Letters AJAX geplaatst op lange zijde Johan Cruijff Arena

Net voordat Ajax de laatste thuiswedstrijd speelt tegen Go Ahead Eagles hebben er weer wat veranderingen plaatsgevonden wat betreft het vervangen van de stoeltjes in het stadion. Zo zijn nu de letters AJAX te zien op de lange zijde en krijgt de Johan Cruijff Arena steeds meer de uitstraling van Ajax. De blauwe, groene, oranje en rode stoeltjes worden in fases vervangen waardoor begin 2018 het hele stadion rood gekleurd zal zijn.

Related posts

52 Comments

      1. HURBIE

        Zijn niet alléén de spelers die Top presteren maar ook alle andere mensen er omheen en bestuur
        Teken dat de filosofie CRUIJFF goed word gedaan TOP

      2. Charka53

        Voor mij is er wat op het veld gebeurt het belangrijkste de stoeltjes zijn leuk maar je ziet ze alleen als de J.C. Arena leeg is

        1. De seijs

          Ja maar het is toch mooi. Als straks jc op de arena staat zie je er ook niks van als je binnen bent. Maar het is wel mooi!

  1. -buitenkantje rechts-

    Er zijn ook vergevorderde plannen om het stadion over te nemen door Ajax.. Dit zou betekenen dat we dan echt baas in eigen huis zijn en een omzet boven de 100 miljoen behalen.. Zou prachtig zijn boor de club!

    1. dickst14

      Haha. BR dit schreef ik toevallig al bij de contractverlenging van Onana.
      Stadion in eigen beheer en die lelijke hoeken dichtbouwen. De basis voor de toekomst

    2. Vondyken

      Hopelijk kunnen ze dan iets doen aan de grachten op de korte zijde. Kan daar echt niet aan wennen

  2. Reservewissel

    Dit stadion en dit team verdient een top sfeer bij alle wedstrijden en niet alleen bij top wedstrijden.

    1. Indojood

      Juist KBouter. Dit stadion draagt nu de naam van de grote meester, dat mag nu in veel meer uitingen worden getoond.

      1. Prinsengracht

        Het wordt tijd dat de parkeervakken namen van spelers krijgen. Het Sjaak Swart vak voor mensen die elke dag komen parkeren. Het Wim Suurbier vak voor chaufeurs met een slokje op. Het Overmars vak voor mensen die willen afdingen op het parkeertarief. Het Piet Schrijvers vak voor de wat grotere auto’s……etc.

        1. ajacied078

          haha dan ben ik het toch eens met overmars. parkeren mag overal in nl wel wat goedkoper.

          1. Widi

            Mag van mij ook. Trouwens, Dordrecht weer een jaartje eerste divisie erbij. Goede zaak. Achilles is en blijft een amateurclub.

        2. Ajax Barcelona

          He Prinsengracht, dat was mijn idee hoor van een paar weken terug ?? Beetje goeie ideetjes afpikken he

  3. Indojood

    Mooi, hoop dat de naamswijziging en de sfeer van afgelopen woensdag een katalysator mogen zijn en dat we dit stadion eindelijk, na al die jaren, ons eigen kunnen maken.

    1. BobbyHaarms

      Dat zal ook wel eens tijd worden na dik 20 jaar Indojood. De voormalige Arena is vanaf het begin een troosteloze betonbak geweest, op enkele uitzonderingen na als het volle bak was (bv. tegen Twente en Barca).

      Stoeltjes rood/wit, hoeken dicht, meer Johan Cruijff (zowel uitwendig als inwendig), minder kinderachtige regeltjes, meer sfeeracties, geen stoeltjes vrijhouden die wekelijks leegblijven (o.a. op Zuid 1, omdat Ajax daar meer aan kan verdienen dan wanneer er seizoenskaarthouders zitten…pardon???). Tevens krijgt het stadion aan de buitenzijde veel meer uitstraling als ze die lelijke logo’s vervangen voor het enige echte logo. Ben tevens ook blij dat we eindelijk een nieuw clubhuis krijgen, maar de lokatie vind ik echt kut. Zal het biertje in het gras met mooi weer straks enorm gaan missen.

      1. Indojood

        Er valt nog genoeg te verbeteren bij onze club dus al die veren in hun reet steken, daar begin ik niet aan. Vanuit de supporters de druk er vol op blijven houden.

        1. BobbyHaarms

          Dat is ook het enige wat we momenteel kunnen doen. Maar het moet gezegd worden, het gaat met sommige dingen (eindelijk) de goede kant op. Maar idd, er moet echt nog heel veel veranderen de komende jaren..

          1. Indojood

            Werd ook wel tijd, hè. Zonder die column van Johan in september 2010 was dit allemaal niet gebeurd. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen.

      2. Remco425

        Je vergeet Dinamo Kiev, dat was de allereerste wedstrijd waar echt een waanzinnige sfeer in de voormalige Arena was. Een klein jaartje vóór Twente, inmiddels toch zo’n 7 jaar geleden. Toen bleek dus eigenlijk al dat het best kan. Sfeer moet je ook zelf maken. Tuurlijk kan een stadion iets toevoegen, maar in principe kan ieder stadion sfeervol zijn. Ligt vooral aan de supporters.

        1. BobbyHaarms

          Natuurlijk zijn het de supporters die zeer sfeerbepalend zijn in een stadion, mede afhankelijk van aantal. Maar het stadion heeft heel lang als niet “eigen” aangevoeld, en om heel eerlijk te zijn heb ik daar nog steeds wel eens moeite mee. Dat missende thuisgevoel is ook jarenlang voelbaar gebleven, al deed het bestuur ook aardig zijn best om dat kutgevoel voor ons te creëren.Ik ben de laatste 20 jaar behoorlijk vervreemd van mijn cluppie en er zal nog heel wat moeten gebeuren om het juiste gevoel terug te krijgen. Maar goed, er zijn gelukkig ook nog positieve ontwikkelingen dus ik hou vertrouwen.

          1. Remco425

            Natuurlijk, maar uiteindelijk gaat het om Ajax, in wat voor stadion dan ook. Dan kan je wel tegen het stadion blijven ageren, maar de spelers kunnen daar ook niets aan doen. Maar die gaan zichtbaar beter spelen bij meer support. Dan kan je zeggen dat het niet nodig zou moeten zijn, maar zo werkt het nou eenmaal. Dus moet je je eigen sentiment opzij zetten, De Meer komt nl écht niet meer terug, en je club steunen.

    1. De seijs

      Hebben nog een voetbal tempel dan?? De JC ARENA en een jc stadion? waar staat die dan??

  4. Johan

    Ben nog steeds op de rood-witte wolk vanwege de wedstrijd tegen de Fransen. Abnormaal de sfeer in het Johan Cruijff stadion, dit blijft nog wel in mijn lichaam zitten.
    Dank voor de spelers, wij supporters en de filosofie van nr.14 die door de ons aller ajax wordt gedragen!
    Concentreren op de 2de wedstrijd en dan de finale en morgen geen TV of radio aan :).

  5. ajacied078

    weet niet wie er allemaal naar real Madrid gekeken heeft vd week maar dat spandoek daar was echt geweldig. ff invrijven wat je allemaal gewonnen hebt op beide korte zijdes van het stadion. voor op zuid kan zoiets ook wel erbij. een grote 14 op een spandoek met zn ere lijst ofzo. is mooier denk ik dan in de stoeltjes

  6. Remco425

    Superblij hiermee, maar als ik eerlijk ben hadden die letters wel wat breder gemogen zodat ze nog duidelijker en indrukwekkender zijn. Maar ben hier al blij mee natuurlijk. Wat een verbetering!

  7. Forever nr14

    Het gaat de goede kant op! Nu nog de hoeken dicht, het oude logo terug en aan de korte zijdes die lelijke betongracht wegnemen

Comments are closed.