Ajax kan weer gaan strepen: West Ham meldt zich voor Gomez, Galatasaray voor Traore

0731transfernieuws_geruchte

Ajax is naarstig op zoek naar een opvolger voor de naar Napoli vertrokken Arek Milik. Afgelopen week passeerden diverse namen de revue. Na Pione Sisto lijken opnieuw twee namen van dat lijstje afgestreept te kunnen worden: Mario Gomez, die afgelopen week een keertje winkelend in Amsterdam werd gesignaleerd, staat nadrukkelijk in de belangstelling van West Ham United. Bertrand Traore die, als we Marc Overmars mogen geloven bovenaan zijn lijstje stond, is in beeld bij Galatasaray.

Jan Olde Riekering, trainer van Galatasaray, is ook op zoek naar een nieuwe spits en daarbij zou ook hij terecht zijn gekomen bij Traore. Bij Chelsea lijkt Traore opnieuw buiten de boot te gaan vallen vanwege de concurrentie van Diego Costa, Willian en mega-aankoop Michy Batshuayi.

Mario Gomez is nog altijd eigendom van Fiorentina. Hij maakte afgelopen seizoen veel indruk op hurbasis bij Besiktas met 28 doelpunten in 41 wedstrijden en dat is ook West Ham United opgevallen. De Engelsen willen zo’n 8 miljoen euro betalen voor de 31-jarige Duitser die vanwege de politieke situatie een langer verblijf in Turkije niet zou zien zitten, aldus enkele Engelse media.

Related posts

87 Comments

          1. De Ajacied

            Dacht ook niet dat Gomez voor ajax zou kiezen hoor,
            Was wel héél gaaf geweest hoor
            ❌❌❌

          2. HURBIE

            Maar dan is AJAX naar een buitenspeler op zoek en dan verkopen ze Fischer
            Had hem er nog graag bij gehad

          3. In memory of J.C.

            Die liep toch echt te veel te vechten met zichzelf. Na zijn blessure niet meer op oude niveau terug gekomen, laat staan gegroeid. Bij Ajax liep hij zichzelf in de weg.

    1. marcussboss

      Nee precies! dat is wat marc en zn vrienden ook bij de supporters doen! allemaal leuke namen melden en uiteindelijk komt er geen reet naar onze club? WZAWZDB (laat ons dat ook please blijven) ❌❌❌

    1. HURBIE

      Lopen echt te slapen bij AJAX
      Lopen echt achter de kar aan
      Ongelooflijk wat een Ameteurs
      Zeker slakken gegeten gebakken in de KRUIPOLIE

  1. Teuntje

    Tip om de redactie te ontlasten.
    Meld vanaf nu uitsluitend berichten waar we in kunnen lezen dat MO rond de tafel zit met mogelijke nieuwe spelers☝️

    1. Indojood

      Beetje naïef, Teuntje. Dit soort gratis sites bestaan bij de gratie van aantallen bezoekers. Je laten gek maken door allerlei geruchten is je eigen keuze.

    1. woody79

      staat in de belangstelling van fc timboektoe. we kunnen gewoon geen spits krijgen van enig kaliber

    2. vanzanten

      Dat is nou net de enige die steeds wordt genoemd waarvan ik denk dat we die vooral niet moeten kopen.

  2. dylan020

    we kregen rond de 30 mil voor milik , dan kan overmars wel wat hoger dan 8Miljoen bieden of ben ik nou gek ?

  3. hubert

    er komen geen toppers naar ajax en dat heeft niet altijd met geld te maken maar met de competitie. en dat ligt nietc aan Marc of wat dan ook maar ja hier worden namen geroepen die niet reeel zijn . Dus droom verder steeds dat gezeik huntelaar en weet ik niet wie allemaal die al weken geleden heeft aangegeven dat hij in Duitsland blijft dus dat is over en uit. en blijft over en uit

    1. woody79

      heb je net gemist. hij is gezien in mokum met een gleufhoed op. 1 of andere hockeytuit heeft m gezien

      1. Indojood

        Wist ik wel, woody79. Mijn reactie was bedoeld om de hysterie van de dag te schetsen. Één of andere hockeyer ziet Gomez lopen in Amsterdam, tweet dit, Ajaxfanzone insinueert dat Ajax de naam van Gomez kan doorstrepen want West Ham heeft zich gemeld. Gevolg: supporters die boos worden op Overmars want hij is weer eens te laat omdat ie aan het geld tellen is….

    2. marcussboss

      haha was sws onhaalbaar geweest? vraag mij ook überhaupt af of hij op een lijstje stond?

  4. Wembley71

    Hoe oppertuun het leven van een supporter kan zijn. Vorige week was Marc een held en nu opeens is het weer “gaat goed Marc of er komt gewoon niemand” en morgen pot ie al het geld weer op! Tja……….

  5. afcamike

    Maar even serieus, West Ham united en Ajax.. Ajax speelt Europees en voor het kampioenschap, en West Ham speelt een beetje middenmoot soms tegen degradatie. Tuurlijk bij West Ham verdien je wat meer, maar qua sportieve uitdaging lijkt Ajax toch wel een leukere club?
    Is Ajax gelijk kansloos dan als een degradatie club uit Engeland zich meld voor een speler?

    1. fjonkman

      Wel als je in de Premier League speelt en dus ontiegelijk veel geld zonder salarisplafond tot je beschikking hebt.. Dan ben je als Ajax zijnde volledig kansloos..

      1. 11Younes11

        ..en jezelf mag meten tegen clubs als Arsenal, Man Utd, Chelsea, Spurs, City, enz…
        Helaas maar waar!

    2. marcussboss

      geld is en blijft toch meestal een doorslaggevende factor. Hier komt de competitie ook nog eens bij kijken, de eredivisie is natuurlijk een stuk minder uitdagend dan de premier league

    1. vak411

      Pleur dan op hier… Je weet toch niet waar overmars mee bezig is. Als spelers niet willen houdt het op. En als ik bij west ham kan spelen tegen man city, united arsenal, spurs, liverpool enz enz of tegen excelsior, graafschap en kakjes dan wist ik het ook wel.. Als ik daarnaast nog eens 3 keer zo veel verdiende dan is de keuze niet zo moeilijk voor een speler die geen ajaxhart heeft…

      1. In memory of J.C.

        Zelf voor een speler met een Ajax hart (of is het nu toch hard 🙂 ) is de keus simpel …… Engeland. Verder …. Zit geen woord Spaans bij vak411 …. heldere taal 🙂

  6. Pascal tebberman

    Is er geen 1 met een ajax hart uit amsterdam allemaal van die buitenlanders ik wil niet zeggen dat ze slecht zijn maar ajax is amsterdam der bent toch wel spelers die bij deze club willen ciao.

  7. -buitenkantje rechts-

    Een nieuwe spits/buitenspeler contracteren is wat anders dan een zak aardappelen hallen bij de Appie.. Kost meer tijd en voorbereiding. Verwacht misschien nog 1 aankoop, maar verder is de selectie wel rond denk ik..
    Het zou me ook niet verbazen als er niks meer komt. Kan Ajax wellicht het stadion kopen en aanpassen.. Of wat dachten we van een goede grasmat..?

    1. Indojood

      Ik zou er vrede mee hebben als de selectie zo blijft. Wat betreft het kopen van de ArenA, dat zou een slimme zet zijn. Alle inkomsten voor jezelf en zo een geldstroom genereren die onafhankelijk is van de prestatie. De grasmat blijft, ben ik bang, een repeterend verhaal. Ik geloof dat het een ontwerpfout is waardoor het klimaat binnenin het stadion funest is voor gras. De ArenA is typisch zo’n Amerikaans football stadion met astroturf als ondergrond, ademt op geen enkele wijze voetbal uit. Daarom roep ik regelmatig dat dit stadion plat moet, al weet ik ook wel dat dit niet realistisch is.

      1. HURBIE

        Kunnen beter het olympisch stadion kopen en verbouwen
        Hebben we ook een goeie grasmat
        Meteen JOHAN CRUIJFF STADION

      2. Geroldkohlen

        ik verwacht niks meer dat er nog wat bij komt dat is het beste Indo. als we met deze selectie het moeten doen, ga ik van het aankomende seizoen niets verwachten. kan ook niet met deze groep, en moet je er ook gewoon vanuit gaan dat je weer 2de wordt . of ik daar vrede mee heb nou nee ,we zijn Ajax en de beste zeggen we toch? dan moeten we dat ook uitstralen en dat iedere seizoen bewijzen en daarin investeren, en daar geloof ik op dit moment niet in als de groep zo blijft. ik vind het goed dat die jonge talenten allemaal gekomen zijn of doorbreken, maar dat is niet genoeg vrees ik.? en het stadion kopen tja zou fijn zijn, maar ik denk dat zoiets helemaal niet zal gebeuren. eerst moet het stadion nog omgedoopt worden in de naam van onze Johan!

        1. Indojood

          Met deze groep moeten we gewoon kampioen kunnen worden, dat is mijn mening. psv wordt hier altijd maar geroemd met hun afbraakvoetbal maar zo goed zijn ze ook weer niet.

          1. In memory of J.C.

            Kampioen wel maar Europees zal het (nog) niet lukken vrees ik. PSV is gewoon resultaat voetbal, daar kijk ik niet eens naar dan zie ik Feijenoord nog liever in de meeste gevallen. Alleen als Bosz zijn visie heel snel door kan voeren maken we misschien kans in de groepsfase Europa league. We zullen eerst morgen maar eens kijken of de ploeg zich op Ajax wijze staande weet te houden in de heksenketel.

          2. Indojood

            Aantrekkelijk voetbal, kampioen worden en volgend jaar CL, al het andere is bonus. Natuurlijk is succes in Europa dit seizoen welkom maar de lange termijn visie zoals die door Johan is bedacht is het belangrijkste.

          3. Geroldkohlen

            nou kampioen denk ik echt dolberg 18 jaar heerlijke voetballer om te zien, maar kan geen 40 wedstrijden spelen. idem geldt dat ook voor zivko, donny, cerny etcetera, en cassierra moet nog acclimatiseren. dit team is ook weer erg jong. en ja pisvee speelt afbraak voetbal maar uiteindelijk staan wij met lege handen! en zij hebben in Europa gepresteerd terwijl wij hebben moeite om van paok te winnen! en we hebben het geld om daar wat aan te doen !en ik geloof ook echt dat iedereen binnen ajax dat wilt maar, ik vind als je iets wilt doe het gewoon! eet als het klaar is laat het niet te lang sudderen, anders brand het eten aan en kan je het weg flikkeren zei mijn moeder altijd.

          4. Indojood

            Gerold, spelers die Ajax op het oog heeft moeten ook willen. Zo makkelijk om te roepen dat Ajax morgenochtend meteen een opvolger moet presenteren, om het sentiment van velen maar eens te schetsen. De transferperiode duurt nog een maand dus ik wacht het gewoon af. En wij staan met lege handen omdat we het zelf verprutst hebben, niet omdat psv beter was. Als Ajacied zijnde vind ik de 8e finale CL als eindstation niet bijster interessant als het toch niet om aan te gluren is. Om FdB credits te geven, wij hebben ook in Europa gepresteerd maar we hadden pech met zware groepen in de CL.

          5. Geroldkohlen

            gaat niet om CL ik weet dat we zware groepen gehad hebben, maar in de Europa league presteren we ook niet, en ja we hebben het verprutst vorig seizoen, maar dat komt ook omdat er ook niet geïnvesteerd is geworden. en ook weer jonge talenten die faalden onder druk tegen de graafschap om het kampioenschap, en nu verwachten we hetzelfde zonder onze topscorder! ik zeg niet meteen dat er de volgende dag er 1 klaar moet staan, maar beloof dan niks en dat hebben ze wel gedaan Indo. gomez (wel of niet op het lijstje) is te doen dost idem. ik las zelfs vandaag soriano, traore, wil je dit soort spelers halen, dan kan je niet te lang wachten want dan ben je te laat!

          6. Indojood

            Vorig jaar zijn Younes, Milik en Gudelj gekocht en die hebben het redelijk tot goed gedaan. In de winterstop wilde Overmars best investeren maar ging de RvC er voor liggen. Is dat ook al zijn schuld?

            Denk je dat ze nu niks doen, gerold? Of zijn ze op zoek naar een vervanger (wetende dat dit tijd kost)? Gewoon even eerlijk antwoorden. In april of mei beloofde Ajax aankopen en heeft de transfers van Cassierra, Sanchez en Westermann praktisch onder de radar afgerond. Met Sanchez en Westermann gaat het niveau in de verdediging in ieder geval omhoog en is er meer concurrentie. Plus er is vrij snel een nieuwe trainer aangesteld die dichter bij het Cruijffvoetbal staat, nadat FdB had aangegeven te willen vertrekken. Iedereen hier weet dat ik Ajax kritisch volg en mijn ongezouten mening geef maar deze zomer heeft Ajax vooralsnog redelijk tot goed geanticipeerd op veranderingen. En ze hebben nu nog een maand om een vervanger voor Milik te zoeken dus nog steeds tijd om de belofte in te lossen. En nogmaals, we weten niet met wie Ajax bezig is maar omdat we nu een paar dagen niks horen van Mike Verweij en de Telegraaf denken we dat Overmars op zijn luie reet zit niets te doen.

            We willen allemaal hetzelfde voor Ajax maar ik heb al eens eerder gezegd hier dat wij zijn overgeleverd aan de grillen van spelers en zaakwaarnemers. Zij hebben de macht als het gaat om transfers. Zelfs een ManU met al hun geld hebben weken nodig om de transfer van Pogba af te ronden. Je wordt door zaakwaarnemers tot het uiterste gedreven.

          7. Geroldkohlen

            klopt indojood ,maar er zijn ook meer dan genoeg miskopen geweest zimling sanogo oa. en nee het is niet alleen de schuld van Marc ook het rvc ,maar wat er gekocht is geworden is veelste jong en onervaren. en kunnen we niet van verwachten, dat ze ineens de pannen van het dak gaan voetballen ook zij moeten wennen. en je kan de tijd nemen met het aantrekken van een goede spits, maar hoe lang wil je wachten dat vraag ik me af? hoe langer je wacht hoe moeilijker het word om een goede spits aan te trekken. de fout die zij gewoon steeds maken bij ajax ,is dat ze beloftes doen die niet waargemaakt gaan worden. en dat is te vaak gebeurd in de afgelopen jaren, ik denk dat we dat een beetje zat zijn. maar we wachten het af en ik laat me graag verassen, blijf de selectie zo dan ga ik niet verwachten dat we kampioen worden of ver in Europa komen. en hoop ik alleen dat ze leuk voetbal zullen spelen , meer zal ik er dan ook niet van verwachten om ergenis te voorkomen.

          8. Indojood

            Miskopen zijn van alle tijden, ook Jopie had een paar misperen, zowel bij ons als bij Barça. Wat Ajax in mijn ogen fout doet, is teveel geld betalen voor onnodige aankopen zoals Sinkgraven.

            Je blijft maar miepen over vermeende passiviteit van Ajax met het aantrekken van een spits maar nogmaals even de feiten op een rij. Ajax heeft Cassierra gekocht, i.t.t. gejank van vele supporters hier zit Zivkovic gewoon bij de selectie, samen met Dolberg, en Ajax kon een paar weken terug niet bevroeden dat er zoveel geld zou worden betaald voor Milik. Nu is gisteren pas de transfer afgerond en moet Ajax op zoek naar een vervanger. Had Ajax al een vervanger van Milik moeten aantrekken voordat Napoli met deze zak geld kwam aanzetten, met het risico dat er 5 spelers voor de spitspositie in de selectie zouden zitten? Als het Ajax lukt om een adequate vervanger aan te trekken dan halen ze een huzarenstukje uit. En dan maar zien of deze spits in 76 wedstrijden 47 goals en 21 assists gaat afleveren.

            Ajax heeft beloofd aankopen te doen (geen kanonnen, deze uitspraak is door Mike Verweij gedaan) en men is daarmee nog druk bezig want de transferperiode is nog niet afgelopen.

          9. Geroldkohlen

            Indo ik zie het allemaal wel, en het is niet allemaal uit verweij zijn mond gekomen die kanonnen ook meneer vd sar begon daar over. maar we gaan het mee maken, ik zal mijn verwachtingen voor dit seizoen niet te hoog inzetten en hopelijk positief verrast worden. eerst maar eens vanavond zien hoe dat zal aflopen. benieuwd en nogmaals ik hoop dat je gelijk hebt.

          10. Indojood

            We willen allemaal hetzelfde en daar gaat het om. Ik heb geen hoge pet op van directie en TH, dat moge duidelijk zijn, maar in deze periode ga ik pas een oordeel vellen op 1 september.

          11. ajaxhoger

            echt geen kampioen , dat voorspel ik je nu al , dan kan je weer zeiken dat ik altijd zeur , let maar op , ik krijg gelijk als er niks meer gekocht word , die kut lampen zij veel stabieler , en beter , erg zat .

          12. In memory of J.C.

            Het gras aan de andere kant he …… Wel heel knap dat je afgelopen jaar gelijk had. Zag je ook echt van verre aankomen. Joh Ajaxhoger, probeer eens positief kritisch je mening te geven. Niemand vraagt je om blind Ajax te volgen maar gewoon normaal kritisch.

          13. Indojood

            Soms heb ik het idee dat je liever gelijk hebt dan dat Ajax het goed gaat doen onder Bosz. Zo zijn er wel meer hier op dese site. Met de winterstop kunnen we oordelen of het goed heeft uitgepakt. Vooralsnog vind ik dat we Ajax en Bisz moeten steunen nu.

  8. Geroldkohlen

    tja als niet één van deze toppers gaan komen, dan ben ik echt benieuwd wat er dan wel komt! ik vind 8 mil niet veel voor gomez, maar zal wel niet op het lijstje staan. ik vraag me dan af waarom staat hij niet op het lijstje?? maar ik ben er bang voor. denk dat we maar er gewoon vanuit moeten gaan, dat er niks van een naam of topper gaat komen. volgende week start de competitie, en zullen we het moeten doen met deze groep zeer jammer.??

  9. KBouter

    En Hurbie en nog een paar simpele gasten zijn elke dag bij Marc Overmars op kantoor en weten precies dat Marc nergens mee bezig is.

  10. knudde32

    8 miljoen idd niet veel maar vergeet niet spelers van dit kaliber komen hun bed niet eens uit voor de nederlandse competitie

  11. In memory of J.C.

    Er zijn er hier weer voldoende die verlangen naar die goeie ouwe tijd dat Ajax miljoenen teveel betaalde voor een speler en ze bijvoorbaat een vorstelijk salaris gaven zonder dat er vooraf ook maar iets behoorlijks was gepresteerd. Geld uitgeven omdat het niet van jezelf is, is lekker makkelijk. Van mij mag Ajax best 15 miljoen uitgeven aan een speler, het probleem is dat de speler in kwestie dan geen genoegen neemt met een salaris van onder de pakweg 1,5 miljoen. Meer salaris moet Ajax ook niet betalen of, als het een spits is, je geeft hem bonussen op basis van doelpunten en assists. Een bonus van € 10.000,00 in de comp. en € 15.000,00 Europees kan lekker oplopen 🙂

    1. KBouter

      Helemaal juist IMOJC, andermans geld uitgeven is easy, sommigen willen weer graag terug naar het inkoopbeleid onder vBasten en Jol. Wat betreft dat gezeik hier over Marc Overnars, ik neem petje af voor hem, drie mio voor Milik betaald, en het ruim 10 voudige terug ontvangen. Daarbij..2 Columbianen en een Duitser waar ik wel wat van verwacht zijn al binnen, we moeten nog wel een spits erbij, maar Marc moet zich niet gek laten maken dat het MOET, anders doen we het met Cassierra, Dolberg en Zivco is er ook nog. Desnoods kijken ze het met de winterstop weer aan, maar het liefst natuurlijk dat hij zsm aan zal sluiten.

      1. HURBIE

        Wat denk je van die spelers die hij heeft gekocht en niks is geworden ,en voor een appel en een ei zijn weggegaan
        Maakt hij het nu weer een beetje goed mee

          1. In memory of J.C.

            Ach Ajaxhoger, ik kijk op dit moment naar een Ajax waar een trainer voor de groep staat die zijn team naar viren stuurt en niet afwachtend wil laten voetballen. Of dat voor nu al voldoende is? Vanavond weten we meer en daarna de komende maanden. Overigens wel beter telraampje kopen 🙂

  12. Deusie

    Als we Mario Gomez willen hebben gewoon 2 miljoen meer bieden…jaarsalaris op 1 miljoen zetten met zicht op bonussen

  13. emilio74

    Het gaat ook om een goed netwerk (scouting) te hebben. Ik weet Morten Olsen nog die met best wat voltreffers kwam in 96. Zou er nou niet 1 spits ergens zijn die een verrassing zou kunnen zijn?We zijn toch een goede grote club met een prachtige voetbalcultuur.En een technisch hart waar elke voetballiefhebber weg van is? Kom op Ajax verwen je supporters eens!!!

  14. Sonsee

    Ben wel benieuwd wie er allemaal op dat lijstje nig staan die niet doorgestreept zijn. Ajax moet eens een keer ballen tonen en misschien voor een goed bedrag een spits halen. Geld mag nu geen probleem zijn na de transfer van Milik.

  15. jojo123

    Geld gewoon gebruiken om Ajax naar een hoger nivesu te brengen dan zal het jaren erna makkelijker dat niveau te behouden door mix van jong en af en toe oudere ervaren spekers die minder duur zijn. Het geld komt toch ook vanzelf zodra gespeeld wordt in de Champions League.

  16. Rinus

    Er komt dadelijk weer een speler uit de hoge hoed waarvab we direct denken….Wtf is dat?

  17. viator

    Beursexit is aanstaande!!! Eindelijk worden wij weer een voetbalclub! Dank JC, dank Marc! Zonder jullie waren wij altijd een bedrijf gebleven!

Comments are closed.