Geruchten over nieuwe Ajax-trainer zwellen aan nadat hij gesignaleerd is bij Ajax-Utrecht

Pascal Jansen was zondag opnieuw aanwezig in de Johan Cruijff ArenA. De bij AZ ontslagen trainer was in Amsterdam om de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht (2-0) bij te wonen. Jansen zat in een skybox een rij achter Steven Bergwijn, die door blessureleed voorlopig niet inzetbaar is. Door zijn aanwezigheid zwellen de geruchten over de komst van Jansen naar Ajax als nieuwe trainer aan. Nathan van Kooperen, de zaakwaarnemer van Jansen, onthulde onlangs in Goedemorgen Eredivisie dat zijn cliënt vorig jaar serieus in beeld was bij de leiding van Ajax. Jansen wilde echter destijds AZ niet inruilen voor Ajax. Jansen dook eind januari ook al op in de ArenA en was toen getuige van de 4-1 overwinning van Ajax op RKC Waalwijk.

Voormalig algemeen directeur Edwin van der Sar wilde afgelopen zomer een Nederlandse trainer aan het roer bij Ajax. De naam van Jansen kwam toen al snel voorbij, alleen voorzag toenmalig technisch directeur Sven Mislintat dat het te duur zou worden. In plaats van Jansen koos Ajax uiteindelijk voor Maurice Steijn. Die samenwerking bleek geen succes te zijn, want onder diens leiding zakte de club af naar de laatste plaats in de Eredivisie. Ajax greep in en zette eind oktober Van ’t Schip voor de groep. Met hem aan het roeris Aujax opgeklommen naar de subtop.

Jansen werkte bij AZ samen met Alex Kroes, die op 15 maart begint als algemeen directeur en directievoorzitter in de ArenA. Daarnaast heeft directeur voetbal Marijn Beuker een verleden bij de Eredivisionist uit Alkmaar.

Related posts