Ook Kenneth Perez per 1 juli naar Ajax; contract voor drie jaar

Ajax heeft zojuist via een persbericht bekendgemaakt dat het een akkoord heeft bereikt met Kenneth Perez over de overgang naar de Amsterdamse club (zie bericht Ajax.nl). Het contract gaat in per 1 juli aanstaande en heeft een looptijd van drie jaar. Ajax en AZ hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt, maar moeten nog enkele contractuele details uitwerken. Financiele details van de transactie zijn niet vrijgegeven. Perez had bij AZ nog een contract tot 2007, maar Ajax zou dat naar verluidt voor een bedrag van EUR 2,5 a 3 miljoen hebben afgekocht.

De transfer van Perez is in zoverre opmerkelijk dat AZ een paar maanden geleden nog had aangegeven geen spelers aan Ajax te willen verkopen. De Amsterdammers waren toen nadrukkelijk in de markt voor Ron Vlaar. AZ beklaagde zich over de rol van technisch directeur Martin van Geel die afgelopen zomer de overstap van Alkmaar naar de Arena maakte en sindsdien naar de gunsten van spelers van zijn oude club hengelde.

Perez maakt het seizoen dus af bij AZ. Bij die club is hij bezig aan zijn zevende seizoen. Daarvoor kwam hij tweeëneenhalf jaar uit voor MVV. De middenvelder speelde precies 200 competitiewedstrijden in Nederland, waarin hij 66 doelpunten maakte.

Met de overgang naar Ajax gaat voor de Deen een hartenwens in vervulling. Perez verklapte al eerder dat hij nog graag een keer voor de Amsterdamse club wilde uitkomen. Hij laat in een eerste reactie weten dat hij al jaren hoopt op een transfer naar een topclub als Ajax. Vooral in Denemarken, zijn vaderland, staat Ajax hoog aangeschreven. ,,Ik ben geen dromer. Ik heb mijn loopbaan ook nooit gepland, maar ik wil eigenlijk nog drie jaar voetballen bij een echte topclub. ,,Ik heb altijd op Ajax gehoopt, Ajax was dé club van Nederland in Denemarken”, aldus Perez

Provincieclub
Perez noemt AZ maar een provincieclub in vergelijking met Ajax. ,,Ik merk het als ik bij de Deense selectie kom: Ajax is de crème de la crème, AZ is de provincieclub die toevallig eens mag ruiken aan de Europese top. Daar kun je je tegen verzetten, het helpt niet. Denen associëren Ajax met Michael Laudrup, de beste speler die het land vele jaren heeft gehad”.

Ajax maakte gisteren al bekend Jaap Stam over te nemen van AC Milan. Ook Stam begint per 1 juli in Amsterdam.

Related posts