There are no ads, please add some


Voorzitter SV Utrecht hoopt op doorbraak en neemt 171 supporters mee naar Amsterdam

ajax-utrecht

De relatie tussen supporters van Ajax en FC Utrecht ligt al een tijdje behoorlijk onder vuur en met name het lege uitvak vorig jaar in de Domstad heeft behoorlijk kwaad bloed gezet. Voorzitter Teun den Hartog van de supportersvereniging Utrecht hoopt echter op een doorbraak waarbij de supporters van de clubs voorzichtig proberen de banden weer aan te halen. Aankomende zondag reizen er als proef 171 supporters van FC Utrecht mee naar Amsterdam.

‘De supporters moeten elkaar netjes ontvangen”, zegt Den Hartog. ,,Dus de politie wat meer op de achtergrond en een peloton ME het liefst onzichtbaar. De supporters moeten elkaar vriendelijk ontvangen, normaal met elkaar omgaan. Vorig jaar waren beide uitvakken leeg doordat FC Utrecht een straf kreeg voor kwetsende spreekkoren en daarop de B-side moest sluiten. Hierop werden de supporters verdeeld over het stadion en was het uitvak van Ajax leeg doordat men de veiligheid niet kon garanderen. ‘Geen supporters van Ajax in Utrecht, dan ook geen supporters van ons in Amsterdam, uit solidariteit’, was het statement wat de SV Utrecht daarop maakte voor de uitwedstrijd in Amsterdam.

Den Hartog hoopt op een ommekeer en start daar aanstaande zondag mee.  ‘In Utrecht moeten supporters van de uitspelende club nu door een donkere tunnel. Die willen we een beetje opfleuren. Ik hoorde al dat we zondag in Amsterdam koffie met koek krijgen. De clubs, de KNVB, de politie en de gemeenten zijn er ook bij betrokken. Het is een ambitieus plan, maar we willen het proberen.’

Bron: AD


Gerelateerde posts

58 reacties

 1. Jimmy1971

  Nog 1 keer het proberen waard ..
  Als het weer niet werkt , moet je echt eens serieus gaan nadenken om te stoppen met uitsupporters , scheelt ook veel geld doordat er dan veel minder politie aanwezig hoeft te zijn ..

  1. De seijs

   Laat ze de tifus krijgen. Wij zijn daar Door hun slimme spelletjes genaaid om niet te kunnen komen. En alles hebben ze gedaan om de ajax supporters te weren. En ze hebben het nog voor elkaar gekregen ook. Oprotten die lui uit de arena. Laat ze ons eerst maar fatsoenlijk ontvangen.

   1. marcussboss

    Maar het is toch ook wel te gek voor woorden dat supporters van clubs niet normaal van het voetbal spel kunnen genieten? Het gaat bij die relschoppers niet meer om het spel voetbal, maar het vechten, uitschelden enzovoort. ik hoop oprecht dat er een tijd komt waar vaders gewoon met hun kind naar een wedstrijd kan gaan en dan niet bang te hoeven zijn om in de heibel terecht te komen, maar dat zal denk ik wel nooit gebeuren.

   2. Charka53

    Ik begrijp je wel De seijs , en ik vind ook dat de KNVB het Utrecht gewoon zijn gang heeft laten gaan om die onbeschofte lui andere plaatsen aan te bieden.
    Maar ik vind ook dat wij als het grote Ajax het voorbeeld moet geven hoe het ook zou moeten.

    1. De seijs

     Ajax geeft altijd het goede voorbeeld. Kijk maar naar de strafzaken (gele kaarten of rode kaarten! ) wij gaan bijna nooit in beroep. En kijk naar andere verenigingen gaan altijd in beroep en krijgen dan bijna altijd minder of geen straf! Ik vind laat nou eens een ander het voortouw nemen. Ajax houd zich altijd netjes. Er is geen andere club in Nederland die het zo netjes doet als ajax. Maar ajax maf ook wel eens een keer zijn tanden laten zien. En ik vind dat dat nu maar eens moet gebeuren. Al is het maar voor alle ajax supporters.

     1. Widi

      Heel vreemd……… om iets van jou te lezen over netjes. Door wat je hier weer schrijft, maak je mij vooral duidelijk dat je een hooligan bent en geen supporter. En hooligans kunnen we in het voetbal missen als kiespijn.

     2. BobbyHaarms

      Klopt Widi maar in dit geval snap ik wel zijn punt. Het is toch ook van de zotte hoe wij als Ajax zijnde behandeld worden?! Even los van het feit of een Ajaxsupporter een hooligan is of niet, altijd zijn wij het brave jongetje in de klas en het zaadje in dit soort situaties. Laat ze in Utrecht eerst hun eigen hooligans maar eens onder de duim houden ipv dat clubs de bal steeds bij ons neerleggen. En het dan gek vinden dat de onderlinge haat zo groot is? Nou ik snap dat wel, ook al keur ik het niet goed.

     3. Widi

      Ze hebben daar bij Utrecht laten zien dat ze niet serieus te nemen zijn. En de KNVB idem. Sloeg ook nergens op. Maar het is niet verkeerd om bij jezelf te beginnen. Als je jarenlang geen gekke dingen doet, kan en zal uiteindelijk niemand je weigeren. Maar ook wij hebben een groep die nooit langer dan een paar maanden normaal kan doen.

     4. BobbyHaarms

      Dat is een feit en zal ook altijd zo blijven en is inherent aan het voetbal anno nu. Maar de club doet er al alles aan om de Ajaxsupporter in een keurslijf te proppen dus die 1% waar we het over hebben zal steeds nieuwe aanwas vinden in nieuwe generaties, waar en bij welke club je ook komt. Bij Ajax en Feyenoord is dit, of je nou wil of niet iets wat bij deze clubs hoort. En dat begint al bij opvoeding. Een kakkerlak zal nagenoeg nooit positieve dingen over onze club zeggen en omgekeerd.

     5. Widi

      Bobby, ik heb bij verschillende clubs vrienden en kennissen. Ook bij Feyenoord. Natuurlijk wil iedereen de beste zijn en kampioen worden. En natuurlijk is het leuk om elkaar een beetje te treiteren. Dat doen we dan ook. Maar wel met woorden en binnen grenzen. En we gunnen elkaar ook wel eens wat. Dat is nu precies het verschil met hooligans.

     6. BobbyHaarms

      Widi ook ik heb kennissen die voor een andere club zijn, ja ook kakkerlakken. En natuurlijk dollen we dan met elkaar en drinken we een biertje met een knipoog. Maar in en om het stadion gelden hele andere wetten dan in je eigen omgeving, hoe je het ook bekijkt dat is gewoon zo. Stormt er een kakkerlak op me af bij de Arena krijgt ie toch echt een paar tikken op z’n poffertjesporem, en omgekeerd werkt dat idem. Blijft alles rustig dan zullen alleen de sensatiezoekers op zoek gaan, maar in elke andere situatie zijn mensen soms net beesten en wordt het gewoon matten tegen de tegenpartij. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven. Natuurlijk zijn hierin ook extreme dieptepunten, denk bijvoorbeeld maar aan Beverwijk. Perfect voorbeeld waarom een “vrede” tussen Ajax en Feyenoordsupporters altijd een utopie zal blijven, helaas maar waar. Maar hier praten we duidelijk over hooligans van het ergste soort.

     7. Widi

      Bobby, ik heb nog nooit meegemaakt dat een hooligan van een andere club op mij afstormde. Denk ook niet dat het zal gebeuren. Logisch dat je je verdedigt als het wel gebeurt. Ik vind het belangrijk dat oudere supporters de jongere supporters laten merken dat iets als Beverwijk helemaal niet stoer is.

     8. BobbyHaarms

      Een aantal zullen dat gerust doen Widi. Maar sommige gasten gaan op zondag nog half schuimbekkend van de coke en de XTC naar het stadion. Denk dat je zulke jongens weinig wijs kunt maken. En ook al zijn het er niet veel, ze zullen het altijd verkloten voor de grote meerderheid. Een enkeling die er misschien wel wat van zegt houdt zo’n groep echt niet tegen.

      Wat Utrecht betreft vind ik nog steeds dat ze de hand in eigen boezem moeten steken. Ze hebben nogal wat goed te maken na dat geblunder met hun eigen supporters, met die KNVB voorop.

     9. Widi

      Persoonlijk vind ik Utrecht de vervelendste club uit de eredivisie met het lijkste en minst gezellige stadion. Ik hoef er niet heen. Maar uitsupporters kunnen wel voor wat extra dynamiek zorgen tijdens de wedstrijd.

     10. Widi

      En er is geen Ajax bestuurder die mij in een keurslijf propt. Onmogelijk. Is ook niet nodig. Want ik doe min of meer normaal. Overigens vind ik de huidige Ajax leiding uiterst coulant: er wordt gewoon toegestaan dat een idioot met een megafoon een heel stadion lastig valt met het uitstoten van klanken. Kunnen we die niet naar Utrecht sturen?

     11. Litmanen

      Bobby, zie mij hieronder. Zij hebben een gore streek uitgehaald met hun straf waar wij de dupe van werden. Nog nooit vertoond! En met goedkeuring van de KNVB! Echt schandalig!

   3. Litmanen

    Seijs, meestal ben ik het niet met je eens, maar inderdaad, de streek die ze ons geleverd hebben maken ze eerst maar eens goed.
    Bovendien, als dit zou mislukken , zelfs als het door hun fans komt, dan mogen wij er daar weer niet in.

    Dus eerst goedmaken en ons uitnodigen, daarna gaan we nadenken over hun idee. Schorum.

    1. BobbyHaarms

     Precies Litmanen, zo denk ik er ook over. We hebben echt vaak genoeg het goede voorbeeld gegeven en zijn vaak genoeg de lul geweest, zie Utrecht. Het houdt een keer op.

   4. paulvos

    171 kutrechters in de Arena, nou dan mogen er zeker weer geen Ajacieden mee daarheen, he meneer de burgermeester.

     1. vak411

      Ajax weer braafste jongentje van de klas.. laten we diegene die die utrechters onheus bejegend zondag voor straf in een ander vak zetten de wedsteijd daarna… tja kutrecht.. zo voelt dat dus.. dit noem je belonen..

 2. Charka53

  Als ze echte supporters die voor hun club en voor het voetbal komen moet dit geen probleem veroorzaken en als wij ons gedragen hebben we weer een leuke dag want ze nemen zero punten mee naar Utrecht.

 3. EvdB

  Geen Utrecht aanhang toestaan.
  Die miesgassers hebben ons verleden jaar te pakken gehad door de KNVB straf te omzeilen zodat wij niet naar de uitwedstrijd konden.
  Laat ze de kolere krijgen met dat FC Utrecht

 4. Kmeertens

  Ben dit weekend naar Heart-Ross County & West Ham-Southhampton geweest. Tijdens de wedstrijd tegen elkaar zingen en voor en na de wedstrijd gewoon door elkaar lopen, biertje drinken en naar huis. En dat ging om 5000 uitsupporters

  1. Widi

   Er is een verschil tussen supporters (aanhangers van een club die hun club volgen en aanmoedigen) en hooligans (al dan niet teveel alcohol drinkende en drugs gebruikende idioten die een club misbruiken om overal herrie te schoppen). Jij hebt supporters gezien daar. Bij Ajax en ook bij Utrecht en andere clubs is er sprake van een groep zichzelf supporter noemende hooligans. En die horen niet in de stadions.

  2. HURBIE

   Dat was vroeger ook in Nederland ,kon gerust in de kuip tussen die kakkerlakken zitten
   Niks aan de hand alleen maar lol .Moet kunnen

  1. Widi

   Omdat ze iets te haten moeten hebben. Ze hebben verder niet veel. En ook wij hebben zulke “supporters” hoor. Ook hier op het forum. Lees bijvoorbeeld sommige reacties op berichten welke scheidsrechter is aangewezen voor onze volgende wedstrijd. Een en al haat. Alsof elke scheidsrechter tegen ons is. Alsof iedereen tegen ons is. En dat dan maar weer haten.

 5. Slingertje.

  Dit gaat helemaal niet werken want er is teveel gebeurd tussen beide groepen net als met die van 070 en 010. dat zal nooit meer goed gaan komen.

  1. Widi

   Wat hooligans niet begrijpen is dat in elk stadion 90% min of meer normale mensen zitten die hun club supporteren en die over de hooligans van hun eigen club hetzelfde denken als over al die hooligans van andere clubs. De tegenstelling moet helemaal niet zijn: wij tegen andere clubs. Wat moeten we zonder andere clubs. Tegen wie gaan we spelen. De tegenstelling moet zijn: supporters versus hooligans. Hooligans zouden lekker op bijvoorbeeld de maasvlakte elkaar moeten gaan lastig vallen en niet in of rond de stadions.

 6. KBouter

  Lees hier reacties van sommigen die de plank volledig mis slaan. Dit heeft niet zoveel met supporters te maken, nee het was het Utrecht bestuur die ons deze streek flikte. Puur omdat Utrecht een straf van de knvb kreeg ivm racisme en rellen moesten ze een vak vrij laten. Dat werd na veel gesjoemel ons uitvak met een klotesmoes. Juist, wat mij betreft hadden ze het bestuur de toegang moeten weigeren, ipv hun supporters.

  1. Widi

   Dat ben ik wel met je eens Kbouter. Nogmaals, dat was schandalig en ook dat de KNVB er niets mee gedaan heeft. Maar het is wel begonnen met rascisme van hooligans.

   1. KBouter

    Dat kloot, en dat hoort ook niet, maar dat enge bestuur beloont dst gedrag ook nig om de supporters in een ander vak onder te brengen ten kostte van onze eigen supporters. En ja natuurlijk zitten er bij ons ook veel gasten die je liever niet in een stadion hebt.

 7. Tommy827

  Laat die supporters lekker in utrecht wij waren daar niet welkom hun niet in de arena klaar laat ze eerst maar supporters van ajax toe

 8. Amsterdamse Hagenees

  Als club moet je er boven blijven staan. Het gaat niet om het beste jongetje van de klas. Gewoon zelf het goed ovoorbeeld geven is niks mis mee. Datvgeeft aan dat je ver biven relschoppers staat. Dat oog om oog tand om tand gezever heeft nog nooit wat opgelost. Tegenprestatie eisen moet je ook niet doen. Dat moet van de andere kant als logische zaak komen. Dus prima dat er supporters komen, ze zijn welkom als ze zich gedragen. Koffie kunnen ze zelfs van mij krijgen. Biertje zal niet lukken, zal wel risico wedstrijd zijn.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Maar ja, als ik het hier zo volg dan is ook bij vele Ajax supporters het feit normen en waarden een vies iets. Erg jammer. Ik noem dat verloedering. Ben het erg weinig vaak eens met het huidige bestuur van Ajax maar deze actie juich ik van harte toe.

    1. Widi

     Ik denk wel je hier wat feller in bent als je iedere uitwedstrijd meegaat. Dan valt dit tegen. En je zit midden in een groep mensen die in de regel wat minder genuanceerd tegen veel zaken aankijken. Zelf ben ik meestal maar bij 2 uitwedstrijden van het eerste.

 9. JohnDoe77

  Wedden dat ze wederom de trein niet uit komen? Met uitsupporters is de sfeer wel leuker, vind ik ook van die kakkerlakken!

Reageren is niet mogelijk.