Definitief: Ajax en Duarte uit elkaar, contract ontbonden

0418duarte

Ajax en Lerin Duarte hebben overeenstemming bereikt over de directe ontbinding van zijn tot en met 30 juni 2017 lopende contract, zo meldt de club op de officiële website. Duarte leek op weg naar het Deense Brøndby nadat Ajax eerder een bod van SønderjyskE had afgewezen (zie eerdere bericht). Of Duarte zijn contract heeft afgekocht of dat Ajax nu toch besloten hem transfervrij te laten vertrekken is onduidelijk.

Duarte werd op 11 augustus 1990 geboren in Rotterdam en kwam in september 2013 over van Heracles Almelo. Op 14 september 2013 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de competitiewedstrijd Ajax – PEC Zwolle (2-1). In totaal speelde hij 28 wedstrijden voor Ajax en maakte daarin vier doelpunten. Met Ajax werd hij in 2014 landskampioen.

Related posts

45 Comments

  1. De seijs

    Mooi daar zijn we ook vanaf. Hij kan ergens anders aan de slag en hij loopt bij ajax niet meer in de weg.

    1. De seijs

      Ja jammer voor Duarte hoop ook dat hij een mooie club krijgt. Hij werd toendertijd op voorhand Door Wim Jonk gehaald. Maar hij kon het niet waar maken .

  2. Duif

    Jammer dat hij nooit echt z’n niveau gehaald heeft wat hij bij Heracles liet zien. Succes Lerin

    1. Floris Stempel

      Succes inderdaad. Eén van de mindere aankopen van afgelopen jaren. Toch deed ie het lekker bij Heracles. Hopen dat ie een mooie club vindt om weer lekker te ballen.

        1. Litmanen

          Nooit begrepen deze aankoop. De beste bij Heracles is echt niet goed genoeg voor Ajax. De veel geprezen en boven elke kririek staande Jonk vond dit zijn aankoop. Zo zie je maar, net een mens.

          1. -buitenkantje rechts-

            Destijds vonden kenners het een goede aankoop.. De meesten dachten dat hij een aanwinst zou zijn na zijn goede jaar bij Heracles.. Helaaass.. Wat je zegt.. Ook Jonk is maar een mens.. Gelukkig maar

  3. Jimmy1971

    Scheelt salaris , hij gaat toch niet spelen !
    Kunnen ze met dat geld een keer iets leuks doen voor de supporters ..

  4. Wembley71

    Die Jan Smit met zijn (letterlijk) grote bek lacht zich nog steeds een krul in z’n lul. Wij maar weer lappen, heeft ie goed gadaan. Maar verder succes jongen het is je gegund.

  5. Velibor

    Mooi Psv heeft ook es pech,die van Ginkel komt ook niet terug dus dat vinden wij allen heel jammer hier natuurlijk……

    1. Indojood

      Sterker, velen gingen ervan uit dat Van Ginkel zou blijven. Bij de pisvlekken ontstaat er nu een beetje paniek omdat er weinig gebeurt en niemand op Siem zit te wachten daar.

      1. KBouter

        Moet ze helaas nog gelijk geven ook. v Ginkel in zijn oude vorm is top, ben benieuwd of hij nu gaat spelen daar.

          1. De seijs

            vff??? jij moet niet denken bal gehak jij moet eens iets doen. En dan bedoel ik niet dat je moet gaan huilen hier:-):-)Hahahaha jankert

          2. Gert Ajax

            Hoop op een leuke club voor hem.
            Die gozer heeft altijd zijn best gedaan voor Ajax het zat er gewoon niet in.

          3. De seijs

            Gerd Ajax ook ik hoop dat Duarte nog iets mooi van zijn carrière kan maken. Word wel weer eens tijd voor hem na 2 jaar op de bank of tribune.

  6. AFCA my World

    Gewogen en te licht bevonden,heeft nooit kunnen overtuigen,geeft weer wat ruimte voor Ziyech bijvoorbeeld !

  7. Indojood

    “Op de dag dat Ajax tweeënhalf jaar geleden Lerin Duarte overnam van Heracles Almelo drong toenmalig hoofd opleiding Wim Jonk aan bij de directie op een duidelijke afbakening van taken en verantwoordelijkheden. Jonk was het niet eens met de keuze voor Duarte en de besluitvorming die daaraan vooraf was gegaan.”

    Bron: http://www.vi.nl/premium-kennismaking/ajaxcommissarissen-houden-handen-stevig-op-de-volle-knip-1.htm

    Duarte werd op aandringen van FdB gekocht omdat hij Maher te duur vond. Het aankoopbeleid is de laatste jaren louter op toeval gebaseerd. Geen besluitvorming, geen of onvolledige, conflicterende scoutingsrapporten of deze werden genegeerd. Ja, dan heb je wel eens geluk met een Younes en Milik.

    Miskopen kunnen altijd voorkomen, dat is het risico van het vak maar bij Ajax zijn er nooit spelers gekocht op basis van een gedegen scoutingrapport en de maatstaf van het plan Cruijff (aanvullende kwaliteit en niet voorhanden in de huidige selectie). Het TH ging gewoon hun eigen gang en trok zich niets aan van de te volgen procedure.

    Wanbeleid waarvan we de gevolgen hebben ondervonden. Kutvoetbal, veel miskopen of -huren, kwalitatief matige spelers en geen prijzen.

  8. Rinus

    Eerst bod weigeren en zonaar ontbinden??? Roept vragen op. Hij kwam altijd tekort voor Ajax en heb deze aankoop nooit begrepen maar prima gozer, succes bij leuke subtopper!

Comments are closed.