There are no ads, please add some


Ajax verliest van oppermachtig Barcelona: 3-1 (Incl foto’s)

Ajax heeft vanavond de wedstrijd in de Champions League tegen Barcelona kansloos verloren. Neymar en Lionel Messi zetten de club uit Catalonie binnen een half uur op een 2-0 voorsprong. De tegentreffer van Anwar El Ghazi in de tweede helft deed nog even hopen op een stunt maar uiteindelijk scoorde Barcelona via Ramirez de beslissende 3-1.

Ajax begon opnieuw niet goed aan de wedstrijd en dat mag opmerkelijk worden genoemd nadat de ploeg van Frank de Boer afgelopen zaterdag al was gewaarschuwd. Binnen zeven minuten lag de 1-0 achter Jasper Cillessen en leek Ajax een apatisch elftal wat zich voortbewoog in Camp Nou. Het baltempo van Barcelona lag zeer hoog en daar hadden de Ajacieden geen antwoord op. Na 24 minuten was het opnieuw raak. Mascherano gaf een splijtende pass op Lionel Messi en die bedacht zich geen moment en scoorde met enig geluk de 2-0.

In de tweede helft liet Barcelona wel degelijk blijken dat het ook met de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Real Madrid bezig was. Messi en Neymar mochten naar de kant en Ajax leek eindelijk wat lucht te krijgen om te voetballen. Het was dan ook invaller Anwar El Ghazi die vlak voor tijd de 2-1 op het scorebord zette in Camp Nou. Een slotoffensief van Ajax leek in de maak maar opnieuw knullig balverlies leverde Barcelona in de blessuretijd weer kansen op. Het was uiteindelijk Ramirez die definitief de trekker overhaalde en daarmee de eindstand van 3-1 op het scorebord zette.

FC Barcelona – Ajax 3-1 (2-0)

‘7 Neymar 1-0
’24 Messi 2-0
’88 El Ghazi 2-1
’90 Ramirez 3-1

Scheidsrechter: Collum (Sch)
Toeschouwers: 79.358
Gele kaarten: Pedro (Barcelona), Veltman, Van Rhijn, Riedewald (Ajax)

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen, Piqué, Rakitic, Pedro, Iniesta(/76 Rafinha), Messi(/66 El Haddadi), Neymar(/62 Ramirez), Mascherano, Bartra, Alba, Alves

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nick Viergever; Davy Klaassen, Niki Zimling(/56 Jairo Riedewald), Lucas Andersen; Lasse Schöne, Kolbeinn Sigthórsson(/73 Anwar El Ghazi), Ricardo Kishna(/46 Arek Milik)

1021fcbajax 1021fcbajax1 1021fcbajax2 1021fcbajax3 1021fcbajax4 1021fcbajax5 1021fcbajax6
 

Foto’s: Proshots


Gerelateerde posts

36 reacties

  1. lezerGP

   Jongens, even serieus nu: we hebben daar niets te zoeken, in die Champions League. Het had vanavond ook 7-1 kunnen zijn, zoals in Rome, of nog erger. De verhoudingen in Europa zijn totaal zoek en de Financial FairPlay stelt geen ruk voor. We mogen blij zijn als we weer eens van Zwolle winnen en tot die tijd vooral geen illusies over Europese successen. Helaas.

   1. deOosterAjacied

    Veel clubs zijn inderdaad een maat te groot, maar ik vind dat we wel wat te zoeken hebben in de champions league. We presenteren ons prima en zie het maar zo; er moeten ook nummers 3 en 4 zijn in de poule. Dit betekent overigens niet dat we niet voor die 2de plek kunnen gaan en dat dat op zn tijd een keer kan lukken.

 1. brabo_ajacied

  Wat een k.. instelling. Event of the year en dan zo’n k.. instelling. Zoals Zimmling bij de 2-0 de bal verliest en dan blijft staan kijken. Terugsturen naar Mainz en Riedewald zaterdag opstellen. En Milik erin ipv Struikelson.

 2. Alex is Ajax

  Snel vergeten deze wedstrijd maar neem wel je leerpunten mee. De opstelling vanaf de laatste wissel moet je maar laten staan de volgende wedstrijd want daar moet je het voorlopig mee doen

 3. f-side64

  ja 2 fouten aan ajax kant dus binnen 1 half uur zonde hoor maar dit is ook gedeeltelijk de schuld van m.overmars voor het stug handhaven van het beleid

  1. optien51years4Ajax

   Team is groter dan Marc hoor 😉 betreft totaal keuze. Kijk naar A-1, komen leuke dingen aan. Daar zit eerste echte resultaat van nieuwe lijn.

   1. Alex is Ajax

    Ja klopt heb ik vanmiddag ook gezien erg leuk en aantrekkelijk voetbal inzet het was echt top. Maar wie van deze talenten gaan daadwerkelijk bij Ajax slagen. Denk niet veel want Ajax loop op elke club 1of 2 stappen achter op de rest. Ik hoop echt dat dat nu gaat veranderen anders heb Ajax weer pech want dan lopen ze gewoon weg.

   2. f-side64

    zal best maar met goede aankopen had je toch meer kans gehad in de cl op dit moment zou ik het niet weten wie maar ik ben ook geen directeur voetbalzaken maar vrijwilliger bij de dierenambulance en het lokale asiel .

     1. f-side64

      dat wel maar ik wil er mee zeggen dat overmars eens wat moet spenderen want zijn beleid is alleen maar goed voor de zelf benoemde heertjes in de directie en de aandeelhouders maar de mensen die zich scheel betalen aan 1 seizoen kaart zijn de pineut door dit (te) zuinige beleid en op de jeugd kan je (nog) niet rekenen kijk maar naar denswill en vooral naar zich al een ster voelende kishna .

   3. Alex is Ajax

    Heb je ook de nabeschouwing gezien 51 en heb je goed geluisterd na wat er allemaal vertelt werd over Ajax over de scouts enzo nee zeker moet je even terug kijken en dan mijn verhaaltjes even terug lezen van wat er allemaal moet veranderen boj Ajax je klappert echt met je oren als je het doet. Is mijn opleiding toch niet voor niets geweest haha

 4. Ruubruub

  Kansloze 1e helft, iets betere 2e helft. Mooie pot voetbal van Barcelona. Nog even spannend op het eind maar toch kansloos verloren. Langzamerhand maar richten op plek 3.

  1. paullus

   Als Ajax supporter zak je broek toch af geen bal krijgen zE bij hun medespeler. Een instelling van een natte krant dit beleid begint echt door teslaan

   1. jacq64

    Tuurlijk was het slecht, ipv boven zichzelf uitstijgen speelde bijna iedereen onder zijn kunnen, wat best treurig is, maar waarom slaan ze nu door?

   2. f-side64

    zo is het maar net maar wat boeit het overmars met zijn bonus + salaris krijgt hij dit jaar 651.000 euro op zijn rekening maar jan in de straat is een half maand inkomen kwijt voor 1 seizoen kaart daarvoor zit je opgescheept met zimling siggi kishna duarte vd hoorn enz.

    1. Velibor

     Ja wat dacht je dan , geloof je echt nog dat die gasten terug komen uit clubliefde dan? Wake- up man of voor de poen of voor de schoolgang vd kinders oid heel misschien nog om ouwejongens krentenbrood( lees netwerk)

  2. f-side64

   en ook 1x meer geluk bij de loting oftewel een eerlijke loting word nuwel verdacht 3 x real achter elkaar en inmiddels al 2 x barca.

  1. f-side64

   hij deed het wel aardig kishna zeer matig siggi en zimling tja en van schone had ik deze wedstrijd meer verw8.

 5. Robin

  En maar rijker worden en schijt hebben aan de supporters! Niets meer en niets minder. Had 20mln geïnvesteerd, het systeem aangepast, inzet getoond. Desnoods met 5-0 verliezen maar dit begint gewoon zielig te worden. Top 5 in de eredivisie wanneer de rest het weer laat afweten net zoals de laatste jaren.

  1. pietprecies

   Ach man flikker toch op, dan had je net zo goed verloren, 20 mil investeren? Dat is ongeveer 1/4de deel van wat 1 speler van barca kost. Wat je zegt is op emotie dat snap ik wel maarja als Ajax 5-0 had verloren door heel het systeem om te gooien dan had je alsnog kutvoetbal gezien want anders verlies je niet met 5-0 en daar heb je ook geen reet aan. Zolang zelfs spelers zoals de jong, blind etc al weg gaan dan kan je investeren wat je wilt maar dan moet je ook weer alles op elkaar in laten spelen en laat de CL nou juist aan het begin van het seizoen grotendeels beslist worden… Nu lees ik ook al dat er buitenlandse interesse is in schone.. Die is net anderhalf seizoen rete belangrijk maar wat doe je er aan als die weg gaat? Niks want buitenlandse clubs leggen zonder blikken of blozen 20 mil neer en een bak salaris.. Die krijgen ook tig meer inkomsten uit tv gelden etc om dat te kunnen betalen, Ajax heeft wel 100 mil op de bank maar niet de zelfde periodieke inkomsten dus kan je zo’n salarishuis toch niet handhaven

   1. AFCA my World

    Nu draaf je wel een beetje door vind ik,met gerichte aankopen zijn er zeker dingen mogelijk,en wat sjeune betreft die loopt aan het eind van het seizoen gratis de deur uit omdat zijn contract afloopt en hij toch niet bijtekent,die wil nog 1 klapper maken omdat hij ook wat ouder word, hoop voor hem dat het geen Turkije word want daar betalen ze gerust een paar maanden niet,Italië of vanuit Duitsland is ook intresse! Jammer maar helaas.

 6. jacq64

  Schöne: het moet beter tegen Barca. Veltman: we moeten boven onszelf uitstijgen. Tja.

  1. afca33

   misschien bedoelde ze de thuiswedstrijd tegen barca. heb er vandaag weinig van gemerkt

 7. wzawzb

  Maar als je dan twitter leest zie je opmerkingen van zogenaamde ultras van andere clubs… Beetje zitten zeiken dat Ajax er niks van bakt, Ajax houdt tenminste stand in zo’n wedstrijd en als je daar naar kijkt hebben we het

   1. AFCA my World

    Ja right,naar welke wedstrijd heb jij gekeken dan,herhaling van de thuiswedstrijd van verleden jaar zeker?

Reageren is niet mogelijk.