There are no ads, please add some


Ook door naam Sisto kan een streep: Onderweg naar Celta de Vigo

0623Pione_Sisto

Frank de Boer hoopte aan het begin van vorig seizoen Pione Sisto als verterking naar Ajax te halen (zie bericht). Ook Marc Overmars was te spreken over de buitenspeler van FC Midtjylland. De transfer ketste uiteindelijk echter af vanwege de vraagprijs van de Denen, waarna de in Uganda geboren Deens international nog een seizoen langer in de Superliga actief bleef. De naam van Sisto dook nu opnieuw op bij Ajax omdat de club vele miljoenen voor Arek Milik ontvangt van Napoli. Door de naam van Sisto kan echter ook een streep in Amsterdam: Celta de Vigo heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat Sisto naar Spanje komt.

De transfer is nog wel afhankelijk van een medische keuring en het tekenen van de benodigde paperassen. Als de 21-jarige vleugelflitser door de keuring komt zal hij zijn handtekening zetten onder een contract dat hem voor meerdere jaren aan de nummer zes van de Primera Division va het afgelopen seizoen verbindt. Hoeveel Celta precies betaalt voor de diensten van Sisto is niet bekend gemaakt. De vleugelspits speelde 112 wedstrijden voor Midtjylland, de club waar hij ook zijn opleiding genoot. Hij was goed voor 31 doelpunten en 11 assists.

Gerelateerde posts

38 reacties

  1. De seijs

   Als ajax Sisto echt had willen hebben dan had hij al ajacied geweest. Maar ik denk dat ze niet echt overtuigd waren. maar mij benieuwen wie ze nu wel gaan halen als echte versterking.

  2. marcussboss

   We lopen altijd maar achter de feiten aan! Deze jongen had een basisplaats gehad bij ons, maar meneer nettomars wacht weer te lang en hapt niet toe! onbegrijpelijk dat het aanstellen van een nieuwe spits of buitenspeler zo lang duurt en wij straks een vol seizoen met Dolberg in de spits staan?

   1. De Ajacied

    Wachten, wachten, wachten, wachten etc. Etc. Daar zijn ze héél goed in bij Ajax,
    Jammer hoor, wanneer worden er eens spijkers met koppen geslagen?
    ❌❌❌

    1. -buitenkantje rechts-

     Eens met de seijs.. Wasrschijnlijk niet een echte versterking.. In ieder geval te veel twijfel..

 1. Valentino

  Speelde de afgelopen weken al niet zo best meer. Dat het Celta nu is geworden zegt eigenlijk al genoeg over de kwaliteiten. Als hij echt zo goed was geweest was het wel een betere club geworden.

 2. Duif

  En toch verwacht ik dat we een dezer dagen echt verrast gaan worden door een grote naam die wel komt

  1. Rinus

   Het slaat nergens op want hij was waarschijnlijk echt gewoon ff dagje in Amsterdam maar die Mario Gomez mag van mij komen!

 3. Bert62

  Had ook niets anders verwacht. Op het eind van het liedje hebben we nog niks

 4. Iceman

  Ik hoop dat je gelijk krijgt Duif maar het lijkt als of als Ajax een speler wil aan trekken dan zijn ze steeds te laat of de speler in kwestie al verkocht is aan een andere suptop club want Celta is een Suptop in Spanje anders niet een laag vlieger. Ik heb ook het idee dat spelers wel drie nadenken als Ajax bij hun/ voor hun aanklopt. Waarom wil men niet meer naar Ajax???

  1. Duif

   Ik denk dat spelers niet komen toch door het salarisplafond wat Ajax hanteert. Er moeten gewoon uitzonderingen komen

   1. 11Younes11

    Ja, of de competitie moet interessant zijn, of het loonstrookje. Op dit moment zijn beide factoren niet interessant voor goede spelers. Aangezien je de competitie niet kan veranderen, verhoog dan dat salarisplafond.

    1. In memory of J.C.

     Je geeft pas een hoger salaris na een geleverde prestatie. Als dat bij een andere club is moet je ervaring en klasse meebrengen. Ben je nog onder de 24-25 dan moet je je eerst bewijzen. Meedoen met de gekte moet je niet willen. Dan maar laag op de Europese ladder. Maar miljoenen geven aan spelers waar het uiteindelijk niet uitkomt moet je lekker overlaten aan Engeland, Spanje, China etc.

 5. Geroldkohlen

  dejavu?, maar we moeten verder. ik weet wel hoe langer het duurt hoe moeilijker het word. en worden er later met de miljoenen in augustus, onzinnige paniek aankopen gedaan. nogmaals dejavu! ??

 6. Ajax nr 1

  Die pen of potlood waar die strepen mee gezet worden zal zou onderhand wel leeg of op zijn zoveel strepen of onzin er mee geschreven is.

 7. AFCA my World

  Ach was toch al niet overtuigd van hem, kunnen we schakelen voor een betere speler !

 8. Rinus

  Je kunt lullen wat je wilr over die kutboere maar de Jong verlengen met 4jaar tegen 2,5 mlj salaris doen ze wel goed, dat is bouwen aan een team

 9. Indojood

  Wat zou jij doen, subtop Primera Division of Eredivisie? Nolito deed het heel aardig daar en speelt nu bij ManCity terwijl Barcelona ook belangstelling had. Red je daar niet dan kan altijd wel een stapje lager.

  Verder is het zo dat Ajax tot vorige week er nog vanuit ging dat Milik zou blijven en ze niemand op het schaduwlijstje concreet konden benaderen. Nu is er de maand augustus om een vervanger te vinden.

  1. Rinus

   Ik doelde ook niet op situatie Milik, bij dit belachelijke bod moet je hem lopend op je rug naar Napoli brengen, maar in het verleden had Ajax best anders kunnen handelen

 10. Iceman

  Ja als dit zo is dan denk ik fuck de salaris plafond want als ik nu lees de Luuk De Jong heeft bij getekend tot 2020 en dat hij nu 10 miljoen gaat verdienen dan denk ik waarom kan het bij die lampen club wel en bij mijn club Ajax niet? Heeft die Lampenclub geen salarisplafond dan?? Ik snap er niks meer van.

 11. woody79

  vind de term vleugelflitser wel steengoed voor een 21 jarige ugandaloeaan die bij een midtelmatig clubje in legoland speelt. is dit dan ons beoogde kanon. volgens mij kan bosz iets beters krijgen.

 12. BobbyHaarms

  Op naar de volgende naam. Hij komt niet dus geen tijd meer aan verspillen, die tijd is zoals elk seizoen alweer krap genoeg.

 13. In memory of J.C.

  Goh, mensen willen weer naar salarissen van 2 miljoen en hoger voor spelers die zich nog niet eens hebben bewezen bij Ajax. Vooral doen hoor.

 14. In memory of J.C.

  Het is zoals Indojood aangeeft, Milik is amper weg na de mededeling dat hij zou blijven en Ajax zou alweer te langzaam handelen los van het feit dat de goede (en ook nog ervaren) spelers volgens mij niet direct in de rij staan om naar Ned. Te komen. Dat gelul over die zak met geld …..

Reageren is niet mogelijk.