Bosz blijft geloven in landstitel Ajax: ‘Er zijn gekkere dingen gebeurd’

Ajax speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk op bezoek bij Excelsior en ziet daardoor het gat met de koploper oplopen tot zes punten. Trainer Peter Bosz was na afloop dan ook teleurgesteld maar weigert de strijd om de landstitel op te geven, zo laat hij weten tegenover Fox Sports.

‘Vandaag moesten wij winnen en dat doen we niet, daar zijn geen excuses voor. We kwamen onnodig veel in de duels en dat is niet onze kracht dus is het terecht dat we geen overwinning hebben geboekt’. Op de vraag of Bosz nog kansen ziet op de landstitel is hij duidelijk. ‘In deze competitie zijn al gekkere dingen gebeurd. Ik kreeg net ook de vraag of ik niet moedeloos wordt dat feyenoord alles blijft winnen. Het is knap van ze maar stel die vraag over moedeloos zijn over twee weken nog maar eens’.

Bron: Fox Sports

Related posts

93 Comments

    1. AB remember Johan

      Misschien moeten we inderdaad maar hetzelfde over Bosz denken als dat de mensen hier over jou denken.

      1. De seijs

        ??? Daar sta jij alleen in. Maar van jou kan ik niet warm of koud worden. Mensensmokkelaar ????

        1. Moosie

          nee hoor ik vind jou ook een enorme klootzak seis maar je staat mooi bovenaan geilneef

  1. Iceman

    Ja hij is dan ook de enige die nog daar in geloof. Je kan Bosz die Klote schaal mee geven voor die kakkies want hij is en blijft een kakkerlak.

  2. Ajaxslied

    Als hij traore niet meer opstelt dan zijn er zeker gekke dingen gebeurt. Ik heb de wedstrijd niet kunnen volgen maar weet wel waar het mee te maken heeft. Ze hebben donderdag voor het eerst dit seizoen een goede wedstrijd gespeeld en dat in de EL. Nu denken die gasten deze wedstrijd effe op 70% te kunnen winnen. Die instelling krijgen ze nooit meer omgedraaid.

    1. pietprecies

      Tja, maar wij hebben ook geen verlengstuk van de trainer in het veld ala Kuyt die ze een schop onder hun reet kan geven als dat nodig is.

      Klaassen heeft veel maar dat dus helaas niet en Schone ook niet.

      Daarbij ook die opmerking van Bosz na de wedstrijd dat hij het niet nodig vond om de spelers nog even te onderstrepen waar het om gaat, ja leuk maar dit team heeft gewoon sturing nodig om elke week te presteren.

      Bosz heeft een hoop goeie dingen ook qua speltype enz maar zn eigenwijsheid ook met het op blijven stellen van Traore kost wel het kampioenschap

        1. Litmanen

          Ja, dat is de oplossing! Bosz ontslaan.
          Dat jullie chagrijnig zijn is logisch, maar hierboven staat alleen maar onzin van een stel teleurgestelde pubers.

          En van een paar mensen die thuis horen in het tehuis voor niet helemaal goed zijnde broertjes…

          1. Charka53

            Is goed Litmanen ga jij dan maar lekker in je eentje het feestje vieren dat we de derde plaats hebben veroverd in de Nederlandse voetbalcompetitie , veel plezier alvast.?

  3. dickst14

    Ik geloof niet dat er gekkere dingen gebeurt zijn. Is het wel eens voorgekomen dat een speler 30 wedstrijden mag falen en toch mag blijven staan zoals Traore en in mindere mate Veltman en Younes. Gefeliciteerd proffesor Bosz want dit is nog nooit eerder gebeurt.

  4. Moosie

    de gene die hier boven lopen te zeiken zijn zelf gewoon enorme klootzakken die zich ook gewoon geen Ajax supporter motten noemen.
    Bosz is gewoon een goede trainer en daar was donderdag bijna iedereen het oiver eens.
    stelletje gelukssupporters zijn het met misselijkmakende teksten.
    Omdat hij voor de kakkies heb gespeeld nou dat heb Cruijff ook .
    Is Cruijff dan ook geen Ajacied meer?
    Pleur toch op .
    Ga lekker je gal spuwen bij je schoonmoeder op de kofie.
    Geen van jullie klootzakken heb ook maar een greintje veerstand van voetbal het gaat jullie er om dat je met een stijf pikkie hier effe popi jopi kunt gaan lopen doen vragen om likes en zorgen dat je naam boven aan de pagina staat.
    Echt flikker een end op ga wat anders doen op zondag en ga iig niet doen alsof je een Ajacied bent want die laten hun club ,de trainer en de spelers niet in de steek, en julliee doen niets anders.
    misselijke pannekoeken dat jullie zijn

    1. nick-afca95

      Ben het in zekere maten met je eens. Wanneer we een goeie wedstrijd spelen zoals donderdag is Bosz een goeie trainer. En wanneer we gelijk spelen of verliezen is het een kakkerlak. Zelfde geld voor Traore die wanneer hij scoort een prima speler is en wanneer hij weinig remdament heeft een mislukkeling is. Bosz is gewoon een prima trainer en Traore een prima speler op de verkeerde positie en bij de verkeerde club. Dus niet zeiken en moedig de mooiste club van de weereld aan. Punten pakken en de tweede plaats veilig stellen is nu het belangrijkste. Keihard knokken voor mooie resultaten en met heel veel mazzel misschien wel de finale halen. En wanneer feyenoord punten laat liggen kan je weer praten over een eventuele titel.

        1. dickst14

          Moosie. fijn dat je zo fanatiek bent. Ben ik ook. maar ik ben het totaal niet met je eens over Bosz. Ten eerste moet je de beste spelers opstellen. Nou. dat doet hij niet. in mijn belevenis zijn Tete en Riedewald beter dan Veltman en Viergevever. Dan. De buitenspelers zijn het hele jaar al een drama. Traore is een spits, nou dat hebben we vandaag gezien. We kunnen veelllllllll sterkerrr zijn.

          1. Moosie

            hey dick goeie avond nog effe riedewald bouwt ook slecht op kan zomaar het middenveld in lopen en de bal verliezen is ook traag dus die heeft in mijn ogen ook veel verbeter punten .
            Tete vond in gedurende het seizoen ongeïnteresseerd maar heeft zich sterk herpakt en verdedigd nu ook meer vooruit dus daar wil ik best in meegaan traoré is beter dan Anwar maar wordt nu op rechts door Kluivert voorbij gestreefd en Dolberg is in de spits beter.
            Maar Dolberg was er vandaag niet.
            Bosz is loyaal en dat vind ik een goede eigenschap die je weinig ziet in het voetbal.
            Het gaat mij om de spelopvatting die hebben we onder de Boer moeten missen.
            Ik wilde Jonk maar vind en vond Bosz een goed alternatief.
            Johan had hem aan Jordi aanbevolen en ik heb nou eenmaal de mening van Johan hoog zitten.
            We kunnen in de el nog een potje breken en als die kakkies een keer kampioen worden na 17 jaar kan ik daar ook niet wakker van liggen.

          2. Bakkie

            Loyaliteit is inderdaad mooi, maar Bosz moet nu toch wel echt zijn trots opzij zetten, ballen tonen en Traore op de bank zetten. Met Younes, Kluivert en Neres heb je drie prima buitenspelers en in de spits hebben we gisteren kunnen zien hoe beperkt Traore eigenlijk is (en hoe goed Dolberg eigenlijk is)
            Voor de rest sta ik wel achter je wat betreft dat gezeik hier op het forum, kinderachtig gedoe over zijn Feyenoord verleden…

      1. f-side64

        maar traore bewijst het elke week weer dat hij te slecht is voor chelsea en in mindere mate voor ajax

    2. KBouter

      Moosie…relaxed..krijg geen hartverzakking door deze nepsupporters, de echte snappen je punt.

      1. Moosie

        oh maar ik ben relaxed hoor gab maar als niemand het zegt staat dit topic helemaal vol met seis en joepie joepie mongolen en daar had ik geen behoefte aan vandaag 🙂

        1. Ajaxslied

          Wat een hoop onzin lul je toch zeg. Traore beter als El Ghazi haha. El Ghazi had vorig seizoen in minder wedstrijden meer rendement dan traore. En Johan heeft hem aanbevolen bij Jordi niet bij Ajax. Is een heel verschil vriend. Het is zelfs een schande dat jij nu min of meer beweert dat Johan hem een toptrainer vind. Loyaal zijn is onzin als iets niet werkt of functioneert moet je het vervangen als je dat niet doet ben je gewoon eigenwijs. Bosz heeft al vanaf het begin van het seizoen bewezen dat hij niet het niveau van Ajax heeft. En als jij blind ergens achter aan wilt lopen moet je lekker in Turkije gaan wonen daar mag je ook geen andere mening hebben.

          1. Moosie

            Waar zeg ik dat iemand geen andere mening mag hebben?
            Ik zeg dat die mening nergens op slaat is toch wat anders.
            En als Johan iemand goed genoeg vond voor zijn zoon is hij ook goed genoeg voor mij
            Dus ja ik denk dat Johan potentieel een toptrainer zag in Bosz en de el bewijst iig dat hij het goed ziet.
            Dat feyenooit nu een keer na 17 jaar waarschijnlijk kampioen wordt doet daar niets aan af.
            Dus misschien kun je beter zelf aan de donnerkabab of de dommerkabab wat jij wil.
            Het is pas een schande dat mensen niet achter hun team staan en dat heb ook met loyaliteit te maken maar daar snap jij dus niets van lekker 4 trainer en 6 spitsen per jaar aanstellen daar wordt je vrolijk van.

          1. Moosie

            of je nu seis heet of incesttoon61 je bent gewoon een trol met een anonieme grote bek ik wil wel een biertje met je drinken op het Leidse hoor

          2. De seijs

            Nou ik niet met jou! Zoals jij tegen mij begint hier, en zonder dat we elkaar eerder hebben bericht heb ik daar geen behoefte aan moobie.

          3. AB remember Johan

            Zonder dat we elkaar eerder hebben bericht??? Uit welk boek heb jij die zin gehaald?? Enne ……Moosie is hiervdenk ik al langer op het forum dan jij hoor.

          4. Moosie

            Ja ik heb een kind gekregen en jij nog steeds geil op je dochter haar dubbel d tieten ?

  5. -buitenkantje rechts-

    Zolang het rekenkundig nig mogelijk is moet je blijven geloven. Maar gelooft de selectie er ook in.. Had geen enkel moment het gevoel dat ik naar een kampioensploeg zat te kijken.. Belangrijk om te achterhalen waar dit vandaan komt. Ik vind het te makkelijk om te zeggen:” ja, je hebt soms van die wedstrijden”
    In deze fase vd competitie moet je het (kunst)gras opvreten!!

    1. Moosie

      juist naar voren kijken en achteraf analyseren but it ain’t over till the fat lady sings

      1. -buitenkantje rechts-

        Over 2 weken bedoel je? Die wedstrijd was al belangrijk.. Nu allesbepalend.

        1. Moosie

          Ja en br alles wijst al een tijdje op een schaal voor rotterderdam dat kan gebeuren eens in de 17 jaar maar we motten wel van ze winnen net als van pisvee

  6. ajaxpers

    Bosz, kijk jij ooit naar je eigen keuzes, je tactiek en uberhaupt de wijze waarop je langs de weg coacht? Man, rot toch op naar je eigen niveau.

    1. Moosie

      oh jezus daar is sukkel nummer 2 ook weer wat wou je wijf weer niet pijpen vandaag?

      1. De seijs

        Ik kon je nog niet, maar als ik jou zo lees ben je ook niet echt veel bijzonders. “sukkel wijf pijpen ” ja zie wel in wel hokje jij zit. Nou lekker blijven zitten zou ik zo zeggen. moobie

        1. Basl

          Als jij Moosie niet kent hier op het forum dan lees je geen enkele reactie waarschijnlijk.

          1. De seijs

            Nee ik lees inderdaad niet alles. Maar moet dat dan? Is dat verplicht hier? Want dat wist ik niet. Basl

          2. AB remember Johan

            Als er eentje is die alles leest ben jij het wel. Je begrijpt alleen veijwel niets.

        2. KBouter

          Seijs…zeg me eens waarom je het respect voor een ander niet hebt, om tenminste hem bij de juiste naam te noemen!

          1. Widi

            Seijs, je bent een zielige leugenaar. Je hebt nul verstand van voetbal. En je hebt vandaag en gisteren kunnen lezen hoe veel mensen jou zien. AB staat daar niet alleen in.

          2. De seijs

            Hahaha ab heeft veel namen zul je bedoelen????? iemand met verstand en fatsoen zal hem nooit bijstaan!!

          3. Widi

            Nee patient! Dat is jouw narcistische persoonlijkheidsstoornis die spreekt. Je hebt heus gelezen wie jou gisteren lieten weten dat je een eikel bent. En wie het daar mee eens waren. Allemaal verschillende forumleden. Je bent ziek als je nu nog doet alsof het er maar 1 is. Hou jezelf dan maar voor de gek. Maar je kunt niet alle forumleden voor de gek houden.

          4. De seijs

            Ab en zijn tig namen. En ja ik weet zeker dat jij ab bent. Jij zegt dat jij tegen geweld en bedreigen en schelden enz. bent. En jij steunt ab???? Nee widi dat is niet geloofwaardig! ! Maar ook als jij er naast zit , en jij wordt daar op gewezen dan kan jij dat niet verkroppen. Dan ga jij opeens ook (net als ab) heel eng doen. En Mensen belachelijk maken. Dus doe voortaan niet zo schijnheilig , en kam iedereen over een kant! Dan kan ik jou misschien weer serieus nemen! Anders mij maar negeren is beter voor je hart! En slaap je weer eens rustig.

  7. f-side64

    nou met het maar blijven opstellen van traore,younes en ziyech betwijfel ik ten zeerste

  8. Bert62

    Man laat me toch niet lachen, jij weer net zo goed als wij dat jouw cluppie landskampioen wordt

  9. JohnDoe77

    Ik denk dat sommige keuzes van PB altijd weerstand hebben opgeroepen. Traire, Younes en Veltman (in die volgorde) hebben best wel wat aardige dingen laten zien zo nu en dan, maar per saldo waren ze dit seizoen gewoon niet van het niveau dat Ajax verder brengt. Maar hopen op de titel mag natuurlijk, maar ik zie de Kakkies helaas niet drie keer struikelen in de laatste zeven rondjes. Wel 1 keer en heeeeeel dik; 2 april!

  10. AB remember Johan

    Op zich heb je gelijk Moosie maar je mag, zonder afzeiken, kritiek hebben op speelwijze en spelers keuze. Zo ook mag je kritiek hebben op de inzet van de spelers. De spelers gaan te vaak te makkelijk om met het feit dat de supporters hun beurs legen om te komen kijken. Dan heb ik wel eens dat ik denk, dat doe ik nu maar eens even niet. Uitgave aan seizoenskaart is dan wel even genoeg. Komt ook benzinegeld, parkeergeld en consumpties bij. Als ze dan zo’n prestatie op de mat leggen als vandaag dan kunnen ze allemaal ff de boom in van me. Dan denk ik: er zijn veel belangrijkere dingen dan Ajax. Maar verders heb je gelijk ?

    1. Moosie

      ouwe als kritiek terecht is heb ik daar geen probleem mee maar dat popi jopi gelul van incesttoon die nu seis heet wel

  11. Forever nr14

    Wie wil hier nu boven aanstaan man Moosie??? Wat denk jij wel niet, als je fucking bril eens af zet zie je dat het slecht is, en dat die Traore al weken opgestelt staat (verantwoording door die goede trainer)???? Hahah lachwekkend ventje ben jij! Hoe kun je dit goed noemen zeg! Kopenhagen is ook maar een derde rangs club hoor, en toen zei ik ook al dat die Traore niet behoort te spelen, en Bosz een kakkerlak is. Grote bek hier tegen genoeg “echte” ajacieden! Lafbal. Het is toch om te schamen joh als je dit vanmiddag ziet, of is dit Ajax waardig volgens jou? Randdebiel!

    1. KBouter

      Man man man…ik heb meer respect voor bv een Moosie, die oprecht zegt hoe het ervoor staat, dan die gasten die geen argumenten hebben en gelijk beginnen te schelden.

    2. Moosie

      ach gut sukkeltje 14 mot effe zijn gram halen omdat hij donderdag een draai om zijn oren kreeg nou boehoe.
      Liever in jouw ogen een randdebiel dan jouw gezeik en dat van je vriendin seis.
      Waar wil ik bovenaan staan behalve in de competitie dan?
      Zet ik hier elke dag een reactie opwat dan ook bovenaan?
      Nee dat doet seisje en daar neem jij het voor op?
      Dommer dan het achtereind van een varken dus.
      Bosz komt van AGOVV lul die is niet eens geboren in rotterderdam.
      Cruijff je weet wel de man wiens naam jij bevuilt heeft ook voor die kakkiesvgespeeld Tahamata ook en nog veel meer echte Ajacieden moeten allemaal oprotten omdat een paar klootzakjes als jij denken dat ze met hun bekrompen hersenpan zooo stoer zijn.
      je bent gewoon net als die seis en toon enajaxpers een pannekoek met een anoniem naampje stoer aa het doen op een forum klap klap klap applaus voor jezelf droeftoetertje

      1. AB remember Johan

        Toch nog een beetje geslapen Moosie ondanks de nachtdienst voor de kleine? ?

  12. Forever nr14

    En al zit je vanaf dag1 op dit forum, wie geeft jou het recht om zomte oordelen, prutstert je praat hetzelfde niveau als Petertje????

    1. dathijn26

      Ik sluit me volledig aan bij jou! Iedereen heeft het recht om zn mening te geven. Laten we elkaar respecteren en niet afzeiken! Dit was gewoon een kut wedstrijd met een instelling van 0,0. Wat was het slecht zeg. En ook ik vind dat Petertje Bosz zn biezen mag pakken. Hij is absoluut geen trainer voor Ajax. Maar goed 2 april wordt bepaald of we definitief afhaken voor het kampioenschap. Blijft een wedstrijd op zich. Maar als ze de instelling van vandaag hebben hoef ik niet eens te kijken!

  13. AjaxVB15

    Meeste doen hier alleen maar zeiken op van alles en nog wat als het niet loopt. En natuurlijk vind ook ik het kut dat je niet wint maar blijf altijd geloven en achter ons aller Ajax staan en dat mis ik bij een hoop hier

  14. Erwin1995

    In Volkskrant van vandaag staat erg mooi en duidelijk omschreven wat er (al langer) mis is met onze club…

      1. RobbyZ

        Het hele verhaal.
        Wisselvallig Ajax haakt af in titelstrijd

        Drie dagen na de goede wedstrijd in de Europa League ging Ajax onderuit tegen degradatiekandidaat Excelsior. Koploper Feyenoord lijkt niet meer te achterhalen.

        ‘De factor leeftijd mag geen rol spelen.’ Hoor de 17-jarige Matthijs de Ligt praten na het gelijkspel van Ajax bij Excelsior (1-1) en je denkt met een trainer of technisch directeur te maken te hebben. Of ten minste een routinier. Het postuur van de Ajaxverdediger past erbij. Schouders en dijen van een baanwielrenner, rustige blik, fraai geformuleerde zinnen.

        Even eerder had hij zijn werkelijke leeftijd verraden middels een kinderlijke inschattingsfout. Ajax kwam niet verder dan het wegpoetsen van de achterstand, zodat de Amsterdamse titelkansen nu zijn gedecimeerd. Zes punten is het gat met koploper Feyenoord. Zeven zelfs, als je het enorme verschil in doelsaldo laat meewegen.

        Mededogen drong zich op. De Ligt, omhoog geschreven na zijn eerste ijzersterke optredens, had toch ook goede dingen gedaan. Met een weergaloze sliding neutraliseerde de centrumverdediger een uitbraak van Excelsiorspits Van Duinen. Met een machtige kopbal dwong hij kort voor rust Excelsiordoelman Hahn tot een fabelachtige redding. In de passing was hij beter dan de drie jaar oudere Sánchez, zijn collega in het centrum, die in de rust terecht gewisseld werd.

        Revanche
        Ajax-speler Justin Kluivert scoort de 1-1.
        Ajax-speler Justin Kluivert scoort de 1-1. © ANP
        Maar De Ligt gaf in de 26ste minuut dus ook de foutieve breedtepass waardoor Van Duinen, via een ongelukkige aanraking van Ajaxback Tete, zijn revanche kon pakken. Ajax maakte acht minuten later al gelijk via Justin Kluivert, maar kon verder bar weinig uitrichten.

        Zo staat De Ligt symbool voor Ajax. Het kan heus fris voetbal koppelen aan mannelijk resultaat, zoals afgelopen donderdag, toen tegen de rouwdouwers van FC Kopenhagen kwalificatie voor de kwartfinale van de Europa League werd bewerkstelligd. Maar de zondag erop zakt het ineens volledig weg op een stroperig kunstgrasveld in het kleinste stadion van het land en tegen een felle degradatiekandidaat.

        Ajax is een eeuwige bouwpuzzel door zijn allergie voor ervaring

        Bouwpuzzel
        Ajax is een eeuwige bouwpuzzel door zijn allergie voor ervaring. Routine levert financieel niets op en is niet sexy, vindt men in Amsterdam. De Ligt mag direct door naar het grote Oranje, zo werd vrijdag bekend. Ajax glunderde. Maar wie neemt hem bij de hand op moeilijke zondagen op Woudestein? De enige dertiger in de ploeg, Lasse Schöne? Die is te druk met zijn eigen spel en ook geen echte leider. Aanvoerder Klaassen (24) is dat wel, speelde al vaker de reddende engel, maar gisteren dus een keer niet.

        De Ligt stak de hand bijna overdreven diep in eigen boezem: ‘Het is te makkelijk om te zeggen dat dit kan gebeuren omdat ik nog zo jong ben. Dat dit een leermoment is. Je speelt om de titel, dan mag je geen fouten maken. Als je in de basis staat, moet je goed genoeg zijn.’

        Titelpretendent Feyenoord loopt over van routine en kan na een slechte eerste helft een extra vat met nijd en strijd opentrekken. Bij Ajax moet het aldoor frisser en jonger. Na één goed seizoen werden Bazoer, Tete en Riedewald alweer naar het tweede plan verwezen. Ruim baan voor de volgende lichting, die nog beter moet zijn. Maar met vermoeide, piepjonge spelers aan het stuur kun je wachten op ongelukken.

        Riedeltje
        Een Ajacied noemen die wel sterk speelde is nog een hele kunst.

        Het is het riedeltje van de laatste jaren. Met het verschil dat Ajax sinds 2003 niet meer tot de laatste acht van een Europees toernooi reikte, dat er vaker spektakel wordt geboden, maar dat het ook alweer even geleden is dat de club er in deze fase zo beroerd voor stond in de titelstrijd.

        Ajax geeft uiteraard nog niet op. Over twee weken komt Feyenoord langs. Bosz hoopt op de ‘frisse energie’ die de komende interlandweek moet brengen. Dat was vrij positief beschouwd, want vrijwel alle Ajacieden moeten aan de bak voor hun land.

        Slaat het trouwens ergens op om te veronderstellen dat het gat dan wel even verkleind wordt? Feyenoord had thuis van Ajax moeten winnen, doch bleef steken op 1-1. Feyenoord mist straks mogelijk Vilhena door een schorsing. Maar herstelt Ajaxspits Dolberg tijdig van een kneuzing in de liesstreek, opgelopen tegen de slagers van Kopenhagen? Zijn doelpunt in de Kuip was cruciaal, zijn rol als aanspeelpunt ook.

        Een Ajacied noemen die wel sterk speelde is nog een hele kunst. Keeper Onana komt in aanmerking. Het rappe vlieggewicht Kluivert, eveneens pas 17, liet wat leuke dingen zien. Maar ook van hem mogen wekelijks nog geen wonderen worden verwacht.

        Erger onheil dreigt trouwens: PSV is Ajax tot op twee punten genaderd. De Ligt besloot streng: ‘Van een geweldige prestatie naar een wanprestatie, dat kan niet. Dat moet beter.’

  15. Erwin1995

    Allergie voor ervaring. Alles moet jong zijn, talent krijgt niet genoeg tijd om te ontwikkelen, want er staat altijd weer iemand klaar, die een nog groter talent is. We missen al jaren lang ervaring, natuurlijk leiderschap en fysiek vermogen. Dit zijn ongeveer de grote lijnen, BR

Comments are closed.