Landstitel verdwijnt uit zicht na 1-0 verlies bij psv

Ajax heeft zondagmiddag met 1-0 verloren van Psv en heeft zich daarmee een slechte dienst bewezen in de strijd om de landstitel. Na de ontsnapping tegen Schalke’04 moest Ajax zich opnieuw opladen voor een zware wedstrijd en kon de ploeg van Peter Bosz het verschil niet maken. Met nog twee wedstrijden te spelen en een achterstand van vier punten op de koploper lijkt de tweede plaats het hoogst haalbare voor Ajax dit seizoen in de competitie.

Ajax begon slordig aan de wedstrijd en al snel leken enkele spelers (Traore) last te hebben van de inspanningen van afgelopen donderdag. Andre Onana wist enkele acties van de thuisploeg onschadelijk te maken maar in de 24ste minuut had hij geen antwoord op de vrije trap van Locadia en stond Ajax op een 1-0 achterstand. Zeven minuten later probeerde ook Hakim Ziyech het uit een vrije trap, maar zijn schot miste de kracht om doelman Zoet te verschalken. In de tweede helft leek Ajax meer grip op de wedstrijd te krijgen maar ging het in de afronding alsnog mis. De ingevallen David Neres had nog de grootste kans om de 1-1 te scoren maar hij schoof de bal naast het doel van Zoet. Zwarte rookbommen zorgden ervoor dat de wedstrijd heel even werd onderbroken. Door de 1-0 zege vindt psv aansluiting bij Ajax. Het gat tussen de nummers twee en drie is nog drie punten waarbij Ajax een beter doelsaldo heeft.

psv – Ajax 1-0 (1-0)

’25 Locadia 1-0

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 35.000
Gele kaarten: Van Ginkel, Moreno, Locadia, Pereiro (psv), Traore, Veltman, Kluivert (Ajax)

Opstelling psv: Zoet, Arias, Isimat-Mirin, Moreno, Brenet, Propper, Guardado, Van Ginkel, Bergwijn (/69 S. de Jong), Locadia (/90 Lammers), Ramselaar (/46 Pereiro)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Davy Klaassen, Lasse Schone (/74 Donny van de Beek), Hakim Ziyech, Bertrand Traore (/43 Justin Kluivert), Kasper Dolberg, Amin Younes (/46 David Neres)

Related posts

58 Comments

  1. vak411

   Jammer maar na 1 jaar bosz nu al zin in halve finale. Als dit team bij elkaar blijft kan niemand ons stoppen volgend jaar. Go ahead winnen enn2e worden en hopen op een stunt in europa. Lang niet zo trots geweest dan in dit seizoen. Veel nieuwe goede spelers ingepast en nieuwe genaratie jongens er bij.

   1. HURBIE

    Helaas maar mijn complimenten aan AJAX voor het vertoonde spel na een geweldige inzet in Duitsland

   2. BobbyHaarms

    Sluit ik me bij aan Vak411! Je ziet wel dat Ajax sterker en sterker wordt, maar toch ben ik hier strontziek van. We hebben de titel aan het begin vh seizoen eigenlijk al weggegeven, maar zijn de laatste weken bijna onverslaanbaar geworden. Daarom is dit zo jammer! Anyway….proud op onze jongens…op naar Lyon! ?

    1. PvL020

     Idd Bobby, het seizoen verliesje niet hier maar met WII, roda thuis en Groningen uit

  2. Litmanen

   Ja Bobby, na donderdag zat het er een beetje in. Gelijkspel was eerlijker geweest want PSV was echt niet beter. De belangrijkste mensen bij Ajax zijn te moe en de vervangers ( Kluivert en Neres) waren zeker geen versterking.

   Zeker Justin speelde erg zwak. Verder verdedigend prima. Alle vier ruim voldoende.

   1. BobbyHaarms

    Precies Litmanen dit was ergens ook wel te verwachten na die slijtageslag, eigenlijk heeft Ajax verder niks weggegeven en verlies je door een mooie vrije trap. Maar eerlijk, vond je ook Veltman echt goed??

    1. Litmanen

     Hij heeft werkelijk niets verkeerds gedaan. Zeg maar waar en welke minuut.
     De achterste vier deden het meer dan uitstekend. De rest had het niet meer.

   2. -buitenkantje rechts-

    Eens Litmanen.. achterin stond goed.. gebrek aan kwaliteit voorin.. maar ook Schöne had een off-day. En dan breng je gewoon te weinig om PSV te verslaan.

 1. rekel23

  Er is ook van alles aan gedaan om 010 in het zadel te helpen. Vitesse die werkelijk geen tegenstand heeft geboden en Blom die ziende blind was.
  Helaas zal de landstitel ook dit seizoen niet gaan lukken.
  Laten we nu maar volledig voor de EL gaan.

   1. Peter en zijn Rockets

    Zo is rekel. Volgens hem lag het destijds ook allemaal aan Corrie

 2. Indojood

  Meer zat er niet in, kan het de spelers niet kwalijk nemen. PB had wel beter met Neres i.p.v. Traoré kunnen starten. Die tweede plek halen we wel en wie weet eindigt het met de cup in de handen in Solna.

  1. Moosie

   Juist Indo ben eigenlijk wel trots op ze.
   Ze hebben bijna geen kans weggeven vandaag.
   Dit wordt alleen maar beter.

    1. Toppertje

     Eens. Er valt ze niets te verwijten. De supporters van PSV vierden het alsof ze kampioen waren geworden. Ik zou me als supporter nog wel even achter de oren krabben als PSV met een week voorbereiding dit zijn supporters te bieden bieden heeft om hun eer te redden. Zou overigens wel met vd Beek gestart zijn ipv Schöne. Die positie is te belangrijk in het spel van Ajax om niet 100% te zijn.

     1. -buitenkantje rechts-

      Kleine nuancering.. De verdediging valt niets te verwijten.. Schöne had een off-day.. Voorin te weinig kwaliteit

 3. Geenemotie

  Het is natuurlijk balen. We hebben de titel in andere wedstrijden verspeeld.

 4. ajaxpers

  En we blijven lekker alle fouten van Bos maar lekker accepteren terwijl hij alles naar de klote helpt. Niet door hem is Ajax aanvallender gaan spelen maar door de spelers die we erbij hebben gekregen. Weg met die waardeloze trainer.

  1. paullus

   Jammer maar geniet delaatste tijd weer van ons aller ajax
   Met een trainer die maar voren durft tevoetballen

  2. vak411

   Ajaxpers waardeloze kakkerlak.. in jaren niet zoveel van ajax genoten en de enige Zin die jij kan maken: bosz is een waardeloze trainer. Kick jij er op dat iedereen jou de grootste onrealistische eikel van het forum vindt? Als ze een prachtige pot winnen zie ik jou hier niet.. strontvlieg.. lekker naar de coolsingel gaan naar die schuimbekken… weet je? Die schaal is slechts een onderzetter voor onze europacup.. ik verspil verder geen energie aan jou want ik ben net als andere echte fans trots op de jongens!

   1. Moosie

    Ik ben niet zo aansluiterig maar hier maak ik een uitzondering voor.
    Kon het niet beter zeggen 411.

    1. vak411

     Dank je moosie.. helaas krijgt dit mannetje veel te veel aandacht hier. Eigenlijk moeten we hem doodzwijgen..

 5. Geroldkohlen

  ziek van!! wil je het seizoen mooi afsluiten, dan maar de EL winnen. de kakkerlakken de landstitel wij Europa!

 6. Bigboss

  Ze hebben geen kans weg gegeven het is jammer dat ze in de passing niet goed waren vandaag maar aan de inzet heb heb het zeker niet gelegen. Ze hadden denk ik wel beter met twee frisse buiten spelers moeten beginnen. Nu op na Lyon en de tweede plek behouden

 7. RobbyZ

  Wij moeten nu alles zetten op het feit dat we vanaf nu alle EL wedstrijden moeten winnen! ?

 8. Alabe

  Ik ben ook trots op Ajax, maar begrijp niet waarom ze starten met Traore. Bosz zegt telkens alleen spelers op te stellen die 100% zijn….

 9. Charka53

  Alles is al gezegd , pisvee was er erg opgebrand om de partij te winnen en dat was duidelijk te merken en als we hadden gewonnen was alleen de tweede plaats zeker gesteld want de schaal zijn we voor de winterstop al kwijt geraakt dus nu wonden likken en de Euro League winnen.

 10. RobbyZ

  De 2e helft van de competitie heb je het bij Groningen en Excelsior laten liggen omdat het voorin niet goed zat en de 100% kansen werden verkloot door de basis van bosz. Te tam was het! Jammer! ?

 11. ajacied1982

  De titel is vandaag niet verloren.Je hebt het hele seizoen achter de feiten aangelopen.Je was afhankelijk en je wist dat ze feyenoord geen tegenstand meer zouden geven.Met spelers al veltman zal je nooit wat presteren

  1. bs

   Toch jammer dat vrijwel iedereen de handdoek al gooit. Je bent geen kampioen als je nog in te halen bent, dus HET KAN NOG!! Ook vorig jaar werd een ploeg alsnog kampioen doordat de verwachte kampioen het op het laatste moment af liet weten.. HET KAN NOG STEEDS!!!

   1. PvL020

    BS, ik ben het met je eens maar de volengde wedstrijd is Excelsior (die veilig is) tegen 010……. excelsior die de satteliet club is van 010…….. alle kaarten worden aan 010 supporters gegeven dus eens je bent nog geen kampioen als je in te halen bent maar dit gaat voor 010 niet meer mis…. net als tegen vitesse vandaag…..

 12. Iceman

  Jammer voor dit verlies. Maar goed we gaan vol gas nu in europa en plek 2 veilig stellen. En die kakkie’s mogen die titel hebben ze mogen het ergens steken waar de zon niet schijnt samen met die k*t lampen pissvlekken.

 13. ajacied078

  jammer maar omhoog die hoofden en energie bij tanken lyon wacht. halve finale maak je niet vaak mee in je loopbaan dus knallen boys

 14. Toppertje

  Te weinig kwaliteit voor gisteren. Kluivert komt duidelijk nog kracht tekort voor het aantal topwedstrijden dat achter elkaar gespeeld moet worden. Dolberg is ook niet op het niveau van begin dit seizoen maar ook voor hem geldt dat dit pas het eerste seizoen is. Neres is voor mij een twijfelgeval. Zie daar nog te weinig van om een talent te herkennen. Zou dus niet zeggen te weinig kwaliteit maar eerder te licht nog.

  1. BobbyHaarms

   Daarom zou het zeker geen overbodige luxe zijn om KJH terug te halen voor aankomend seizoen. En Sneijder ook, kan ie mooi de plek van Klaassen innemen als ie vertrekt. Donny en Appie komen eraan maar zijn nog niet goed genoeg om een heel seizoen te knallen op (hopelijk) 3 fronten.

   1. -buitenkantje rechts-

    Idd Bobby.. Sneijder vooral zou een enorme toegevoegde waarde geven.. KJH dan gewoon als eerste spits.. Dolberg nog een jaartje parkeren of laten invallen. Als we idd op 3 fronten gaan strijden zijn deze oudstrijders van harte welkom.

Comments are closed.