Van `t Schip kijkt met tevreden gevoel terug op wedstrijd tegen Utrecht en in het bijzonder op één Ajax-speler

John van ‘t Schip kijkt met een tevreden gevoel terug op de 2-0 overwinning van Ajax op FC Utrecht. De oefenmeester is blij met de wijze waarop zijn keuze voor een vijfmansdefensie uitpakte en looft bovendien het optreden van Ahmetcan Kaplan.

‘Uiteraard ben ik blij met de overwinning, de drie punten en ‘de nul’. Dat zijn dingen die voor ons belangrijk zijn op dit moment. In de eerste helft waren we gecontroleerd en gefocust aan de bal. We waren geduldig genoeg om onder de druk van Utrecht uit te voetballen. We creëerden natuurlijk niet heel veel, maar dat deden zij ook niet. De tweede helft was een vervolg op de eerste, totdat ze anders gingen spelen na die wissel. Doordat Tristan en Borna meer bleven staan en het middenveld wat vlakker ging spelen, konden we dat opvangen. Na de rode kaart was het zaak om de 2-0 te verdedigen en gelukkig hebben we drie punten.’

“De jongens hebben heel gedisciplineerd gespeeld en ze hadden de juiste focus”, geeft Van ‘t Schip aan voor de camera van ESPN. “Complimenten aan de groep voor de uitvoering. Ik ben blij dat we hebben aangetoond dat we ook op deze manier kunnen spelen. Nu speel je met wingbacks en in de opbouw hadden we wat meer tijd nodig om erdoorheen te komen, want Utrecht wilde hoog drukzetten. We bleven gelukkig rustig aan de bal en we kwamen er een aantal keer goed uit.”

“Kaplan heeft vandaag ook heel goed gedaan. Hij was rustig aan de bal en behield het overzicht. In de duels is hij ook stug, want ik denk dat Sam Lammers uiteindelijk geen makkelijke middag had. Het is goed om te zien dat hij na zo’n zware blessure nu weer negentig minuten kan spelen. Voor ons een speler erbij”, aldus Van ‘t Schip.

Related posts