SOVS stuurt KNVB open brief over doorgaan wedstrijden 30 december jl

Op vrijdag 30 december jl. was door het KNMI en Rijkswaterstaat een waarschuwing afgegeven aan de Nederlandse bevolking zich niet onnodig op weg te begeven omdat er extreem slecht weer te verwachten was. Allerlei trein- en busverkeer was op dat moment al stilgezet. De vijf wedstrijden in het betaalde voetbal zouden echter aanvankelijk gewoon doorgaan. De twee duels in de Randstad werden eind van de middag toch nog van de agenda gehaald omdat daar de sneeuw en ijzel al hadden ingezet en daardoor het speelveld onbespeelbaar was geworden. De drie wedstrijden in Heerenveen, Almelo en Kerkrade zijn echter “gewoon” gespeeld. Op het aanvangstijdstip was het speelveld nog bespeelbaar was en ook de autowegen waren toen nog goed begaanbaar. De ellende zou pas vanaf een uur of negen beginnen, als iedereen weer huiswaarts moet.

Uiteindelijk zijn er geen ongelukken gebeurd, maar de belangen van de clubs en supporters zijn er niet echt mee gediend om bij dergelijke gevaarlijke weersomstadigheden tienduizenden mensen toch te vragen zich op weg te begeven. Dat is voor de thuissupporters al een lastige zaak, voor het bezoek van de uitwedstrijd is het eigenlijk onverantwoord. De SOVS heeft de KNVb een brief gestuurd met het verzoek een calamiteitenregeling voor het betaald voetbal in te voeren, waarmee de veiligheid van spelers en toeschouwers beter worden geregeld.

Related posts