere uitleg aan de degradatie van Boukhari te geven door te stellen dat hij moest kiezen tussen verdediger Boakye en aanvaller Boukhari en omdat Vermaelen licht geblesseerd was en wellicht moest uitvallen koos hij voor Boakye. Een lulverhaal want hij stapte met gemak over de keuze waarom dan wel groentjes Sarpong en Schilder boven Boukhari op de bank?! Blind wil waarschijnlijk Boukhari beschermen tegen zichzelf maar dat had hij al veel eerder moeten doen en niet aan de fans over moeten laten! Hij zag toch ook dat Boukhari geen knikker goed raakte?!

Nu gisteren weer die beschuldigende vinger richting de fans. ‘Deze spelers spelen liever uit dan thuis’, aldus Blind. Of het uit zo’n vetpot is! Van de acht nederlagen waren er maar liefst zes op vreemde bodem of zijn de fans van de tegenstander ook niet lief genoeg voor Blind’s pupillen?! Als je het niet meer weet Danny dan moet je geen onzin vertellen maar eerlijk zeggen dat jullie er momenteel niks van bakken en je excuses aanbieden aan de fans voor het belabberde spel of anders je conclusies trekken en niet zoals je met Boukhari gedaan hebt; gaan zitten wachten tot de fans zich ook tegen jouw gaan keren. Dat is pijnlijk Danny en gezien jouw status als Ajacied onwaardig!

Related posts