‘SV Darmstadt 98 wil Ajax verlossen van Westermann’

Heiko Westermann mocht afgelopen zondag in de basis starten tegen Go Ahead Eagles door de afwezigheid van basiskrachten, maar het lijkt een van zijn laatste duels voor Ajax te zijn geweest. Westermann werd aan het begin van het seizoen aangetrokken op advies van oud-Ajacied Rafael van der Vaart, maar heeft nooit kunnen imponeren in het elftal van Peter Bosz. SV Darmstadt zou Ajax willen verlossen van Westermann. De Duitse club degradeerde dit seizoen naar de tweede Bundesliga en ziet in Westermann een steunpilaar voor volgend seizoen. Het contract van Westerman bij Ajax loopt nog tot medio 2018.

Bron: RTL

Related posts

115 Comments

    1. Remco425

      Doe ff normaal zeg. Kan ook op een andere manier geschreven worden…

      1. HURBIE

        Hij verdient meer dan tweede Bundesliga
        Zou bij een andere eredivisie club goed passen

        1. Widi

          De meeste tweede bundesligaclubs zijn beter dan de meeste eredivisieclubs. En ze hebben ook meer te besteden.

  1. Guacamole

    Succes Heiko. Hopelijk kies je boor het voetballen en niet de centen.

      1. Widi

        Ik weet niet op wie je reageerde, maar ik lees boven jouw reactie nergens dat iemand schrijft dat Westermann moet blijven.

        1. De seijs

          Ja ik had zondag al in de gaten, dat jij, widipietertje niet de slimste bent!!

          1. Basl

            En ik heb al sinds vorig jaar zondag in de gaten dat jij echt de allerslimste bent hoor seijs

  2. -buitenkantje rechts-

    SV Darmstadt is deze week gedegradeerd naar de tweede divisie v Duitsland.. Nu genereert de 2e divisie in Dtsl nog altijd meer omzet dan onze eredivisie.. Maw je kunt er goed je boterham (frikandel) verdienen.
    Sportief gezien gaat hij er 3 stappen op achteruit..

    Vanuit Ajax:
    Onvoorstelbare miskoop.. Geeoon lukraak gekocht op aanraden van zijn frikandellenmaatje uit Denemarken.. Verre vsn professioneel.. niet in de lijn Cruijff ( en dat willen we toch allemaal Dennis??) en geldverspilling..
    Zonde van alle geïnvesteerde middelen in deze man.

    1. dickst14

      Ja dan heeft toch het voltallige technische hart zijn werk niet goed gedaan. Een blinde ziet dat dit geen ajax voetballer is.

      1. Hoeda Fak Ajoe

        Juist een aankoop in lijn met Cruijff. Een eenvoudige simpele rechttoe rechtaan verdediger, die zonder morren op de bank gaat zitten en niet klaagt als zelfopgeleide spelers opgesteld worden. Was wel een van de mannen die De Ligt zo ver gebracht heeft. Heiko is misschien geen typische Ajax voetballer, maar dat waren Horst Blankenburg en Velibor Vasovic ook niet. Een beetje meer respect voor Heiko zou wel op zijn plaats zijn.

        1. Ajax Barcelona

          In de lijn met Cruijff?? Hij heeft de Ligt zo ver gebracht?? Goh.

          1. Hoeda Fak Ajoe

            Hij heeft hem niet verwekt denk ik, maar volgens De Ligt zelf heeft hij veel van Heiko geleerd. Je kan lullig en kwasi leuk gaan antwoorden om duimpjes te scoren, maar je kan ook proberen om zinvol commentaar te geven.

          2. -buitenkantje rechts-

            Heb je het plan Cruijff wel eens gelezen? Gewoon een vraag.

          3. Hoeda Fak Ajoe

            Verplaats je eens in de mannen die moeten beslissen. Je hebt net een Colombiaan met potentie gekocht en er komen enkele goede jeugdspelers aan. Maar je weet niet of ze het gaan redden? Wat die je? Je koopt niks en gooi je de jonkies voor de leeuwen zonder plan B en neem je het risico dat ze volledig afbranden? Of koop je Sergio Ramos, waarmee je een geweldige verdediger in huis haalt, maar zeker weet dat de jonkies voor het eind van het seizoen naar Wolfburg verhuizen. Of koop je een verdediger die het geen probleem vindt om op de bank te gaan zitten en als het even niet lekker zou gaan met de jonkies zijn ervaring in de strijd kan gooien. De mannen hebben voor optie 3 gekozen. Geen geweldige voetballer, maar voldoende voor noodgevallen; maar dan ook niet duur, geen gezeur en geen probleem met de doorstroom van de jonkies. Cruijff zou hier wel achter kunnen staan hoor.

          4. Hoeda Fak Ajoe

            Zelfde principe als met Heitinga, maar dan zonder de gevoeligheden. Wat wil je nog meer?

          5. Ajax Barcelona

            Jouw commentaar gaf voor mij geen aanleiding voor een inhoudelijke reactie. De aaankoop van Westermann vergelijken emt een aankoop in de lijn van Cruijff vind ik, helemaal als je zegt Cruijff gelezen te hebben, niet getuigen van inzicht. Omdat Cruijff jouw mening echt totaal niet onderschrijft kreeg ik de indruk dat je het boek misschien ondersteboven had gelezen. Anders een welgemeende tip: lees het nogmaals eens rustig door.

          6. Ajax Barcelona

            Mag, ik ben het niet met hem eens. Ik vind die “ervaring” van de huidige Westermann zwaar tegenvallen en zijn direct voorgaande clubs waren ook niet echt gecharmeerd van hem. Maar ieder Ijn mening. Ik zie nog steeds meer toekomst voor hem in de snackkar samen met frika van der Vaart. Maar dat mag ik vast niet zeggen.

          7. Basl

            Van mij mag je alles zeggen 🙂 Vind alleen zijn uitleg niet verkeert. Verder ben ik niet dagelijks in de buurt van het team dus ik weet niet wat zijn waarde precies is

  3. Charka53

    Het is voor Westerman het beste als hij weg gaat en weer eens mee mag doen nu is het net of hij geen voetballer is maar éénvan de technische staf ?

  4. -buitenkantje rechts-

    Misschien was hij erg belangrijk “in de kleedkamer”…

  5. afcadeluxe

    de enige die huilt als hij vertrekt is de snackbareigenaar in zn buurt,bedankt voor alles,mazzel!!!

  6. Remco425

    Sommige reacties hier vind ik weer beneden alle peil. Nee hij was niet goed genoeg, maar daar kan hij niets aan doen. Hij heeft nooit geklaagd en nooit een slecht woord over Ajax gesproken. Een beetje meer respect mag daarom zeker wel. Voor alle partijen is het ook het beste als hij vertrekt. Ik moet ook zeggen dat hij nooit een eerlijke kans heeft gehad. Ook voor hem was dit dus een vervelend jaar.

    1. -buitenkantje rechts-

      Hij heeft gewoon het niveau niet voor Ajax en dan valt het Ajax te verwijten dat hij toch gekocht is.

      1. Remco425

        Precies br. Je kan hem niet verwijten dat hij het geprobeerd heeft. En als voormalig international van de wereldkampioen kan ik begrijpen dat hij dacht dat hij het aankon. Alleen spelen we bij Ajax net even een ander soort voetbal dan de meeste ploegen.

    2. Indojood

      Heb je gelijk in, Remco. Westermann valt niets te verwijten. Ajax des te meer, de besluitvorming omtrent het aantrekken van spelers is vaak broddelwerk.

      1. Hoeda Fak Ajoe

        Ik snap werkelijk niet waar jullie over klagen. Terecht wat Remco zegt. Heiko heeft zonder klagen op de bank gezeten en gedaan waar ie voor gehaald is, namelijk op die momenten invallen aar dat gevraagd werd. Alleen zijn eerste optreden was dramatisch. Maar kennelijk worden dergelijke fouten De Ligt vergeven, maar Heiko niet.

        1. Prinsengracht

          Het is ook wel weer logisch dat een jongen van 17 uit de eigen jeugd meer vergeven wordt dan een Duitse (ex) international. Maar verder heb je gelijk. Er is geen reden om zo bijdehand te doen over Westermann.

          1. Hoeda Fak Ajoe

            Ja natuurlijk! Ben ik ook hartstikke blij mee! Maar ik vind dat Heiko meer respect verdiend voor de bijzonder vervelende rol die hij als een professional in heeft moeten vullen en ingevuld heeft! De jonkies hebben zich zonder druk kunnen ontwikkelen. Prachtig toch?

  7. Ajax Barcelona

    Hij heeft toch mooi mogen meemaken dat Zuid hem afgelopen zondag luidkeels heeft toegezongen. Dankzij Veltman kon hij tegen GAE exelleren als CV en kon hij op zijn beurt Riedewald goed aansturen. Ik had eigenlijk verwacht dat hij tot man of the match zou worden uitgeroepen. Hij heeft het 90 minuten lang voor elkaar gekregen niet een keer onder de bal door te lopen. Hij heeft dus heel wat geleerd bij Ajax. Kortom Darmstadt krijgt er een fijne gehaktbal bij.

    1. Bakkie

      Haha Veltman is wel echt een terugkerend topic geworden op dit forum… En van Litmanen hoor je steeds minder.

      1. EvdB

        Veltman was wel weer betrokken bij die (ten onrechte) afgekeurde tegengoal. Verdedigde als een amateur bij die situatie.

        1. Remco425

          Ik vond het doelpunt terecht afgekeurd. Je hoeft een bal niet aan te raken om aan het spel deel te nemen. Door het uitsteken van zijn been maakte hij een schijnbeweging naar Onana toe, want had de bal van richting kunnen veranderen. Dan deed hij dus actief mee aan het spel en stond hij buitenspel.

          1. Hoeda Fak Ajoe

            Wel weer typisch dat Veltman nu ook al de schuld krijgt van afgekeurde doelpunten. Terecht dat Veltman speelde tegen GAE, hij had samen met Neres goede aanvallende acties.
            Ik hoop wel dat Bosz donderdag Tete opstelt, omdat dan verdedigende perfectie gevraagd wordt.

  8. knudde32

    als je zondag weer zag hou hij eruit gelopen werd koste weer bijna een tegen goal zelfs sjonnie van de burgerking was sneller

    1. Hoeda Fak Ajoe

      Als je opgelet had, dan had je gezien dat het niet zijn tegenstander was.

  9. Jari10

    Heiko maar mooi naar de heimat! Ik ben nog niet zo lang op het forum maar ik vind dat de kritiek op Veldman wel erg ongezouten is. Hij is ook gewoon ajacied doet zijn stinkende best en is echt niet zo slecht als hier soms geschreven wordt.

    1. -buitenkantje rechts-

      Er is(was) een naamgenoot van je die heel boos werd als je Veldman schreef..

      1. Ajax Barcelona

        En die naamgenoot vond ook alle kritiek op Veltman erg ongezouten. Tip: neem een andere nick ?

        1. Hoeda Fak Ajoe

          Mijn broer Jari Fak Ajoe is ook een fan van Veltman en heeft ook een goede kijk oo het spelletje. Misschien moet je juist Jari in je nick zetten als je verstand van voetbal hebt.

          1. Indojood

            Haha, ze zijn allemaal familie van elkaar, allemaal keeper geweest, denk ik ook.

          2. Ajax Barcelona

            Nick met Ajax en Barcelona er in geeft mij meer vertrouwen op een goede kijk.?

          3. Remco425

            Ik vond al die andere nicks van je veel meer van een goede kijk getuigen dan dat 2e woord in deze nick ?

          4. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

            Zo beter? ?

          5. Prinsengracht

            Ik heb wel eens een date gehad met een meisje dat Whereda Fak Ajoe heette. Familie van je?

  10. Widi

    Een beetje meer respect voor Westermann mag best. Hij is een betere voetballer dan alle forumleden. Hij heeft zijn werk gedaan. Ajax heeft alleen een stuk of 4 betere centrumverdedigers. We hoeven het niet erg te vinden dat hij vertrekt, maar deze hoon verdient hij niet.

    1. Ajax Barcelona

      Vanaf zojn eerste optreden heb ik hem helemaal niets gevonden. Hij dook onder elke hoge bal door, bewoog als een houten klaas en stapte verkeerd in. Leuk dat hij ooit international is geweest maar hij is die kwaliteiten dan toch ergens kwijt geraakt of d bondscoach van Duitsland zag het destijds niet zo scherp. Hoon is het niet ( van mijn kant) maar gewoon lekker beetje afzeiken ?? van mij mag hij immer gerade aus richting Duitsland.

    2. Hoeda Fak Ajoe

      Zo is dat Widi! Hij heeft zijn werk naar behoren gedaan. Het forum hier was te klein geweest als Heiko onze jongens De Ligt en Riedewald uit de basis had gehouden. Heeft zonder morren zijn werk gedaan en dat kunnen we niet van al onze (voormalig) godenzonen zeggen …

      1. -buitenkantje rechts-

        Als hij een toegevoegde waarde had gehad niet hoor.. Ik kijk altijd naar kwaliteit n vind fat de besten moeten spelen..Maar jij hebt hem toch ook zien spelen?

        1. Hoeda Fak Ajoe

          Hij heeft toegevoegde waarde gehad! Alleen hebben de jonkies zich fantastisch ontwikkeld! Heiko heeft na zijn eerste slechte pot nooit de kans gehad zich te revancheren. Daar heeft ie ook nooit over geklaagd. Maar hij was altijd achter de hand als plan B voor het geval de jonkies een terugval zouden krijgen. Heeft in ‘jong Ajax’ meegedraaid, als een pro getraind en de jonkies ondersteund in hun groei. Een bijzonder ondankbare rol die hij als een professional heeft uitgevoerd. Als Heiko een topvoetballer of oud-Ajacied was geweest was er veel heibel en onrust geweest, omdat hij dan had willen spelen ten koste van Sanches of De Ligt. Kijk naar Heitinga vorig seizoen. Was nu geen issue.

          1. -buitenkantje rechts-

            Hoeda, krijg het gevoel dat je de noel een beetje aan het verdraaien bent..
            Heiko werd bij HSV al verguisd.. Zijn bijnaam is “halb mensch, halb tier” Zijn voormalig ploeggenoot Paul Scharner bij HSV zegt keihard” van de 60 tegendoelpunten zijn zeker 30 de schuld van Wrstermann.. toch bleef hij maar worden opgesteld” Bij Betis kwam hij na een aantal wedstrijden ook niet meer aan de bak. Ook door blessureleed, maar ook door grote blunders die hij maskte in de defensie van Betis.
            Toen vd Hoorn vertrok werd in Heiko de ideale opvolger gezien. Maar dit alleen op advies en aangeven van vd Vaart die daar ook uitgespeeld was. Zijn rol als opvolger heeft hij nooit waar kunnen maken. Net als de aankoop van Zimmling en Heitinga de derde miskoop. Dit seizoen dus slechts 2 x gespeeld in de eredivisie. Het valt te waarderen dat hij geen stennis heeft geschopt. Er hat sich wie ein Herr benommen..
            Bij gebrek aan speeltijd heeft hij een beetje een coachende rol op zich genomen.

            Masr je kunt natuurlijk absoluut nie zeggen dat hij onderdeel van het plan Cruijff is. Cruijff zag voor zich dat zelf opgeleide spelers tot hun 22-25 bij Ajax1 spelen.. Vervolgens een jaar of 5-7 furore maken in het buitenland en zich financieel onafhankelijk spelen. Daarna als routinier terugkeren bij Ajax als voorbeeld voor de jonge generatie.
            Heiko past dus niet in dat plaatje.

            Een Sneijder, KJH of Blind zouden daar wel in passen. Daarom ben ik ook voor hun komst. Zij zijn zowel in het veld als daarbuiten een toegevoegde waarde voor Ajax1 als ook voor jongens als Nouri, Sinkgraven, de Ligt, Dolberg..

          2. Hoeda Fak Ajoe

            BR dank voor je inhoudelijke reactie! Dat zie niet veel op dit forum. Klopt overigens helemaal wat je zegt. Maar het experiment Heitinga (helemaal in lijn met Cruijff) mislukte eigenlijk compleet. Dan snap ik wel dat ze het op een andere manier proberen. Ik ben het overigens met je eens dat Heiko nou niet echt een verrijking is geweest voor Ajax. Eigenlijk moeten we blij zijn dat de jonkies het zo goed gedaan hebben. Aan de andere kant blijkt hiermee ook de zwakte in het plan. Een goede routinier wil niet op de bank zitten en veel jonkies hebben geen geduld. Bosz kiest voor routine op 6 met Schöne en daar wilde Bazoer niet op wachten. Poulsen was een goede omdat die het geduld had, maar er ook stond als het moest. Gudelj wilde ook die rol niet spelen. Kortom, de visie van Cruijff op dit punt is mooi in theorie, maar in praktijk erg moeilijk uit te voeren.

          3. Prinsengracht

            Ex Ajacieden met de juiste leeftijd en ervaring moeten ook nog beschikbaar zijn. En zelfs al zijn ze er, heb je geen zekerheid. Momenteel worden vooral Sneijder en Huntelaar genoemd. Niet duidelijk is of zij willen. Niet duidelijk is of Ajax echt interesse heeft. En op dit forum zijn de meningen nogal verdeeld. Er lijkt een meerderheid te zijn die deze spelers liever niet ziet komen. Naast deze spelers zijn er weinig ex-Ajacieden die tegen de 30 of over de 30 zijn en beschikbaar. Ik ga er van uit dat de Tottenham Ajacieden nog niet beschikbaar zijn. Dan is er Maxwell. Ik weet niet of die beschikbaar is. Blind speelt toch nog veel bij Man U. En Anita heeft een aflopend contract. Het zal niet makkelijk zijn om een oud Ajacied met meerwaarde te binden. Terwijl routine wel gewenst is…..

  11. Kevke87

    hahahah, ja hij speelde wel goed afgelopen zondag en nadat hij werd toegezongen voelde zich gelijk het mannetje.

  12. MokumAFCA

    We kunnen wel de heletijd Veltman afkraken, wat hij ook verdiend. Maar hij wordt toch niet iit dr basis gezet. We moeten gewoon hopen dat Veltman een goede finale/ halve finale speelt en dat hij komend seizoen ergens anders speelt, zodat Tete kan spelen op Rechtsback

    1. Ajax Barcelona

      Tete staat in de basis donderdag. Anders had Tete afgelopen zondag gespeeld.

  13. PvL020

    Jeetje toch wel een goede speler dan. 1 basisplaats en de clubs staan in de rij ???

    1. Ajax Barcelona

      Urk en Rijnsburgse Boys willen hem ook graag. Maar dan voor de keuken geloof ik.

      1. Hoeda Fak Ajoe

        Man man man, … zo respectloos. Je gaat zeker ook bij elke foute pass zitten fluiten. Je kan van het Legioen zeggen wat je wil, maar die behandelen hun eigen spelers in ieder geval niet als grof vuil.

        1. Prinsengracht

          Daarvoor zou je een Feyenooit forum moeten bezoeken. Ik heb dat nooit gedaan. Maar ik ben er van overtuigd dat daar zondag en maandag ook het een en ander over hun spelers stond.

          1. Ajax Barcelona

            Ik kreeg van de week een link toegestuurd. Kan je één ding zeggen, wij zijn heiligen bij hen vergeleken. Verder beste Hoeda, als je humor niet vanbrespectloos kunt onderscheiden moet je geen fan worden van Ajax. Ajax supporters reageren hard maar met flinke dosis humor.

          2. Hoeda Fak Ajoe

            Jammer dat je respectloos gedrag vergoeilijkt met de dooddoener ‘humor’. Dat maakt het niet minder respectloos hoor!

          3. Hoeda Fak Ajoe

            En volgens mij kan jij ‘de humor’ van Seijs nou ook niet echt waarderen …

          4. Hoeda Fak Ajoe

            Nee zeker niet! Maar juist daarom zeg ik het. AB maakt respectloze opmerkingen en verschuilt zich achter ‘humor’. Als Seijs hetzelfde doet, dan is het opeens niet OK. Ik vind Seijs ook schandalig in zijn uitlatingen.

          5. Widi

            Je hebt je punt gemaakt. Remco en ik hebben er ook iets van gezegd. Verder kun je niemand dwingen om op te houden. Ik laat het verder rusten.

          6. Ajax Barcelona

            Als de “keuken” opmerking inmiddels al onder respectloze opmerkingen valt …….. dan kan het forum denk ik beter gesloten worden. Maar goed, ieder zijn of haar mening. Vind het wel gescheten.

          7. Ajax Barcelona

            Seijs en humor?? Goh, heb ik even wat gemist en velen met mij denk ik zo.

      1. Ajax Barcelona

        Zullen we met zijn allen een cabaretgroep beginnen met als naam “voor elck wat wils” Publiek krijgt dan altijd wel iets wat ze zal bevallen.

        1. Ajax Barcelona

          Overigens ….. alleen de naam al ….. Darmstadt. Hoe dronken moet je zijn om zo’n naam te verzinnen. Daar krijg je letterlijk de schijt van.

          1. Widi

            Darmstadt is ontstaan aan het einde van de 11e eeuw, toen nog als Darmundestat. In 1330 kreeg de plaats stadsrechten van Keizer Lodewijk de Beier.

            Van 1567 tot 1945 was Darmstadt de hoofdstad van een autonoom landje Hessen-Darmstadt, dat achtereenvolgens een landgraafschap binnen het Heilige Roomse Rijk, een groothertogdom binnen de Duitse Bond en een republiek binnen de Republiek van Weimar was.

            Tijdens de 19e eeuw groeide het aantal inwoners uit van 10.000 naar zo’n 72.000. In 1877 werd er een technische universiteit opgericht. In het begin van de 20e eeuw was Darmstadt het centrum van de Jugendstil-kunstbeweging. Van de ongeveer 3000 Joden die in Darmstadt woonden, heeft vrijwel niemand het nazi-regime overleefd. Op 11 september 1944 werd het centrum van de stad volledig verwoest door een Brits bombardement waarbij 11.000 slachtoffers vielen en nog veel meer mensen dakloos werden. Na de Tweede Wereldoorlog groeide Darmstadt uit tot een belangrijk centrum voor klassieke muziek.

            Universiteit Bewerken

Comments are closed.