Bosz: ‘Vermoeidheid is niet de oorzaak van deze nederlaag’

Peter Bosz zag afgelopen donderdag een niet heel goed Ajax maar uiteindelijk was het resultaat voldoende voor een plek in de halve finale van de Europa League. Zondagmiddag tegen psv was het opnieuw niet best en zag Bosz een ploeg die niet zichzelf was, en daar baalde de trainer van zo liet hij weten tegenover de camera van Fox Sports.

‘In de eerste helft kregen wij de druk er niet op en dan speel je een lastige wedstrijd. Het lag niet aan vermoeidheid want dat heb ik de laatste dagen veel gehoord. We kunnen veel beter dan dat we vandaag hebben laten zien maar de hele wedstrijd stonden we niet goed. Lasse Schone zakte bijvoorbeeld veel te ver terug in de verdediging en dan worden afstanden te groot. In de rust heb ik dat geprobeerd recht te zetten maar dat mocht niet baten vandaag’.

Bron: Fox Sports

Related posts

47 Comments

    1. HURBIE

      Die lampen kunnen alleen maar met jaloerse ogen naar AJAX kijken wat die tot nu toe in EUROPA hebben gepresteerd

      1. HURBIE

        Locadia maakte een mooi doelpunt
        Maar om Kluivert een Snotaap te noemen slaat helemaal nergens op over dat incident LULLO

    2. Charka53

      Inderdaad HURBIE die brabo’s klapte er goed op met name die kut Mexicaan die had in Amsterdam ook flink zijn best gedaan maar toen vond de leiding het en vandaag ook en dat is het waarom wij niet in ons spel zijn gekomen en er zal toch ook nog een vleugje vermoeidheid bij zijn denk ik.

        1. Charka53

          En en die sukkels vieren feest maar hebben helemaal niks wij gaan nog even door in Europa.

          1. -buitenkantje rechts-

            Gelul.. waren vandaag gewoon beter.. begrijp dat de druiven zuur zijn.. PSV beter.. Ajax onmachtig.. kan nog geen 2 topwedstrijden achter elkaar spelen..
            Titel weg.. EL zeer onwaarschijnlijk.. maar wel mooi dat we bij de lastste 4 zitten..
            Thats all Folks voor seizoen 2016-2017

  1. Indojood

    Snap wel dat hij dit zegt want hij wil geen excuses zoeken maar zo is het niet. Die lampies hebben na de 1-0 alleen maar achteruit gelopen en wij hadden de kracht niet meer om het te repareren. Nu gewoon de tweede plek veilig stellen en volgende week weer een mooie EL wedstrijd. Heb er al weer veel zin, samen met afcadeluxe. ?

    1. afcadeluxe

      ??nou en ik ook indo,we hebben nu paar dagen rust en ik hoop dat ze net zo een topwedstrijd als tegen schalke spelen!maar 4mei wordt sowieso een leuk dagje..

  2. bs

    Bosz lult nu echt uit zijn nek. Die startopstelling van hem had echt anders gemoeten (met gemotiveerde spelers als Tete, Riedewald, Neres, vd Beek en Kluivert. En misschien ook Nouri. Hij heeft gewoon de breedte van zijn selectie van gelijkwaardige spelers (volgend eigen zeggen) niet benut en om onbegrijpelijke redenen de voorkeur gegeven aan spelers die niet 100% waren (tegen zijn eigen principes in …).
    Balen hoor!

    1. Litmanen

      Vreemd, ik vond Kluivert erg matig en Neres maakte steeds de verkeerde keus. Traore was geblesseerd en ik vermoed dat Younes er helemaal doorheen zat want die gast verdedigde als een tijger bij balverlies.

      Kluivert op rechts vind ik een succes maar op links deed hij niets goed. Bovendien kreeg Viergever het ineens veel lastiger want ook op links verdedigt Justin niet mee.
      Veltman zat goed in de wedstrijd omdat Traore en Neres wel hun back opvangen.

      Volgens Bosz was Schone zwak, maar ik kreeg de indruk dat hij meer meters moest maken omdat Klaassen het niet meer trok. Normaal komt die ook nog wel eens een bal ophalen bij de backs. Vandaag niet gezien.

      Jij wilt Riedewald en Tete, maar wie speelden er achterin dan zwak?

      1. bs

        Dit is dus een schoolvoorbeeld van “wijsheid achteraf”. De mensen die ik noemde kregen niet eens een kans, ook al behoren ze tot diezelfde brede selectie!!

        1. Litmanen

          Hoezo geen kans. Moet Bosz zijn vaste opstelling veranderen omdat jij vind dat anderen een kan verdienen?
          Normaal verander je als het beter kan, maar gisteren was er geen enkele persoonlijke fout bij de laatste vier.

          1. bs

            Daar ben ik het wel mee eens hoor Litmanen, maar met een wedstrijd tegen Schalke in de benen was het logischer geweest als Bosz het niet alleen bij woorden zou laten, maar ook zou laten zien dat de selectie zo breed is dat er een volwaardig elftal op de been kan worden gebracht tegen PSV met voor een deel andere spelers dan de spelers die ook al donderdagavond hebben gespeeld. Dat is het enige. Ik ben ervan overtuigd dat de kans op een zege op PSV dan groter was geweest.

  3. ajaxpers

    Nee Bosz, het ligt gewoon aan je eigen onkunde. Welke idioot houdt Tete en Riedewald op de bank? En Traore op rb??

  4. Iamsterdam2015

    Ach het heeft geen zin om te mopperen. Dit doet hij al het hele seizoen. Denk dat het niet anders is. Volgend seizoen is traoré weer bij chelsea en zijn Tete en Riedewald vertrokken…… Probleem opgelost.

  5. rekel23

    Sorry maar beginnen met spelers die het momenteel niet aankunnen is de en grote fout.
    Traore op rb, had hem dan in de spits gezet ipv Dolberg.
    Dan Veldman in de verdediging is ook een drama en zet Tete er dan in.
    Had lekker begonnen met Kluivert en Neres
    Helaas kan zo doorgaan maar het is nu opladen voor de resterende 5 wedstrijden, dan zijn we als 2e geëindigd en hebben we de EL gewonnen en zijn we al geplaatst voor CL.

    1. Litmanen

      Rekel, je bent een eikel, de man heet VELTMAN, nepsupporter, bovendien waren Veltman en Viergever, plus De Ligt en Sanchez de mensen die Ajax in de race hielden vandaag.

      Het middenveld liet het vandaag afweten, ik vermoed door oververmoeidheid. Inmiddels wetenschappelijk aangetoond dat na 120 minutenwedstrijd 65 uur veel te kort is om te herstellen.
      In dat laatste geval lult Bosz dus wel uit zijn nek.

      1. rekel23

        ik weet niet wat er mis met jou is mbt communicatie.
        als iemand een afwijkende mening heeft is het een eikel, of een foutje typt.
        geeft maar aan dat je beperkt van geest bent.
        ga verder met je wetenschappelijke analyse en vraag je meteen dan af hoe een stratenmaker of andere zware beroepen het doen die minimaal 5 dagen per week / 8 uur per dag werken.

  6. Jimmy1971

    Toch heb ik dit jaar meer leuks gezien dat de laatste jaren onder de Boer ( ondanks een kampioenschap ) !
    Volgende seizoen wervelen we naar het Kampioenschap met Bosz en Ajaxvoetbal !

  7. De seijs

    Vind dit een rare uitleg van Bosz. Maar daar ben ik wel aan gewend geraakt dit seizoen. Jammer vandaag. Nu de laatste 2 wedstrijden zeker winnen. En in de EL maar verder. Op naar de finale.

    1. Indojood

      Ja, je kunt niet verwachten dat iemand die er nooit wat van begrijpt, het nu op eens wel begrijpt.

  8. PvL020

    Balen? Ja! Maar om nou Bosz weer af te zeiken vind ik veel te ver gaan. Hij heeft Ajax echt weer op de kaart gezet. Jammer van WII en Roda thuis maar toen moest iedereen wennen. Traore ben ik ook geen fan van en liever tete dan veltman op die plek, maar Bosz heeft het goed gedaan en volgend seizoen gaan we echt plazier beleven!!!! Nu de EL nog als afsluiter

  9. -buitenkantje rechts-

    Gebrek aan kwaliteit met name voorin doet Ajax de das om.. Sls dan ook Schöne een off-day heeft is het gedaan..
    Viergever..??

  10. Emilio4Ajax

    Heb het al vaker gezegd, maar omdat vele op dit forum niet willen zien of begrijpen en de boel direkt afzeiken. Bosz is het beste wat Ajax is overkomen de laatste jaren, zonder daarbij FB te kort te doen, want ook FB heeft het gewoon goed gedaan met de middelen die hij kreeg. Voetballend is Ajax beter dan de afgelopen jaren. Ajax is, volgens mij, zelfs jonger dan onder FB met alle risikos en dan bedoel ik wisselvalligheid, van dien. Als je als enige club in de race om de landstitel ook nog europees bezig bent kan dat je opbreken. Ajax speelde geweldig tegen Schalke thuis, maar daarna was het minder. Tegen Heerenveen was dat mischien niet direkt te zien, maar het was ook minder, ondanks de houdini act, tegen Schalke uit. Zegt wat over de mentale weerbaarheid in de groep. Fysiek kostte dat gewoon te veel voor deze jonge gasten…PSV was niet goed, maar Ajax kon geen vuist maken…

    1. Teuntje

      Ajax doet het dit seizoen Europees prima, maar hebben ook niets te klagen gehad over de loting tot nu toe.
      In de ED en de KNVB beker vond ik onze ploeg echt niet zo geweldig, wel met af en toe fantastische wedstrijden. Die hadden we overigens onder FdB ook en die moest het de laatste jaren echt met een mindere selectie doen dan PB nu heeft.
      Ik ben oprecht benieuwd wat er volgend jaar gaat gebeuren, want dan kunnen we echt zien of PB de toptrainer is waar velen hier hem voor houden.

  11. Roelke

    Iedereen vind het toch leuk als Ajax geen kampioen wordt.
    Bij PSV zingen ze helemaal niets in Amsterdam maar wat hebben zij.
    Wij hebben de jeugd en de toekomst er zullen wat spelers vertrekken en van mij mag ook Overmars gaan.
    Bosz heeft het zeer goed gedaan alleen jammer van de wedstrijden tegen Willem 2 en Roda thuis. Niet te vergeten PSV thuis toen waren we heer en meester behalve toen Sem scoorde.
    Groningen en Excelsior moet je winnen maar goed. Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen. 3 mei moeten we vlammen.

  12. JohnDoe77

    Helaas kun je niet ieder jaar kampioen worden. En op iedere opstelling is wel wat te klagen, ook op iedere scheids en actie. Maar het hele seizoen nog eens terugkijkend hebben we een aantal jonge spelers gezien die de stap maken; Kluivert, Dolberg, Vd Beek, Nouri, De Ligt. Een paar top aankopen; Sanchez, Ziyech en hopelijk volgend seizoen ook het succes van Neres! En een paar “oude” gediende die van grote waarden blijken; Onana, Viergever, Schone en Klaassen! Helaas horen daar ook wat mindere dingen bij als Traore (heeft dit seizoen bij vlagen zijn waarde gehad, maar valt gezien de verwachtingen toch tegen, Veltman (staat stil en is eigenlijl al door Tete gepasseerd maar daar wil PB niet aan), Cassiera en Heiko… volgend seizoen doorselecteren en hopelijk die Europaleauge nog winnen!

  13. JohnDoe77

    Eigenlijk zegt PB dus dat het zijn eigen schuld is. Als het elftal niet goed staat, zijn ze niet goed voorbereid. Persoonlijk denk ik dat je wel kon zien dat ze niet super fit waren en dat maakt dat je net steeds een stapje tekort komt.

  14. reinaldo9

    Vermoeid waren ze zeker PB. Klaasen kon niet eens normaal antwoord geven was helemaal op

Comments are closed.