De Mos: ‘Ajax gaat tweede plaats niet vasthouden’

Aad de Mos voorziet nog grote problemen voor Ajax in het verloop van de competitie en na de zeperd tegen Excelsior denkt De Mos dat Ajax nog moet vrezen om de tweede plaats in de competitie te behouden, zo laat de oud-trainer weten tegenover Metro.

‘In Nederland weet iedere club wel hoe Ajax speelt en eigenlijk is hun spel heel eenvoudig te ontregelen. Bij de komende duels in de Europa League tegen Schalke’04 komt veel spanning kijken en dat zal denk ik ten koste gaan van de tweede plaats in de competitie. Ajax krijgt feyenoord nog thuis en mag nog op bezoek bij psv maar die wedstrijden zie ik ze niet winnen. Ajax speelt altijd een passing game maar als dat niet lukt, blijft er niet veel van over want ze hebben geen plan B. Wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan dit spel van Ajax? Als ik er naar kijk, raak ik vaak snel verveeld’.

Bron: Metro

Related posts

67 Comments

    1. Ajaxslied

      Daar ben ik ook bang voor. Hij heeft nu al deels gelijk. Geen plan B en vaak saai om naar te kijken.

      1. Bakkie

        Dit lijkt wel een haast Cruijffiaanse uitspraak, maar als je plan A goed uitvoert, heb je geen plan B nodig. Kijk maar naar clubs als Barcelona.

        1. De Ajacied

          En hoe moeilijk ik het vind om die verzopen Aad gelijk te geven, moet ik nu toch toegeven ?
          Deze Eindhovenaar is echt een schuimpje, vreselijke gast,
          Maar hoop nog steeds op de titel hoor
          Think positive
          ❌❌❌

    2. De seijs

      Dat zag ik ook al een tijdje. Wat Aad zegt daar heeft hij helemaal gelijk in, geen plan b. Eigenlijk triest dat dit kan bij ajax.

      1. Toppertje

        Dat Ajax voorspelbaar is dat is een feit. Maar dat ligt meer aan de kwaliteit van de spelers en de uitvoering. Wat is dan een plan B? Gaan Feijenoord en PSV dan iets heel anders doen als het niet lukt? Tuurlijk niet. Hoogstens een schepje erop maar meer ook niet. Dat Ajax de 2e plaats niet gaat vasthouden kan je nauwelijks een op kennis gebaseerde voorspelling noemen. Gezien het programma is dat een vrij risicoloze uitspraak.

      2. Charka53

        Ad heeft een vorige reactie van mij gelezen en grotendeels over genomen dus dan heeft hij zeker gelijk ?

    3. BobbyHaarms

      Ben ook bang dat Aad gelijk krijgt in deze, maar hij draaft nu wel door. Maar saai? Het is nooit saai bij een club als Ajax ?

    4. Pocootje

      En Aadje heeft nog nooit een baan vastgehouden. Die man is niet serieus meer te nemen

        1. HURBIE

          Dit zei hij ook niet in het begin van de competitie
          Dit kan hij nu makkelijk zeggen nu de competitie op zijn eind loopt Kunnen wij ook wel verzinnen
          Kan nog alle kanten op kijk maar naar vorig seizoen

      1. Indojood

        We zitten er allemaal regelmatig naast maar ik hoor De Mos of andere analytici dat nooit zeggen. Ze bekijken per weekend de situatie en doen dan uitspraken. Heel makkelijk.

  1. ajaxpers

    De Mos vergeet dat wij onder Professor Bosz zeer aanvallend en aantrekkelijk voetbal laten zien en hij vergeet ook hoe onze talenten 1 voor 1 naar de klote gaan door deze professor.

  2. Jimmy1971

    Ja , Aadje doet graag uitspraken waardoor hij weer even in het voetlicht kan treden !!
    Anders wordt Aadje vergeten ..

  3. -buitenkantje rechts-

    Dit soort vommentaar kan ik van veel mensen hebben, maar niet van de Mos. .
    Los daarvan heeft hij wel een paar punten. Ten eerste is het spel vrij voorspelbaar. Dat is waar. Zet de backs onder druk, laat Sanchez opbouwen en zet een mansekker op Ziyech en Dolberg. Kom je een heel eind.
    Lukt dat niet dan zorg je dat het een fysiek duel wordt. Met een scheidsrechterskorps dat besloten heeft alleen te fluiten bij open beenbreuken ben je dan direct in het voordeel.
    Verder vind ik het een kwal en een glibberig stuk eigeel.. bah!

  4. KBouter

    (Bl)Aad de Mos roept wel vaker wat. Dat het niet makkelijk gaat worden kan mijn buurjongen van 9 mij ook wel vertellen.

  5. JohnDoe77

    Leuk van Aad, maar weten alle ploegen van elkaar niet hoe ze spelen dan? Waarom zou het Ajax spel een mysterie moeten blijven? Het gaat om de uitvoering; doe je dat perfect dan kan niemand van ons winnen in Nederland! De ploeg die de minste fouten maakt, wint! Volgend mij een uitspraak van…

  6. ajaxpers

    Inderdaad en zo werd Ajax onder FDB in 5 jaar 4 keer kampioen maar een stelletje ondankbare supporters hadden last van een waanidee en vonden het spel niet aanvallend en aantrekkelijk zonder te kijken of de selectie daarvoor competent genoeg was. Met Sanchez, Ziyech en Dolberg erbij had Ajax er nu veel beter voor gestaan. Jammer.

  7. RobbyZ

    3e plaats is toch direkt plaatsing EL of we moeten die grote vaas winnen dan volgend seizoen direkt geplaatst voor de CL,er is hoop! ?? We gaan het zien!

  8. Trotsop3ester

    Ik denk dat Aad een lezing bij Pisvee moet geven. Even zieltjes winnen voor hij heen moet…. Wat een eikel!

  9. Iceman

    Ja weer een Seizoen geen kampioen hoe pijnlijk ik dit ook vindt om dit te schrijven en dan stel dat Bosz vertrekt wat ik niet denk dat gebeurdt. Wie moet het dan doen? Ajax Trainer zijn is heel lastig en moeilijk want dan krijg je weer dat tikkie terug en tikkie breed en zes duizend keer terug spelen naar je eigen keeper. Let wel zo hadden wij wel drie landstitels maar…….. ik weet het niet meer

  10. f-side64

    zijn maar 6 punten wie zegt dat 010 alles gaat winnen 2 april kost het ze gewoon 3 punten als de tucht commissie doet waarvoor ze betaald worden en dat is spelers schorsen bv. tony vilenha.

    1. AB remember Johan

      Wie zegt dat Ajax alles gaat winnen? Wel erg trouwens wanneer Ajax afhankelijk gaat zijn van geschorste spelers van een tegenstander. Hoe zwak ben je dan zelf als team?

      1. f-side64

        nou feyenoord is nooit 1 probleem in de arena en pisvee maakt ook geen goede indruk ja tegen middenmoters en degradatie voelen ze zich heel wat en ajax blijft toch ajax capice

        1. AB remember Johan

          Capice? In de kuip hadden we gewoon kunnen verliezen hoor. Thuis tegen PSV maakte we het ook niet af. Van de top drie maakt Feijenoord toch echt de meeste indruk hoor. Soms moet je ook dingen gewoon durven zeggen, daarmee blijf je nog steeds supporter van je club. Capice!

          1. f-side64

            ja en ajax staat nog steeds 2 punten voor en 1 gelijkspel in 040 dan blijft ajax gewoon 2 punten voorsprong behouden

          2. f-side64

            nou is toch genoeg ajax hoeft niet perse van pisvee te winnen om 2de te blijven

  11. AB remember Johan

    Het is de simpele waarheid maar aan de reacties te lezen op AS staan velen ver af van de visie Cruijff. Dan sta je dus ook ver af van het spel waar Ajax voor moet staan. Word er allemaal niet vrolijker van eerlijk gezegd. Johan nu bijna een jaar van ons weg, soms lijkt het wel alsof een heleboel mensen opgelucht zijn.

    1. Indojood

      Ajax had in 2012 na de rechtszaak vol voor plan Cruijff kunnen gaan en definitief afstand kunnen nemen van de rest van NL. I.p.v. daarvan is de zelfgenoegzaamheid leidend geworden, verbloemd door de kampioenschappen onder FdB. Enorme kans gemist en we ondervinden nu de gevolgen.

      1. AB remember Johan

        En de vraag……. komt er nog een herkansing. Met de huidige mensen binnen Ajax in ieder geval niet. Cruijff had zijn hoop gevestigd op de oude garde die ook successen heeft meegemaakt maar komt uiteindelijk van een ijskoude kermis thuis. Het blijven herhalingen maar je hebt nu het team Jordi/Wim keihard nodig. Niet als trainersduo maar als duo om de lijnen uit te zetten en veranderingen door te voeren. Op het organisatorische vlak zou ik heel graag mijn steentje willen bijdragen hieraan. Het team moet echter wel vrijwel carte blanche hebben.

    2. RobbyZ

      Op AS lees ik altijd onzin reacties,lees alleen het nieuws nog want het merendeel daar heeft geen verstand!

      1. AB remember Johan

        Maar het zijn wel supporters die feitelijk Johan de rug toekeren. Foute gedachten krijgen helaas vaak ook een voedingsbodem.

        1. RobbyZ

          Ja helaas wel maar voor mij zijn supporters die Johan de rug toekeren geen Ajax supporters,Ajax = Johan en Johan = Ajax!

          1. Widi

            Een ding moet je wel meenemen: we hebben al veel supporters die Seedorf nooit voor Ajax laten spelen. Laat staan dat ze JC als speler of trainer van Ajax hebben gezien. Kennelijk maakt dit dat ze makkelijk afstand van JC en zijn plannen nemen.

          2. RobbyZ

            Ja zo is het,ze kennen hem niet! Maar een icoon is een icoon en dat moet je toch als Ajax supporter accepteren en niet dom lullen!

          3. Widi

            Wat je niet weet, weet je niet. Wat je niet voelt, voel je niet. Waar je niet bij was, dat heb je niet beleefd. Dus als ze dom lullen, is dat uit onwetendheid. Anders moeten we een clubje beginnen voor mensen die voor 1977 of zo geboren zijn.

  12. Slingertje.

    Tegenstanders hoeven Ajax alleen maar hard aan te pakken want dan haken veel spelers van Ajax af omdat ze gewoon de mentaliteit niet hebben om de fysieke strijd aan te gaan.
    Er zit best wat in wat de Mos zegt.
    Ze moeten zich bij Ajax eens als echte kerels gaan gedragen en niet bij elk duwtje lopen janken bij de scheids.
    Alleen Sanchez en Schöne hebben ballen.

  13. Slingertje.

    Klaassen en Tete hebben ook de ballen wel maar maken dan weer vaak domme overtredingen als ze het fysiek willen spelen.

    1. AB remember Johan

      De ligt is ook echt een jongen met ballen hoor. Viergever kan ook fysiek meer aan dan menigeen denkt.

  14. Sarretje8

    een gedeelte komt bekend voor van een kenner van hier?. zou de mossie stiekem toch fan zijn van ajax en dat hij deze app ook heeft? bij deze: aad als je dit leest kom uit de kast en vertel dat ajax gewoon de mooiste club is??

  15. Jari_94-95

    Hij heeft wel gelijk.. maar eerst zegt Aad dit en dan weer dat. Dat je niet moe wordt van jezelf joh. pff

Comments are closed.