Van ’t Schip bevestigt: ‘Volgend seizoen niet verder als hoofdtrainer maar in andere rol’

John van ’t Schip is komend seizoen definitief niet meer de hoofdtrainer van Ajax, zo bevestigt Van ’t Schip zelf tijdens de persconferentie van donderdag. Van ’t Schip is, onder andere met Alex Kroes, in gesprek over een andere rol binnen Ajax. Veel meer wil Van ’t Schip er niet over kwijt omdat hij zich nu nog volledig wil richten op zijn functie als hoofdtrainer.

‘Alex is begonnen, dus hij is met heel veel mensen aan het praten. Wij hebben ook gesproken, over wat de invulling voor komend seizoen zou kunnen zijn. We zijn erover in gesprek, eventueel voor meerdere jaren. Dat is Ajax’ wens en ook mijn wens. We zullen zien in wat voor rol dat precies gaat gebeuren’, aldus Van ’t Schip tijdens het persmoment.

‘Op dit moment is dat niet belangrijk, want ik wil me volledig focussen op de acht wedstrijden die gaan komen. Daarna hebben we tijd genoeg om dat andere te bespreken. Het is duidelijk dat het in een andere rol is, dus niet als hoofdtrainer. Wat voor rol dat zou zijn? Daarover zijn we in gesprek.’

Ook is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met Van ’t Schip zijn assistent; Michael Valkanis, die hij zelf meenam als assistent. Of hij na dit seizoen ook aanblijft is maar de vraag. ‘Alex heeft met meerdere mensen al gesproken, onder anderen met Michael. Zijn contract loopt af, dus in eerste instantie blijft hij niet. Het is een gegeven dat je voor 1 april dingen duidelijk moet maken. Daarna kun je weer over dingen gaan praten, maar er ontstaat weer een nieuwe situatie.’

Related posts