There are no ads, please add some


‘Riedewald op weg naar de uitgang; Centrum Sanchez-De Ligt optie’

Jairo Riedewald is toch wel verrassend gepasseerd voor de wedstrijdselectie van Ajax tegen FC Kopenhagen, zeker omdat de vraag is of Sinkgraven wel een volledige wedstrijd kan spelen. Riedewald lijkt in de hiërarchie verder gedaald te zijn. Zelfs de zwaar tegenvallende Heiko Westermann zit wel bij de selectie. Dat is een nieuwe klap voor Riedewald die aan het begin van het seizoen voorbestemd leek de vaste nummer zes te worden. ‘De drievoudig international zal – na Kenny Tete – de volgende speler zijn die wil vertrekken,’ zo stelt De Telegraaf donderdagmorgen onomwonden in de ochtendkrant.

Volgens De Telegraaf probeerde Peter Bosz tijdens het besloten deel van de training woensdag diverse opties in zijn verdediging uit, mede met het oog op de situatie rond Sinkgraven. Een centrum met Davinson Sanchez en Matthijs de Ligt zou daarbij een serieuze optie zijn. In dat geval zou de Ajax coach zijn vaste duo Sanchez en Viergever uit elkaar halen voor het duel tegen de fysiek sterke Denen. Viergever zou dan linksback kunnen spelen.


Gerelateerde posts

139 reacties

 1. dickst14

  Ik vond Riedewald pas niet slecht spelen toen Viergever geblesseerd was. Maar ja Tete ook niet en die speelt ook nooit. Onbegrijpelijke man die Bosz.

  1. FrankiC

   Heel begrijpelijk. Ze komen beide net tekort voor onze doelstelling en om een beter team te krijgen.

   Wel moet Ajax op zoek naar een rechtsachter. Riedewald schuift onvoldoende in en is een treuzelaar.

   1. dickst14

    Er zijn er die iets meer tekort komen om een beter team te krijgen: Veltman Viergever Traore en Younes

    1. De Ajacied

     En dan Westermann wel bij de selectie 😂
     Nou hoe triest kan het zijn, Riedewald en Tete zijn echt wel héél veel beter dan Westermann,
     Hoop dat PB dit ook in ziet,
     ❌❌❌

     1. KBouter

      Bij een voorsprong kun je wanneer nodig, of met blessure Westermann beter gebruiken achterin dan Riedewald. We kunnen lullen wat we willen maar Westermann is de beste kopper in deze selectie.

      Tegen die grote kerels heb je een kopsterke speler nodig als het nodig is, vd Hoorn werd ook daarom vaak ingezet. Westermann kun je koppend aanvallend als verdedigend beter gebruiken dan Riedewald.

     2. f-side64

      nee bosz zit weer met zijn poffertjes porum in de togus van zijn schandknaapje b. traore.

   2. Ajaxslied

    Tete is een stuk beter als veltman heeft in zijn laatste wedstrijd laten zien dat hij zelfs aanvallend meer brengt. Het is gewoon onbegrijpelijk dat zelfs westermann nu boven Riedewald staat. Je zou zeggen dan moet er weer iets gebeurt zijn. Hij is een betere voetballer als Viergever. Heeft het in de wedstrijden die hij gespeeld heeft goed gedaan zeker voor iemand zonder ritme.

   3. JohnDoe77

    Helemaal niet begrijpelijk; Tete is sterker als Veltman (heeft zeker meer potentie!!) en waarom gaat Westermann mee? On de bank naast Neres warm te houden? Totaal onbenullig!

    1. FrankiC

     Ik ben geen fan van Tete met zijn middenlijnvrees, maar Veltman bakt er de laatste 2 wedstrijden ook weinig van. Daarom pleitte ik in de winterstop ook voor Ferreira of Hateboer en ook dan is het afwachten. Ik vermoed dat PB met Westermann (doet me te veel aan een melboer denken) kiest voor een rechtbenige CV reserve, maar dan had hij beter met De Ligt kunnen schuiven.

     1. JohnDoe77

      Klopt Frank, met Tete heb je wellicht wat middellijn vrees, maar dat zou weg kunnen gaan als hij meer minuten en dus meer vertrouwen krijgt! Bij Veltman gaat het niet beter…. die heeft altijd toch weer zijn “Veltmannetjes”…. die gaan er niet meer uit!!

     2. FrankiC

      Veltman wordt met de week slechter. Geen rust in zijn spel, domme overtredingen. Terwijl ik hem nota bene vorig jaar de beste Ajacied vond (weliswaar centraal). Tete haalt alle vaart uit. Voetballer vanuit stand.

     3. Ajaxslied

      Wat lul je nou met middellijn vrees. Heb je zijn wedstrijden dit seizoen niet gezien? Hij bracht aanvallend veel meer.

     4. FrankiC

      Ik denk dat we een andere kijk erop hebben Ajaxlied. Geeft niet.

      Tijd voor een nieuwe rechtsback als we ‘m zelf niet hebben. Type Trabelsi graag.

     5. KBouter

      Klopt…laatste wedstrijden zie je Tete, wanneer hij meedoet veel vaker aanvallend dan voorheen.

     6. Geroldkohlen

      tete middellijn vrees?? laatste wedstrijden dat hij speelde nog maar eens terug kijken Frankic. in tete zit nog groei, en word alleen maar beter en is stukken jonger. in veltman zit geen rek meer.

   4. Litmanen

    Stel je nou toch eens voor dat Ajax doorkomt vanavond. Gaan we dan gewoon door met zeiken? Ik begrijp de keus van Westerman boven Riedewald ook niet, maar ook dan zou hij niet spelen.

    Ik vind dat Tete voetballend tekort komt voor de top. In Riedewald zie ik het wel zitten, maar uiteindelijk wordt de opstelling bepaald op de training. Zolang dan in de wedstrijden de punten komen heb je weinig in te brengen met het afzeiken van Bosz.

    1. Geroldkohlen

     veltman is 4 a 5 jaar ouder dan tete ,en speelt al 4 a 5 jaar en komt nog steeds tekort! tete is gewoon beter op rechtsback!! keus om riedewald buiten de selectie te laten snap ik niet. als riedewald een treuzelaar zou zijn wat andere zeggen, dan wat is westermann dan wel niet?? die voegt helemaal niks toe!

     1. Litmanen

      Gerold, wat fijn dat jij een voorkeur hebt voor Tete. Jammer dat je niet op mijn tekst ingaat, inhoudelijk. Zolang Bosz succes heeft, in Europa is hij al in een seizoen verder dan De Boer, staat het een beetje zielig maar te blijven hameren op het feit dat Bosz het verkeerd ziet.
      Welke Europese topclub train jij dat je zo’n houding kan aannemen? En van welke club ben jij fan?
      Ben je vanavond stiekem voor Kopenhagen omdat je dan gelijk krijgt?

     2. Geroldkohlen

      dat is een zinloze reactie van een randdebiel! ik mag mijn mening hebben net als jij! en ik vind gewoon dat veltman tekort komt voor een speler die eigenlijk na al die jaren in het eerste, gewoon niet beter is dan zijn eerste wedstrijd. en die mening mag ik hebben. maar je mag zelf wel eens in de spiegel kijken , hoe vaak jij wel niet iemand neer haalt op het forum! waarom ik niet inhoudelijk reageer op jou, omdat jij niet zo vaak wat zinnigs zegt en dat is mijn mening! helemaal als jij het hebt over een fantastisch pass van veltman , en hem diep in zijn kont wilt kruipen. laat zien dat jij met een gekleurde bril kijkt. want als veltman klote speelt of je andere lieverdjes, lees ik geen enkele commentaar van je! als het goed gaat of als een speler slecht speelt dan zeg ik dat eerlijk! en dat doe ik ook met PB ,laatst nog positief over hem gesproken op dit forum! veltman vind ik geen back ik zie hem liever centraal! sinkgraven zou ik graag weer eens willen zien op linksbuiten ipv younes, ik vind hem ook geen back. ik zit in het stadion vanavond en ik hoop dat we doorgaan, maar dat ik bepaalde keuzes niet begrijp of er niet mee eens ben wie ben jij dan om te zeggen dat ik voor een andere club ben ?waarom omdat ik eerlijk ben??? ik verschuil me niet achter een nickname! als jij echt zo’n grote bek hebt mag je voor me staan en dat nog eens zeggen! dan zal ik je een pakslaag geven, zoals ik hoop dat ons ajax die aan Kopenhagen gaat geven!

     3. Litmanen

      Duidelijk, schelden en tieren omdat je geen fatsoenlijk antwoord hebt.

      Voor de duidelijkheid, ik had de naam van Veltman niet genoemd. Dus dat anuskruipen valt wel mee.

     4. RobbyZ

      Precies niet op reageren,komt meestal alleen maar onzin uit! 🤤 Die jongen (als het een jongen,misschien is het wel een wijf!) houd niet van het spelletje zoals Ajax dat hoort te spelen,winst en billenknijpend voetbal daar houd hij van! Als die bosz het ooit nog eens zo neerzet zoals velen hier dat willen zien en er is weer mooi aanvallend voetbal met 30 kansen en vette winst dan wil ik die grootsmoel wel eens horen. Lekker je mening blijven geven en schijt aan die gozer die zijn naam echt niet verdient!

     5. Widi

      Wanneer zijn we een keer klaar met die discussies over Veltman en Tete???? Iedereen hier weet wie een voorkeur heeft voor wie. Iedereen weet ook wat de voors en tegens van deze spelers zijn. Ik hoop dat Ajax deze zomer 1 van de 2 verkoopt, alleen al om van die discussies af te zijn. Het is duidelijk: Bosz beslist en hij lijkt een voorkeur te hebben voor Veltman. Moeten we nu echt twee keer per week hierover een dag discussieren? Iedereen weet dat Litmanen fan is van Veltman en dat er ook veel fans van Tete zijn. Waarschijnlijk zijn er een hoop Veltman fans als Tete een tijdje speelt. Want veel op deze app lijkt zeuren om het zeuren. Boring!

     6. Geroldkohlen

      misschien heb je gelijk widi, er wordt veel over gediscussieerd! maar daar in tegen ook in het topic worden de namen genoemd, waardoor deze discussies aangewakkerd worden. en dan zullen de forum leden toch hun mening daar over blijven geven of ze het nu eens zijn of niet! en dit is een forum dus iedereen zal dat blijven doen. niks aan te doen widi ,want ik denk idd dat deze discussie pas eindigt als 1 of alle 2 weg gaat.

     7. Litmanen

      Ik heb nooit gezegd dat Veltman een betere rechtsback is. Wel dat Veltman de betere voetballer van de twee is en dat dat waarschijnlijk de reden is waarom Sinkgraven en Veltman de backs zijn.
      Tete speelde fantastisch vanavond maar ik vind het schandalig dat sommige hier uitbundig hebben gereageerd op de blessure van Veltman. Dan ben je geen echte supporter.

      Het jammere van Tete vind ik persoonlijk dat hij in zijn volgende wedstrijd weer geen diepte in zijn spel heeft. Want dat gebeurt steeds na een giede pot. Maar ik gun die jongen het allerbeste, want hij is Ajacied. Ik gun hem in elk geval geen blessure.
      Tjonge, wat een stompzinnige discussie is dit.

      Het is allemaal zo betrekkelijk. Traore speelde vanavond weer matig. Mist oa een 100% kans.
      Door zijn goal krijgt hij bij de wissel een staande ovatie. Maar dat was niet voor zijn spel. Die jongen kan zo goed voetballen maar is zo ineffect. Doodzonde.

   5. f-side64

    ja want veltmuis en 4 g zijn spelers van wereldklasse en traore is de allerbeste rechtsbuiten ooit bosz is gewoon een vreselijke eigenwijs stuk vreten ontsla hem aub alles beter dan die blinde ex kakkerlak met zijn walgelijke bezetenheid van die chelsea huurling mijn al jaren geleden overleden tamme rat is nog 5x beter dan die mislukte savanne neger.

 2. FrankiC

  Veruit de beste optie, Sanchez/De Ligt is een jong maar Europees waardig centrum dat we 5 jaar in tact zouden moeten kunnen houden.

  1. KBouter

   Helaas ook gebleken vrees ik dat hij die laatste stap niet verder heeft kunnen maken

 3. Mooi

  Ik kan het best begrijpen dat Riedewald zo denkt de trainer zit het gewoon niet zitten in hem .

 4. FrankiC

  Dat Westermann Riedewald in de pikorde passeert in lachwekkend. (Maar wij zien de trainingen natuurlijk niet.)

  1. KBouter

   Ik vermoed dat Westermann erbij zit om iets te breken (vd Hoorn) als het nodig is omdat hij kopsterk is.

   1. FrankiC

    Om iets te voorkomen wellicht. Om te breken kun je beter Sanchez (De Ligt) mee naar voren sturen!

 5. RonJ64

  Waar zijn ze gvd mee bezig, worden er steeds meer weggejaagd lijkt wel..AJAX onwaardig !

 6. FrankiC

  Spelers voor de breedte. Veltman en Viergever zouden prima bankzitters zijn, ook omdat ze als stand-in centraal en als back kunnen invallen.

  Younes, Kluivert, Neres en Traoré moeten het op de vleugels uitvechten. Genoeg potentie. Ik ben nog fan van Younes en bij Traoré komt de klasse er om onverklaarbare reden maar zelden uit!

  1. De seijs

   Je vergeet Sinkgraven dat is de slechtste verdediger. Ajax onwaardig. Kan niet verdedigen.

   1. FrankiC

    Je weet dat ik hem niet vergeten ben omdat hij wat mij betreft prima voldoet. Met zijn klasse heeft hij heel veel toegevoegde waarde (die hij vorig jaar op het middenveld niet had.)

    1. De seijs

     Maar een ajax waardige linksback is hij bij lange na niet. En dat zit er niet in ook . Hij heeft verdedigen niet in zich. Zoals Onana geen. spits zal worden bij ajax!

 7. Indojood

  Zonde zeg. En nu zal Riedewald ongetwijfeld het verwijt gaan krijgen dat ie ongeduldig is. Dit is zijn derde jaar bij de A-selectie. Volslagen belachelijk dat Westermann en Viergever (ondanks dat hij het redelijk doet maar dat is ook pas sinds dit seizoen) als betere opties worden gezien.

  Ik maak me zorgen om deze trend.

   1. Widi

    Ik ben het met je eens dat Riedewald weinig progressie boekt. Maar het is wel schrikken dat Westermann de voorkeur krijgt. Al begrijp ik ook wel dat die in de selectie zit om eventueel het laatste kwartier hoge ballen van de Denen weg te koppen als we voor staan.

  1. Widi

   Riedewald is nu al voorbijgestreefd door de Ligt. Ook volgend seizoen zal Riedewald dus niet in de basis spelen. Het is aan Ajax en Riedewald om te beslissen of hij om die reden al dan niet verkocht wordt. We kunnen er maar 11 opstellen.

   1. FrankiC

    Eens. Bij nog jongere talenten als De Ligt, Kluivert, Sanchez heeft niemand twijfel vanwege hun combinatie talent/progressie. Dit ontbreekt bij Riedewald (Bazoer/Tete/El Ghazi/ Fischer etc). Het niveau van Ajax gaat omhoog. Zelfs jouw uitleg over Westermann is plausibel.

    1. RobbyZ

     Riedewald was een top talent en bij zijn debuut op 17 jarige leeftijd scoorde hij gelijk 2x,ik weet het nog als de dag van gisteren en wat waren we blij met die speler,hij is gewoon verpest en al dat gedoe om die jongen doet hem geen goed,zet hem elke wedstrijd in de basis en hij krijgt weer plezier en vertrouwen maar het lijkt erop dat ze de top talenten waar jaren in is geinvesteerd naar de kloten helpen! Bij Riedewald had ook niemand twijfel en hij speelde altijd perfect,zo zonde allemaal!

     1. FrankiC

      Dus hij verdient een basisplaats omdat hij tegen Roda JC 2x werd ‘aangeschoten’ of omdat hij een toptalent (á la Fischer of Bazoer) was? Welk gedoe om die jongen. Dat verongelijkte altijd!

     2. RobbyZ

      Lul niet zo slap gozer,iedereen was heel blij met hem en hij is verpest,klaar!

     3. -buitenkantje rechts-

      Viergever heeft nog niet de helft van de klasse van Riedewald.. Stil blijven staan?? Door Bosz stil op de bank gezet. Hoe kan je nou beweren dat hij stil is blijven staan als hij nooit speelt? Viergever werd vertrouwen gegeven en nu functioneert hij redelijk.. Concentreer je eens op spelers die al 28 wedstrijden vertrouwen krijgen en nog steeds niet functioneren.

     4. KBouter

      Ik snap jou emotionele reactie heel goed, maar datzelfde deden ze ook vroeger toen Castillion gepasseerd werd , want dat was het talent van Ajax.

      Toen kochten ze Pantelic, en Castillion kreeg geen kans meer, de wereld was te klein want we moesten het doen met eigen jeugd volgens die-hard fans, waar ik toen op het forum zat.

      Ze wouden allemaal graag een Jan-Arie vd Heijden, Castellion, Bonevacia, Michel Donald, Sarpong, en zelfs schreeuwden ze over Sno!

      We weten allemaal waar zij geëindigd zijn, op Jan-Arie na viel het toch wel tegen om de top te bereiken.

      Daarbij moet je het echt op een training laten zien, maar het laatste stapje naar de echte top is niét gemakkelijk.

  2. KBouter

   We kunnen ons wel zorgen gaan maken, maar we kunnen ook denken dat Riedewald ondanks dat hij een aardige jongens is en eigen product is, gewoon iets tekort komt. Te lief.

   Misschien dat Westermann tacties maar éénmaal boven Riedewald staat, dat zal te maken hebben denk ik met eerdere berichten van me hier.

   1. Indojood

    Jij hoeft je geen zorgen te maken, niemand hoeft dat maar ik doe dat wel. Ik vind Riedewald een betere speler dan Westermann en Viergever. Hij is ook nog eens zelf-opgeleid. Dat is gewoon wat het plan Cruijff behelst. Alleen aankopen die direct versterken en significant beter zijn. Dat een speler niet in de basis staat kan gebeuren maar Riedewald zit niet eens bij de selectie.

    1. KBouter

     Klopt Indo, maar volgens mij heeft dat tacties van doen. Westermann is nu éénmaal een betere koppen dan Riedewald. Rustig blijven is mijn motto, eerst afwachten of Riedewald er de volgende keer weer gewoon bijzit.

     Wat betreft plan Cruijff en eigen jeugd ben ik het met je eens, maar Viergever doet het gewoon dit seizoen uitstekend. En in het centrum staat Sanches en de Ligt komt eraan, daar heeft hij de pech mee.

     Op het middenveld was iedereen het er mee eens dat Schone Baas was, dus waar zal je Riedewald dan neer moeten zetten, misschien móet hij gaan voor de linksback..de enigste positie vrees ik waar hij zich op moet gaan richten.

     1. Indojood

      Ik snap die hosanna over Viergever niet. Opbouwend vind ik hem zwak, hij heeft geen strakke steekpass of splijtende pass in de benen. Verdedigend doet hij het goed maar Viergever speelt op de toppen van zijn kunnen. Dat ik het elftal maar matig vind spelen is omdat de opbouw van achteruit ontbreekt. Sanchez zie ik groeien met opbouwen en inschuiven maar is er nog lang niet. Mijn achterhoede zou zijn: Tete, Sanchez, De Ligt en Riedewald, tegen elke tegenstander.

     2. RobbyZ

      Precies dat is ook mijn achterhoede,geef Riedewald meerdere wedstrijden in de basis en hij is die topper waar niemand meer omheen kan maar die jongen word zo gewoon verpest en hier ook al afgebrand door meedere personen,hij is het voetballen echt niet verleerd. Tete precies hetzelfde,zooo zonde!!

     3. dickst14

      En dit is ook mijn achterhoede. Verdedigend ijzersterk zodat de middenvelders en aanvallers wat meer energie over kunnen houden omdat een dubbele dekking niet meer noodzakelijk is.

   2. RobbyZ

    Geen zorgen maken en rustig blijven dat gaat bijna niet,als de bal naar achter gaat hou ik mijn hart vast en gaat de bal naar voren dan weet je ook al wat er gebeurt op links en op rechts,niks goeds,ik heb geen nagels meer op mn vingers man! Volgende wedstrijd zit hij (riedewald) er ook echt wel weer bij in de competitie want dan mogen er meer reserves op de bank,bosz moest nu een keuze maken maar ik en meerdere met mij zien liever Riedewald achterin! We gaan het zien hoe het vanavond gaat en 2 april,gelukkig spelen die kakkies uit minder dus er is hoop maar verlies je die,ja dan moet je nog naar die lampen en dan sta je misschien zomaar 3e wat ik niet hoop natuurlijk maar ik maak mij er nu al druk over. 🤔🙏🏽

 8. Gepe

  Jarenlang klagen dat AJAX slecht voetbal speelt,nu spelen we eindelijk nog om 2 prijzen (zelfs in Europa doen we nog mee) en het is nóg niet goed. Als PB zou vasthouden aan de namen die er vorig jaar ook stonden,zouden we er nu veel slechter voor staan. Dus kiest PB voor een aantal andere namen op een aantal posities waar menigeen hier de vaste,bekende namen wil zien,omdat Wij nu eenmaal vinden dat hij beter is. Maar voorlopig heeft PB het gelijk volledig aan zijn zijde,we doen nog mee om de prijzen en spelen allang niet meer dat saaie voetbal dat we speelden onder Fdb. Ook al worden we kampioen en winnen we de Europa Leaque, het merendeel hier heeft iets tegen PB, en geen prijs kan dat veranderen vrees ik. Ik persoonlijk vind dat PB het uitstekend doet!

    1. RobbyZ

     Ook al worden we kampioen en winnen we de europa leaque en dat bosz het uitstekend doet daar moet ik om lachen,maar dat zou wel lukken hoor maar dan moet bosz wel wat veranderen in zn opstelling! En als die dat haalt dan nog mag die van mij weg,ik heb na elke wedstrijd pijn in mn reet van dat anti-Ajax voetbal en dat heb ik al zo’n 3 jaar bijna! Het voetbal is aanvallender geworden maar is nog niet zoals de meeste echte Ajax-supporter het wil zien en dat is toch logisch,ik ben zo’n 45 jaar geleden fan van Ajax geworden om dat mooie voetbal en dat in een familie met alleen maar feyenoord fans,Ajax speelt al 100 jaar met links poten op links en rechts op rechts en samen met de middenvelders was het altijd mooi om te zien maar dat voetbal zie ik alleen nog maar bij de jeugd,de opleiding is er eigenlijk voor jan lul want in het eerste moeten ze zich aanpassen,doen er gasten van jong/o19 mee dan zie je het automatisme bij die mannen en dat is bij het eerste nog ver te zoeken! Maar we zullen zien na vanavond,ik heb de vermoedelijke opstelling gezien en dan ben ik bang dat het vanavond is afgelopen in de EL,ik hoop natuurlijk dat we winnen maar man man de adrenaline giert door mn donder! Fijne wedstrijd! 🤞🏼

     1. Widi

      Ik vind ook dat het voetbal nog lang niet is wat het zou moeten zijn. En ook ik zou wel weer eens 5 wedstrijden heel ontspannen naar een makkelijk winnend en goed voetballend Ajax willen kijken. Maar ik geef Bosz nog even het voordeel van de twijfel. Want ik was groot fan van FdB. En die deed het ook niet echt beter.

     2. RobbyZ

      Nou nog 3 wedstrijden het voordeel van de twijfel en gaat het dan nog niet beter dan mag hij van mij weg,we zien het wel na 2 april! 🤞🏼

     3. KBouter

      RobbyZ…dat is nu net wat Gepe zegt…jij wil graag terug naar tijdperk FdB, want Bosz doet het niet goed in jou ogen.

     4. RobbyZ

      😂🤣 beste gozer die fdb maar niet als trainer van Ajax hoor,bedankt! Ik wil Ajax zien!!!! Pffffff

     5. FrankiC

      ‘Opleiding voor jan lul?’ De Ligt, Dolberg en Kluivert stromen door. Nouri, Van de Beek en De Jong kloppen op de deur! Je kunt er niet elk jaar 6 inpassen.

      Daarbij hebben we onlangs voor zo’n 40 mio spelers verkocht die het (net) niet hebben gered.
      Hoe goed kun je het doen met de opleiding Robby?

     6. RobbyZ

      Lezen! Het klopt niet hoe er in de jeugd word getraint en gevoetbalt en hoe het eerste het doet,dat moet dezelfde tactiek zijn en dat is het niet! Ben je nou echt zo dom of begrijp je niet hoe de club Ajax werk? Elk jaar vallen er spelers af en dat is logisch en dat is in de jeugd ook al zo,nu ze geen A2/O19-2 meer hebben vallen er al eerder spelers af omdat niet alles naar de A1/O19 kan dus dat er elk jaar word verkocht hoort bij een club als Ajax.

     7. Indojood

      Ik geloof wat je zegt, RobbyZ. Als vader van een zoon die in de opleiding zit, zie je van dichtbij wat er mis gaat. Dat is beter dan al die aannames die men hier doet. Ook Widi en vak411 zitten dicht op het vuur.

     8. RobbyZ

      Ja ik kan er niet tegen hoe mensen hier over Ajax praten,zijn er zoveel die niet snappen hoe de club werkt,onder fdb klopte het ook niet en nu wéér niet en dan hoor ik alleen maar,we doen nog mee voor de eerste plek en in de EL,ja nog even (wat ik natuurlijk niet hoop!) als het zo doorgaat. Als ik op de toekomst ben en moet wachten op de wedstrijd ga ik altijd even bij een andere wedstrijd kijken en dan geniet ik,en dat doe ik bij het eerste nog héél weinig.

     9. KBouter

      Ik snap het ook wel, vooral de laatste minuten zit je gewoon gestressd in je stoel en je denkt..ik ga ff blokje om -)

      Mijn ouwe is hartpatient, en met dit soort wedstrijden neem ik altijd een tabletje of twee van hem ( uit voorzorg), gewoon omdat de adrenaline in mijn lichaam veel te hoog word en de bloeddruk stijgt-)

  1. FrankiC

   Tsja RobbyZ, daar kun je lacherig over doen, maar ik vind het een hele goeie analyse van Gepe. 👊🏻

  1. FrankiC

   Het gaat niet om ‘beter’, maar om eventuele ‘inzetbaarheid’ voor deze wedstrijd.

 9. ajaxpers

  Dit is weer de zoveelste domme zet van pb. Al onze talenten gaan door hem naar de klote,

  1. FrankiC

   Aan eeuwige talenten heb je niet veel. Allemaal nét niet en opveen gegeven moment moeten ze niet meer om je heen kunnen zoals bijvoorbeeld het geval is/wordt bij De Ligt, Kluivert, Dolberg, Onana. Die jongens gaan het wel redden.

   Alleen het gevalletje Westermann/Riedewald roept vragen op! Of zou het onderscheid in een rechtsbenige en linksbenige zitten?

   1. Widi

    Nee. Daar zit het niet in. Want Sanchez en de Ligt zijn rechtsbenig. Dus een derde is niet nodig. Hij is er bij om eventueel ballen weg te koppen.

     1. De seijs

      Jij hebt er verstand van😩 competitie is bijna gespeeld en jij geeft Bosz nog steeds de voordeel van de twijfel! 😂😂😂widi

  2. Teuntje

   Sommigen hier zeggen dat PB het uitstekend doet. Ik zeg je dat wanneer PB CL had moeten spelen en niet EL, Ajax helemaal weggespeeld had geworden. Ik vind het namelijk helemaal niet uitstekend gaan en wat mij zorgen baart is dat er praktisch geen speler beter gaat spelen onder zijn leiding!

 10. JohnDoe77

  Zonde dat dit zo gaat! Ik vind persoonlijk Tete sterker dan Veltman en Riedewald in potentie beter dan Viergever. Als ze geen minuten en vertrouwen krijgen, houdt dat natuurlijk snel op! Westerman is echt een lachertje!

 11. Jimmy1971

  Denk dat PB Westermann in de selectie wil om eventueel een voorsprong te consilideren ..

 12. JohnDoe77

  Een centrum met Sanchez/De Ligt klinkt trouwens wel prima. Volgens mij is het verschil in inzicht de vleugels; Tete of Veltman en op links één van de andere drie? We hebben in ieder geval een dubbele bezetting nodig voor alle posities als je nog op twee fronten meedoet, dus waarom (bijna) nooit speeltijd in de basis voor een Tete/Riedewald/Neres/Kluivert? Volgens mij zijn de mannen die daar nu staan ook niet onomstreden! Zo jaag je ze weg PB! Als ze echt veel slechter zouden zijn is het makkelijker accepteren dat je op de bank zit, maar wat moet een Kluivert of Neres denken als ze kijken naar de huidige vleugels?!?

 13. mr lays

  Begin een beetje nare smaak van pb te krijgen
  Hoop ook niet traore vanavodn in de basis start..

 14. Alabe

  Allemaal leuk en aardig. Je kan er niks aan veranderen. Wacht vanavond af. Ga daarna klagen… Maar liever met z’n allen juichen want WZAWZDB!

 15. ajaxpers

  Dat is korte termijn denken als je steeds het laat afhangen van de uitslag. Het gaat er om dat deze trainer niet bij Ajax past en alles mist wat daarvoor nodig is behalve het naive geloof van sommige suporters die last hebben van een waanidee dat het spel onder hem beter is geworden en dat is onzin want de SELECTIE is beter geworden. Nogmaals met deze selectie had je onder fdb 100% garatie op nog 5 jaar kampioenschap.

  1. Indojood

   Niemand kan dat garanderen. FdB lukte het de laatste twee jaar ook niet en, zoals door Widi en vele anderen vermeld, FdB is ZELF opgestapt omdat hij het gevoel had dat hij het niet meer aan de praat kreeg en ook wel inzag dat het saaie voetbal niet des Ajax’ was. Dat siert FdB enorm omdat hij in het belang van Ajax dacht en niet krampachtig aan zijn baantje vast hield. Ajax was hiermee gedwongen een nieuwe trainer te zoeken en kwam op PB uit. Dus is zekere zin is FdB deels verantwoordelijk voor Bosz’ aanstelling. Had ie maar moeten blijven.

   Dit alles dringt maar niet door in die kleine hersenpan van jou. Vanaf dag 1 ben jij tegen hem tekeer gegaan, vnl. door zijn 010-verleden. Dat noem ik niet echt een sterk argument. Ik heb zeker mijn twijfels over PB maar ik onderbouw mijn kritiek met inhoudelijke argumenten, niet met zielig onderbuikgevoel.

   Ik weet dat deze reactie tegen dovemansoren gericht is want jij beperkt je tot het roepen vanaf de zijlijn, reageert nooit op directe reacties en op een inhoudelijke discussie heb ik je nooit betrapt.

  1. FrankiC

   Ik niet Jimmy. Als Sinkgraven fit is dan speelt hij. Ben wel benieuwd of De Ligt danwel Viergever speelt. Volgens mij is dit een van de keuze mogelijkheden waar het HELE forum het over eens is dat dat De Ligt zou moeten worden!

   1. Jimmy1971

    Klopt FrankiC maar Viergever blokt beter bij voorzetten en is bij standaard situaties bruikbaarder dan Sinkgraven , ben benieuwd ..

    1. FrankiC

     De vraag was ook niet wie wij zouden opstellen, maar wie PB zou opstellen. Die kiest Sinkgraven op links. Als linker CV (De Ligt of Viergever) is het even afwachten. Ik hoop De Ligt en ik denk Viergever.

 16. KBouter

  Sinkgraven speelt denk ik, je moet die gasten kapot spelen, en dat doe je met vaardig onderlegde spelers.

 17. Iamsterdam2015

  Tja, daar krijgen ze heel veel spijt van en van tete ook. Hoop dat ze ee. Mooie goeie club krijgen. In één seizoen el ghazi bazoer tete en riedewald weg……. kan je het mee eens zijn of niet maar dat is echt heel heel heel zonde!!!!!

 18. Bert62

  Als ze kort op de man spelen, vroeg storen en is meer oog hebben voor hun medespelers, en dan doel ik op traore en younes, dan moet het wel te halen zijn lijkt me

 19. Sarretje8

  riedewald niet westermann wel raar hoor okay riedewald niet in allerbeste doen maar nog altijd beter dan westermann

Reageren is niet mogelijk.