Frank de Boer nieuwe bondscoach Nederlands Elftal

Frank de Boer wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, zo meldt De Telegraaf dinsdagavond laat. Beide partijen zijn op hoofdlijnen tot een akkoord gekomen voor een contract tot medio 2022. Het is de bedoeling dat De Boer Oranje leidt op het EK volgende zomer. Het jaar erna staat in de herfst het WK 2022 in Qatar op het programma. Logischerwijs zal er na het EK 2021 een evaluatiemoment plaatsvinden en wanneer beide partijen met elkaar door willen, zal De Boer ook met het Nederlands elftal naar het WK in Qatar gaan.

De KNVB gaat de inhoud van het overleg zo snel mogelijk in een contract vastleggen, waarna er spoedig getekend kan worden. Het is de bedoeling dat de voormalig succestrainer en spoeler van Ajax  dan eind deze week of uiterlijk begin volgende week gepresenteerd wordt. De vrijdag daarop zal hij zijn eerste selectie bekendmaken voor de interlands tegen Mexico (oefen), Bosnië-Herzogovina en Italië (allebei voor de Nations League) een week later.

Van de drie kandidaten die de KNVB op het oog had voor de opvolging van de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman, was Frank de Boer uiteindelijk de enige die overbleef na de gevolgde sollicitatieprocedure. Frank Rijkaard wilde niet terugkeren in de voetballerij en Peter Bosz gaf er de voorkeur aan om zijn contract bij Bayer Leverkusen tot medio 2022 te respecteren. De KNVB zou graag willen dat De Boer doorgaat met de zittende technische staf met onder anderen Dwight Lodeweges en Patrick Lodewijks, maar de voetbalbond heeft ook al Ruud van Nistelrooy voor het EK 2021 vastgelegd.

Related posts