Jordi Cruijff dankbaar: ‘Nog elke dag komen er nieuwe anekdotes binnen’

0324cruijff1947-2016

Jordi Cruijff krijgt nog dagelijks steunbetuigingen binnen en merkt dat zijn vader heel veel mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd. De zoon van de legendarische nummer veertien laat tegenover The New York Times weten dat zeer te waarderen maar ook verbaasd te zijn over anekdotes die zelfs hij nog niet kende.

‘Er zijn mensen die een afbeelding van mijn vader op hun telefoon hebben staan en er zijn zelfs mensen die zich bijna verontschuldigen voor hoeveel mijn vader voor hen heeft betekend. Dagelijks hoor ik verhalen die ik zelfs nog niet kende. Ook op social media staan natuurlijk veel eerbetuigingen aan mijn vader en dat is fantastisch om te zien maar soms doet het ook veel pijn. De afgelopen maanden ben ik in veel landen geweest en daar kwam ik mannen van 65, 70 jaar tegen die mij aanspraken en emotioneel werden. Ze wilden met mij over mijn vader praten en op de een of andere manier heeft hij hun geraakt. Er waren er zelfs bij die afbeeldingen van hem hadden van het WK van 1974, dus het is heel divers hoe mensen met zijn dood omgaan.

Mijn vader heeft mij ook erg geholpen in de periode dat ik ervoor koos om trainer te worden. De juiste weg volgen en kom je op die weg een rood stoplicht tegen dan zijn de volgende twee weer groen, is een uitspraak die mij nog steeds helpt. Hij was altijd bezig om de snelste en de beste weg te nemen en was dan altijd een stap vooruit. Mijn vader behoort tot de 1 procent van de mensen die voor altijd wordt herinnerd. Ik wist al heel lang geleden dat ik tot die andere 99 procent zal behoren’.

Bron: New York Times

 

Related posts

50 Comments

    1. dickst14

      Dat klopt. Er staat dan ook 74. Jammer dat we toen de WK niet wonnen. Cruijff was weegaloos. Dit ontbreekt op zijn palmares anders was hij ook voor de rest vd wereld de beste ooit.

      1. Widi

        Ik heb het als eerste gelezen. Toen stond ’78 er nog bij Dickst. Redactie zal het hebben gewijzigd.

          1. BobbyHaarms

            Goed idee. Kunnen we voortaan Widi in de gaten houden of ie alles wel goed doet ? Widi, dit is je kans! 😉

          2. Widi

            Sportief Henk! Het leek anders net alsof ik het niet goed gelezen had. En ja, het zou leuk zijn om redactielid re zijn, denk ik.

    1. BobbyHaarms

      Johan is en blijft voor mij de beste voetballer ooit, hoe goed Pele en Maradona ook waren. We mogen voor altijd trots zijn dat Johan Ajax voor eeuwig een gezicht heeft gegeven, wereldwijd! Ajax moet het gedachtegoed van Johan voor altijd verankeren in de club en eens goed beseffen dat er zonder Johan niet zo’n groot Ajax had bestaan..

    1. HURBIE

      Alleen zijn naam staat nog nergens op
      Iets op de accommodatie of in de stad had allang zijn naam moeten hebben

  1. Amoebe

    Gewoon in the new york times!!

    Hij heeft echt een veel grotere betekenis wereldwijd gehad als wij hier in nederland beseffen!

    1. HURBIE

      CRUIJFF was ambassadeur van het aanvallende voetbal over de hele wereld
      Met wat hij allemaal heeft gedaan buiten het voetbal
      Een nooit te vergeten voetbal legende

  2. De seijs

    Als je Johan ooit persoonlijk een keer ontmoet hebt dan pas weet je echt wat Jordi bedoelt. Anders kan je er alleen maar naar gissen!

    1. Amsterdamse Hagenees

      Tandjes, volgens mij ben jij zojuist klaar gekomen. Wat een ongelooflijk zelf ingenomen reactie is dit. Heb je netjes goedemiddag gezegd toen hij toevallig voorbij liep. Oh nee ik herinner mij al een verhaal hier op het forum van jou ontmoeting met Johan. Was dat niet op een bruggetje. Je kent hem vast heel goed. Moet zeggen ….. je hebt wel humor. Jammer dat je dat zelf niet beseft.

  3. Jimmy1971

    Toch prachtig als je nu ziet hoe zijn werk , de JC foundation , wordt voortgezet !
    De grootste Nederlander ooit. Omdat hij uniek was als voetballer , trainer maar vooral al mens ..

  4. paulvos

    Het is alweer ’n half jaar geleden dat de meester ons ontviel, maar ik denk nog steeds elke dag aan hem, ik zal hem zoals zovelen nooit vergeten.

        1. KBouter

          Uitvoering op het veld komt mede door het eindelijke goede aankoopbeleid gekoppeld aan een trainer die een visie heeft.

          1. Amsterdamse Hagenees

            Na laatste geintje van hem met die nicks baalde hij geloof ik een beetje. Ik hoop dat hij nog wel komt anders krijg ik weer geouwehoer. Maar ik deel vrijwel al zijn meningen en acties. Jij bent ook tijdje off line geweest.

          2. Widi

            Ja ik was een aantal maanden weg. Althans, ik schreef niets. Ik heb hier al uitgelegd waarom ik weer ben gaan schrijven. En het is toch leuk. Ook als er geen kwajongens op hun gedrag moeten worden gewezen.

    1. BobbyHaarms

      Niet alleen zijn plan Indojood, Johan zelf lijkt ook al weer heel snel vergeten. Ik blijf erbij dat het de heren verdomd goed uitkwam dat hij overleed, en de meester zelf het woord niet meer kon nemen om kritiek te uiten op “zijn” Ajax en de beleidsbepalers. De enigen die nu nog kritiek hebben zijn wij, de supporters .

      1. Indojood

        En “wij” zijn ook een minderheid. In het stadion hoor je niks meer, geen gezang tijdens minuut 14.

      1. Amsterdamse Hagenees

        Ach, misschien moet je met de vraag komen bij de fam. cruijff. Dat kleine dorpje in Spanje nam ook zelf initiatief. Ajax zit volgens mij te wachten. De fam. Cruijff zal niet zelf met het voorstel komen.

Comments are closed.