Ajax gaat tegen NEC op dezelfde beroerde wijze verder: 1-1

Dat Ajax tot dusverre geen constant seizoen speelt kan niemand de ploeg verwijten; Ook de eerste competitiewedstrijd na de winterstop was het opnieuw diep triest wat de Amsterdammers lieten zien. In de eigen ArenA kwam Ajax, waarbij niemand zijn niveau haalde, niet verder dan een schamele 1-1 tegen NEC. Beide doelpunten vielen in de beginfase. Voor Ajax scoorde Marcus Rosenberg de gelijkmaker (Download hier de goal).

Afgelopen week gaf Danny Blind nog aan dat zijn team vooral behoefte had aan vastigheden maar tegen NEC gooide hij vervolgens zijn team weer om door weer aan te treden met drie spitsen met Marcus Rosenberg als linksbuiten. Het is zowat de enige variant die Blind nog niet geprobeerd heeft dit seizoen. Ook deze poging faalde compleet. Het lijkt zo langzamerhand of Blind het zelf ook niet meer weet.


Opkomst van beide elftallen


Vele lege plekken in het stadion


Vak410


Beide opstellingen


Ook een heel mager gevuld uitvak


Felicitaties voor Rosenberg na de gelijkmaker

Klaas Jan Huntelaar en Nigel de Jong grijpen naar het hoofd


Wij hebben nog een vacature voor fotograaf hoor!


Huntelaar en Rosenberg kunnen Ajax niet over het dode punt helpen


Zondebok Nourdin Boukhari moet na weer een lullige actie het veld verlaten


Het scorebord toont opnieuw de keiharde feiten!

Schandelijk
Blind richtte na afloop zijn pijlen op de supporters die, inderdaad wellicht iets te veel, hun onvrede uitte op één iemand in de persoon van Nourdin Boukhari. Blind noemde het gedrag van de aanhang „schandelijk”. ,,Ik bepaal nog altijd wie er speelt en niet de supporters”. Blind moet zich echter eens goed achter de oren krabben en zou toch beter moeten weten want het zijn diezelfde supporters die de enige reden nog lijken te zijn dat Blind nog als hoofdcoach rondloopt in Amsterdam. Andere trainers werden namelijk in het verleden om mindere redenen weggestuurd maar omdat de supporters enkele maanden geleden hun vertrouwen uitspraken in de Zeeuw is de media opvallend genoeg vooralsnog ook een stuk milder. Vooralsnog, want duidelijk is dat het krediet van Blind ergens ophoud, zeker nu de coach in de persconferentie een verslagen indruk maakte en het zelf ook niet meer lijkt te weten.

Kritisch
Het publiek in Amsterdam is inderdaad kritisch en mag dat ook zijn zeker als het niveau tot een bedenkelijk laag niveau zakt als wat de fans dit seizoen voorgeschoteld krijgen!

De eindstand (1-1) stond al na 12 minuten op het scorebord. NEC maakte na zes minuten de openingstreffer; Verdediger Wielaert kopte geheel vrijstaand een corner van Tininho achter doelman Stekelenburg. Ajax leek zich al snel te herstellen van die klap en kwam door een goal van Rosenberg weer op gelijke hoogte. In de slotfase was het opvallend genoeg NEC dat de meeste aanspraak maakte op de winst.

Klaas Jan Huntelaar moet zich ook verbaasd hebben over dit Ajax waarin hij beland is. Hij probeerde het na afloop zeer mild te verwoorden; „Ik had me er meer van voorgesteld”, aldus de spits. „We speelden erg slordig. Het was geen beste wedstrijd. Maar ik zie wel voldoende perspectief. De gekozen speelwijze ligt me in ieder geval goed.”

Ajax blijft door het resultaat bungelen in een grote grijze middenmoot die begint bij nummer vier FC Groningen en eindigt bij nummer elf Roda JC. Er zit slechts zeven punten verschil tussen die twee clubs. Ajax heeft na negentien wedstrijden 31 punten, bijna net zoveel als het aantal verliespunten (26) dat de club dit seizoen inmiddels heeft.

Real Madrid
Op de tribunes werd gekscherend gevraagd wanneer de volgende spits gekocht zou gaan worden. ,,We lijken Real Madrid wel!”, aldus een fan. Ajax vertoond inderdaad opvallende gelijkenis met de Spaanse ploeg die ook met miljoenen strooit om de ene na de andere wereldspits binnen te halen, geen aandacht lijkt te hebben voor de overige teambezetting en vervolgens zeer mager presteert.

Ajax – NEC 1-1 (1-1)
6. Wielaert 0-1
12. Rosenberg 1-1

Scheidsrechter: Bossen
Toeschouwers: 46.000
Gele kaart: Vermaelen (Ajax), Wielaert, Niedzielan, Van der Doelen, Takak (NEC).

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Grygera, Heitinga en Vermaelen (39. De Jong); Maduro, Galasek, Boukhari (73. Charisteas) en Juanfran (60. Emanuelson); Rosales, Huntelaar en Rosenberg.

Opstelling NEC:
Babos; Wielaert, Wisgerhof, Olsson en Leiwakabessy; Barreto (72. Takak), Van der Doelen, Boutahar (83. Jones) en Tininho; Denneboom en Niedzielan (89. Worm).

Related posts