Spaanse media: ‘Dest voor 25 miljoen naar Barcelona’

Het touwtrekken rond Sergiño Dest tussen Bayern Munchen en FC Barcelona lijkt toch nog een verrassende wending te nemen. Waar gisteren Dest nog op weg leek naar, en zelfs al in, Duitsland aanwezig zou zijn komt nu plots nieuws vanuit Spanje dat Barcelona de nieuwe werkgever van de Amerikaans international lijkt te gaan worden. Onder meer TV3 en Sport maken melding van een akkoord tussen Barcelona en Ajax over een transfer van Dest. Met de overgang van de rechtsback is in eerste instantie naar verluidt een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid. Deze som kan door middel van een bonusconstructie met nog eens vijf miljoen oplopen.

Barcelona werd eerder al genoemd als gegadigde voor Dest, maar de club van trainer Ronald Koeman kon pas werk maken van nieuwe spelers als er eerst ruimte werd gemaakt middels het vertrek van een aantal oudgedienden. Met Arturo Vidal die al naar Internazionale is en Luis Suárez en Nélson Semedo die op korte termijn vertrekken, lijkt deze ruimte er nu te zijn.

Related posts