‘Ajax denkt aan Traore als opvolger Milik maar kijkt ook verder’

2812Bertrand_Traore

Niets lijkt een overgang van Arek Milik naar Napoli nog in de weg te staan en daardoor is Ajax op zoek naar een opvolger voor de Pool. Hierbij is opnieuw de naam van Bertrand Traore gevallen die vorig jaar ook in de belangstelling stond van Ajax. De aanvaller van Chelsea, die bij Vitesse nog een seizoen onder Bosz werkte, weet echter pas eind augustus of hij mag worden verhuurd. Dat was een jaar geleden ook al zo. Afgelopen seizoen kwam hij uiteindelijk niet verder gekomen dan 16 hoofdzakelijk invalbeurten en vier goals.

Trainer Bosz laat weten dat men bij Ajax al langer rekening heeft gehouden met een vertrek van Milik en daardoor een schaduwlijst heeft opgesteld waar ook Traore op voorkomt. De speler kent trainer Bosz van zijn tijd bij Vitesse en wellicht speelt dat mee in de beslissing van Traore als hij komend seizoen weer op huurbasis mag vertrekken bij Chelsea. “De opvolging is alleen nog niet concreet. Maar natuurlijk zijn we er mee bezig en denken we er aan wat we moeten doen. Voor het sluiten van de transferwindow, mag ik hopen, zal er iemand staan. Want als Milik weggaat, moeten we natuurlijk een andere spits erbij hebben.”

Traore  heeft zich voorgenomen niet nog zo’n seizoen te willen draaien als het vorige. Die gelegenheid kan Ajax hem bieden, maar dan moet het afwachten of Chelsea-coach Antonio Conte hem nog bereid is uit te lenen. De kans daarop is op dit moment klein. Daarom moet Ajax naar alternatieven kijken in binnen- en buitenland. In de Nederlandse competitie is alleen de Franse spits Sebastien Haller geschikt, maar FC Utrecht vraagt voor hem een slordige tien miljoen euro. Bij Wolfsburg is Bas Dost nog op zoek naar een nieuwe club. De lijst van Ajax is echter groter, volgens De Telegraaf.

Bron: De Telegraaf

Related posts

107 Comments

  1. Valentino

    Meteen halen, denk dat Bosz zijn nummer nog wel in de telefoon heeft staan. Desnoods zet je Traore op rschts en Cassierra/Dolberg in het centrum. Zou een goede aankoop wezen.

      1. marcussboss

        dit zal zeker een goede aankoop zijn! hij kent Bosz en dat zal zeker een positieve invloed hebben. De vraag is wel of deze jongen zich nogmaals wilt bewijzen in de eredivisie, want dat heeft hij toch al gedaan en bij chelsea deed hij het ook niet onaardig.

      1. -buitenkantje rechts-

        Traoré op rechts.. Dolberg centrum.. Cassierra links? Beetje systeem Barca..??

        1. Geroldkohlen

          cassierra is toch meer een spits?? tegen paok was hij onzichtbaar op links. en ik heb liever younes op links.

    1. De seijs

      Zie er van komen dat we straks met lege handen staan. En dat Dolberg de nieuwe spits word. Ajax wacht en wacht en dan zijn ze weer te laat . Of er komt op het laatst een 3e rangs spits waar we niks aan hebben.

      1. Iamsterdam2015

        Precies De seijs. Krijg je zo een ” you tube” speler uit honduras waarvan wordt gezegd dat hij op messi lijkt……… Pffft.

        1. De seijs

          Juist dat denk ik ook . Hoop maar dat ze eens een keer euro’s gaan uitgeven dan in plaats van spelers.

          1. Litmanen

            Wat mij opvalt is dat niemand het meer heeft over een voorhoede met Younes en El Ghazi aan de zijkanten. Volgens mij nog steeds de gevaarlijkste aanval. Dolberg is veel te jong om het hele seizoen in de spits te staan, dus daar moet je vervanging hebben.
            En ga niu eens je middenveld aanpassen, want ook dinsdag was Klaassen weer de zwakste schakel. VdBeek verrastte mij positief. En Riedewald moet als Gudelj terug is weer naar het centrum. Inschuiven kan hij vanaf daar ook wel.

            Onze backs moeten diep gaan en er niet gaan staan zoals Tete deed. Bovendien levensgevaarlijk.

          2. AJAX 2001

            Alleen el ghazi op recht?
            Doe mij maar liever schöne en cerny als back-up voor die positie

          3. -buitenkantje rechts-

            Klopt Litmanen.. We moeten op zoek naar meer goals.. We hebben te veel kansen nodig om te scoren.. Denk dat Younes moet vechten voor zijn basisplaats.. Ook El Ghazi is te wisselvallig. Dolberg nig te jong.. Dus ja.. Denk dat er voorin nog wel wat gaat veranderen.

          4. Litmanen

            BR ik denk Schone ipv Klaassen. Veel meer slimheid om mensen als Dolberg, Ghazi of Younes voor de keeper te zetten. Klaassen werkt alleen maar hard momenteel. Cerny op rechts vind ik wel een heel goed alternatief voor Ghazi. Op links is Younes onbedreigd de beste. De enige die daar een man uit kan spelen.

      2. Pocootje

        Je haalt de eoorden uit mijn mond. Allemaal praatjes, die 35 miljoen blijft gewoon rente happen.

          1. HURBIE

            Idd de rente is heel laag,daarom kan dat geld beter worden in 2 goeie spelers 1spits en nog een buitenspeler ,geeft over 2 jaar meer rendement op

  2. Oost80

    Dost en haller staan ook op het lijstje. 1. Haller 2. Dost 3. Traore maar ja dat is mijn persoonlijke voorkeur.

      1. 11Younes11

        Haller kost 10 miljoen, wat lopen ze te zeiken dan dat ze dat teveel vinden.. ze hebben net ruim 30 miljoen binnen gekregen! Halen die Fransman

    1. BobbyHaarms

      Dat zijn we ondertussen wel gewend Seijs, het meeste geld wordt gewoon weer opgepot. Ze zoeken een goede spits en die vinden ze niet zeggen ze en dan krijg je weer zo’n gevalletje Sanago.

      1. ajaxhoger

        Daar ben in ook bang voor bobby dat er weer een geval Sanogoal komt , de centeneukers , maar we wachten geduldig af .
        De spits zal er pas zijn als de competitie al lang bezig is zoals gewoonlijk bij ons , geld zat en dan nog niet daadkrachtig optreden . Markie staat niet voor niet bekend als zuinig .

      2. Iamsterdam2015

        Ja precies Bobby Haarms. Of ze kopen niks en in de winterstop komen ze er achter dat het wel makkelijk is nog een spits erbij…….dat wordt een paniek aankoop alla saNogoal die bog net weet dat er lucht in een bal zit……pffff

        1. -buitenkantje rechts-

          Haha! Sanogoal.. Was wel het trieste dieptepunt van afgelopen jaar.. ( op de wedstrijd trgen de Graafschap na?)

    1. HURBIE

      Laten we het maar weer afwachten wie er komt ,er zal wel weer een hoop over worden gezegd en geschreven
      We zien wel wie er komt
      Één ding weet ik wie er niet komt dat is MESSI

      1. 11Younes11

        Slaat toch nergens op.. Waarom huren? Gewoon vragen wat Chelsea voor die gast wil hebben en die miljoenen neerleggen! Het zou schandalig zijn als ze nu nog steeds 10/12 miljoen teveel zouden vinden voor een goede spits. Zelfde geldt voor Haller, die kan je voor 10 miljoen ophalen, gewoon DOEN!!

  3. EugAjax

    Chelsea beslist in laatste week transferperiode of hij verhuurt mag worden wsl dus dat is te laat. Ik zou niet dat risico lopen. Ajax zal naar een ander moeten schakelen of op hem gaan bieden! Kan ook optie zijn

    1. Valentino

      Daarom moet Ajax nu snel toeslaan en gewoon 6 miljoen op tafel leggen bij Chelsea om hem te kopen.

    2. -buitenkantje rechts-

      Lijkt mij ook EugAjax.. Eind augustus is te laat. We. Moeten eerder een spits hebben die internationaal mee kan doen. Ik zou proberen te kopen!

      1. ajaxhoger

        Juist jongens , en geen Haller aub , die slaagt bij ons niet , en hij is nog duur ook .

    3. Geroldkohlen

      mee eens eug, traore gewoon kopen! en anders voor dost gaan, haller zou echt een foute keus zijn ben ook geen fan van haller!

  4. Geckoo

    Als je voor 35 mil, Milik kan verkopen dan moet je Traore direct huren met de optie tot koop.. Jongen kan best voetballen… Dat heeft ie ook bij Vitesse laten zien..

    1. -buitenkantje rechts-

      Traoré is denk ik technisch gezien een betere voetballer dan Milik. Meer een echte Ajaxspits..

      1. f-side64

        vitesse kan je niet vergelijken met ajax want als vitesse kampioen zou worden is dat leuk bij Ajax moet je elk seizoen kampioen worden.

  5. ajacied078

    niet denken maar doen! milik is voor 90 procent weg en zoals hierboven al aangegeven hij kan ook op rechts prima uit de voeten

  6. -buitenkantje rechts-

    Laatste nieuws over Milik is dat hij donderdag medische keuring krijgt. Hij speelt vandaag niet mee met jong Ajax en heeft waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld! ?

    1. bloedgroep AFCA

      echter is het zo dat Huntelaar zelf al heeft aangegeven dat hij niet komt….dus de voorkeur heeft weinig zin….mijn voorkeur gaat uit naar Maradonna in zijn top jaren….maar dat is ongeveer net zo kansloos

      1. In memory of J.C.

        Snap ook die constante roep om Huntelaar niet. Volgens mij inmiddels wel duidelijk.

        1. bloedgroep AFCA

          zitten wij iig op 1 lijn….maar is wel om moe van te worden soms, steeds die naam die toch niet wil komen

    1. Coenie

      Goh, dat gevoel heb ik nou ook. Te licht voor Ajax! Als iedereen de afgelopen 2 seizoenen al twijfelde aan Milik….zal Haller zeker geen alternatief zijn. En trouwens, Cassierra is toch gehaald voor de spits?

  7. Sonsee

    Goede opvolger, gelijk werk van maken als Milik weggaat. We hebben een sterke voorhoede nodig want het wordt heel dun zonder Milik er nog bij

      1. Sonsee

        Klopt, het is jammer dat Nouri nog niet fysiek sterk is want ik acht hem wel goed genoeg om een creatieve impuls te kunnen geven op het middenveld. De verdediging lijkt me met Sanchez wel sterk genoeg, ik vind zelf Viergever niet goed genoeg.

  8. MakeOne

    Misschien kan Ajax die Munir El Hadaddi nog proberen te huren van barca…. Die jongen is een beest!

  9. timkloppers

    Borja teamgenoot van sanchez is ook een optie. Scoorde in de return van finale cola en in de halve finale ook 3x tegen Sao Paulo. 4 x in 3 wedstrijden tegen verdedigend sterke ploegen lijkt mij niet slecht.

    1. HURBIE

      Tim ik wist dat niet ,jij heb tenminste goed opgelet
      Hoop dat Marc dit ook leest

  10. AFCA my World

    Traore-Haller of Dost wat kan het mij schelen,Ballotelli mag ook als er maar iemand komt !!!

  11. Amoebe

    Mensen het heeft niets met ajax te maken….in primcipe heeft het geld genoeg voor messi maar die spelers hebben gewoon geen interesse in het kneuterige nederland!

    Deze speler ook niet….daar kan geen salaris tegenop!

    En dat kun je ajax gewoon niet verwijten. De frustratie is begrijpelijk maar de kritiek te makkelijk!!

    1. Amoebe

      Uiteraard hoop ik dat ik gewoon ongelijk heb en deze spelers in de rij staan voor ajax!!!

      1. ajaxhoger

        Gewoon een kwestie van goed scouten Amoebe , die lijsten hadden al klaar moeten liggen , als ander clubs spelers aan kunnen trekken redelijk goedkoop .
        Dan kan ajax dat toch ook , ze hebben hun eigen in de vingers gesneden omdat het al jaren bagger is , dat weerhoud menig speler om naar ons te komen .

        1. In memory of J.C.

          Ajaxhoger, wij willen een ervaren speler die al veel doelpuntjes gemaakt heeft. Dat lees ik hier telkens. Die spelers komen niet of het moet in hun nadagen zijn. De meeste andere clubs, op PSV na, scouten op ere divisie niveau. Ajax moet op Europees niveau scouten en dat is verrot lastig. Ook PSV kent de nodige missers. De goede blijven altijd hangen.

    2. De seijs

      Ben ik niet met je eens Amoebe. Kijk bv naar Pelle die kiest ook voor het geld hij kan overal heen maar gaat naar China. Voor het geld doen de mensen alles. Als Messi 50 miljoen Euro krijgt per seizoen bij top Os dan zit hij daar zo. Is hij en zijn vader gelijk verlost van de belastingdienst. 🙂

      1. Amoebe

        Dat zie je echt verkeerd!

        En misschien zegt de vergelijking met china meteen genoeg over nederland!

        1. De seijs

          Het heeft met geld te maken en met niks anders. Kijk gewoon maar Duarte zit al 2 jaar op de bank. Ajax wil hem graag kwijt want hij red het niet in deze selectie. Dus loopt hij in de weg .Maar meneer wil wel weg maar dan moet hij geld mee. Dus waar draait het weer om juist geld Amoebe. En zo is het en niet anders!

  12. ajaxniek

    Was dinsdag in de Arena maar als je Viergever dan weer ziet voetballen dan is dat toch echt Ajax-onwaardig.als je meer dan 70% balbezit hebt en je kan eigenlijk alleen maar balletjes breed geven en niet eens een bal over 30 meter op iemand zijn stropdas kan leggen dan ben je toch echt een beperkte voetballer.

    1. In memory of J.C.

      Dan heb je het eerste half uur gemist. Minimaal 3-4 keer van links op eigen helft naar recht ver op de helft van de tegenstander. Allemaal op maat bij el Ghazi. Neemt niet weg dat ik hem liever op de bank zie 🙂

    2. -buitenkantje rechts-

      Klopt.. Hoewel ik hem voor zijn doen niet eens zo slecht vond ballen.. Denk dat Sanchez en Westermann straks centraal komen.. Viergever en ook Veltman moeten vrezen voor hun basisplek..

  13. Ajax nr 1

    blablabla wat een mooi praatje Is dit weer zeg. Misschien komt die of huren we die enz. Nou ik zeg er komt weer helemaal niemand of er komt er weer 1 die in de winterstop weer weg mag. Wat een ongelooflijk kut beleid bij dit Ajax. We spelen voorronde CL het team had allang klaar moeten zijn. Nergens in de wereld wordt er zo aangeklooit bij een topclub als bij dit Ajax. Straks gaat je keeper ook nog weg. Nou het belooft weer wat! Ik zei voor Juni al dat alle spelers te koop waren nou je ziet het. Voor een goede prijs kan je inderdaad alles wel verkopen maar koop dan ook een speler van een beetje kaliber terug. Nou stelletje voetbalhaters jullie zijn goed bezig voor de bonussen maar jullie helpen Ajax steeds verder de afgrond in. Schaam je diep als jullie van Ajax houden want wat jullie doen lijkt nergens meer op.

    1. -buitenkantje rechts-

      Sanchez en Westermann achterin.. Misdenveld is goed voorzien.. Goede spits erbij en er is niks aant handje volgens mij..

    2. ajaxhoger

      Het is zwaar kut bij ons , niet meer en niet minder , geld zat en dan nog liggen klooien , koop gvd gewoon wat nodig is , zo vissen we weer overal achter het net , bij elke prijs die er te winnen is .
      Het lijkt nu net een kleuterklas die voetbalt .
      Ajax nr 1 jij hebt gelijk , ik roep het al zo lang

      1. In memory of J.C.

        Noem eens namen Ajaxhoger maar wel namen die ook willen komen. Constant negatief zijn is makkelijk.

        1. In memory of J.C.

          Jij wil ook geen hoofdprijs betalen dus wie moet er komen dan. De vraag is je al diverse malen gesteld door diverse mensen maar geen reactie. Jammer.

  14. Niels1983

    Vermoed dat huren de enigste optie is maar indien er geen goede spits gehaald kan worden is dat wel de beste optie

  15. f-side64

    ik zou dan eerder bas dost halen die is basis speler traore staat niet voor nx bekend als huurling

  16. Nultwintig

    Aan Traore denken mag…. Denk dan ook even aan die 18 jarige jongen, FC Groningen verleden, momenteel op de bank, goede spits. Denk er dan ook even aan dat je aan zijn mentaliteit kan werken en beloon deze jongen als hij dingen goed doet. Behandel hem/mensen zoals je zelf behandeld wil worden.

    1. In memory of J.C.

      Moet in dit geval van twee kanten komen nultwintig. Een paar weekjes inzet tonen is niet voldoende. Je mag van een trainer niet verwachten dat hij ook nog eens alle niet selectiespelers op de voet volgt. V.wb beloning. In het geval van die jonge jongen …… zijn beloning was meegaan op trainingskamp. Vervolgens gaat hij flirten met een andere club. Tsja ……. Kijk naar Cilessen, zelfs zonder andere club wordt er aangegeven dat dit soort opmerkingen niet kunnen.

    2. dickst14

      Met al dat geld zou ik ook Dost halen, die maakt er 30. En het geld dat nog over is is er ruim genoeg om Zjiech te halen.

      1. AFCA my World

        Ze hadden van Wolfswinkel moeten halen,die gaat nu weer naar vitesse !

  17. Ajaciedje14

    20 miljoen neerleggen voor Luuk de Jong misschien? Siem de Jong halen bij het gedegradeerde Newcastle lijkt me ook een goed plan

  18. In memory of J.C.

    Tuurlijk, weer lekker meedoen met de absurde bedragen. Terug naar de tijd van oa Jol. Misschien kunnen Sulletjemanie nog wel terughalen. Nooit meer dan 7-8 miljoen voor een speler en dan moet die behoorlijk wat ervaring hebben. In hele hoge uitzondering kan je denken aan 10 miljoen. Sinkgraven is wat betreft zijn transfersom al een misser genoeg.

  19. emilio74

    ik vond die kone van vitesse toen echt een Ajaxspits. Maar waarschijnlijk onhaalbaar, mijn voorkeur gaat dan ook voor Traore maar eind augustus is echt te laat, ik zou een goede aanbieding doen en zeggen nu of nooit meer. Verpieter maar anders lekker op de bank. En als het een nee is toch ff een belletje plegen naar de Hunter, je weet immers nooit.

  20. fjonkman

    Die Traoré, is dat eigenlijk wel een echte nummer 9? Was hij niet meer iemand die vanaf de zijkant kwam bij Vitesse?

  21. KBouter

    Ajax moet never nooit 10 mio gaan betalen voor Haller. Utrecht hoorde van belangstelling Ajax en verdubbelde meteen de prijs. Laat Haller maar lekker daar, zodat hij een jaar later daar gratis wegloopt. Never nooit 10 mio aan Utrecht!!

    1. In memory of J.C.

      Ken je hun salariseisen? Trouwens doe mij een lol zeg Balotelli. Als je ellende in huis wil halen moet je dat doen.

          1. In memory of J.C.

            Je hebt gelijkmaorry, 🙂 potverdorie, zelf ik maak een fout haha ben toch net een mens ipv een bal gehakT. 🙂

        1. De seijs

          Hee bal gehak!!Dus jij leest toch die riool krant de telegraaf! Onbetrouwbaar maar dat ben jij ook soort zoekt soort 🙂

  22. Johndevlam

    Bas dost lijkt mij een prima alternatief voor Milik. Dolberg erachter als tweede spits zodat hij ervaring op kan doen. Dolberg kan veel leren van Dost. Maar de vraag is of hij dat wil omdat hij al eens gepiepeld is door Ajax door op het laatste moment de transfer niet doorging vlak voor het sluiten van de transfermarkt.

Comments are closed.