‘Kroes sprak al met meer dan vijf kandidaten; Komst Vivell lijkt onwaarschijnlijk’

Voetbal International wist gisteren al acht potentiële kandidaten te noemen als opvolger van John van ’t Schip, die gisteren definitief bevestigde komend seizoen geen hoofdtrainer meer te zijn van Ajax. Volgens ‘bronnen binnen Ajax’ zou Kroes voor de vacante functie al met meer dan vijf mogelijke kandidaten hebben gesproken, zo meldt De Telegraaf

Onder hen ook ‘de door een zaakwaarnemer aangeprezen’ Christopher Vivell. ‘Hoewel de Duitser een ’redelijk tot goede’ indruk op Kroes zou hebben gemaakt, is zijn komst vooralsnog onwaarschijnlijk’, aldus De Telegraaf. Net als bij Sven Mislintat klinken ‘uit de markt’ slechte geluiden over de bij Chelsea mislukte directeur. Vivell zou in Londen geen rol hebben gehad en alleen bezig zijn geweest met het opzetten van satellietclubs, zo luidt de kritiek.

Alex Kroes en Marijn Beuker werken hard in hun zoektocht naar ‘de perfecte staf’ en daarnaast moet het duo ook volop aan de slag met een grondige renovatie om de selectie weer op peil te brengen. Bewust wordt gekozen om dat zelf te doen en nu ook niet overhaast op zoek te gaan naar een nieuwe Technisch Directeur. ‘Daarvoor is de tijd simpelweg te kort om zich de Ajax-wetten eigen te maken’, aldus De Telegraaf. Volgens de krant is het de bedoeling dat de nieuwe directeur transfers pas ná de zomerse transferperiode wordt aangesteld óf dat hij eerder wordt vastgelegd om hem in de zomerperiode ‘over de schouder’ van Kroes te laten meekijken.

Related posts