‘Van ’t Schip vermoedelijk komend seizoen in rol van ’head of coaching’ op De Toekomst’

John van ’t Schip liet donderdag weten dat hij na dit seizoen geen hoofdtrainer meer zal zijn bij Ajax. Vermoedelijk ligt er voor Van ’t Schip na dit seizoen een rol weggelegd in de jeugdopleiding van Ajax als ‘head of coaching’, zo weet De Telegraaf deze vrijdag te melden. Van ’t Schip kiest er volgens de ochtendkrant voor om de jeugdtrainers op Sportpark de Toekomst te gaat coachen en begeleiden. Voor Van ’t Schip zou nu een contract tot de zomer van 2027 klaarliggen.

‘Samen met directeur voetbal Marijn Beuker bewaakt hij in die hoedanigheid op technisch en tactisch gebied de Ajax-lijn en de normen en waarden van de Amsterdamse club’, aldus De Telegraaf.  ‘In de interlandperiode kon ik een aantal dagen anders invullen en heb ik met de clubleiding over mijn toekomst gesproken’, zei Van ’t Schip, die meerdere keren aangaf dat hij het op dit moment vooral over het huidige seizoen wil hebben en niet te veel over het komende seizoen. ‘De rol die ik na de zomer vervul, is nu niet belangrijk.’

Wie de opvolger van Van ’t Schip als hoofdtrainer moet worden is nog onduidleijk. Er is een lijst met een achttal namen en Ajax sprak volgens VI ook al met een vijftal kandidaten. Volgens De Telegraaf gaat de voorkeur van Ajax in eerste instantie uit naar een Nederlandse coach. Men zal pas doorschakelen naar een buitenlandse trainer als de geschikt geachte coaches niet haalbaar blijken. Eerder werd Pepijn Lijnders genoemd. Hij zou een optie zijn, maar (vooralsnog) niet als de nieuwe hoofdtrainer.

Related posts