There are no ads, please add some


Kieft snapt niet wat Traoré bij Ajax doet

Wim Kieft kan niet begrijpen waarom trainer Peter Bosz er nog steeds voor kiest om Bertrand Traoré wekelijks een basisplaats te geven bij Ajax. De Chelsea-huurling legde wederom geen indrukwekkende pot op de mat tegen FC Twente en dat zorgde na afloop, maar ook tijdens de wedstrijd, voor veel kritiek op de vleugelaanvaller.

‘Traoré voegt helemaal niks toe en hij loopt ook nog eens talenten in de weg. Je zou in de toekomst zo’n speler alleen maar moeten halen als hij alleen maar iets toevoegt aan Ajax, en aan het einde van het seizoen gaat hij weer terug naar Chelsea. Ik zie het niet in deze jongen en begrijp ook niet wat hij bij Ajax doet, hij houdt Kluivert tegen en zijn rendement is gewoon nul’

Ook trainer Bosz liet na afloop van de wedstrijd weten niet blij te zijn met de situatie rondom Traoré. Op het moment dat de speler door Bosz naar de kant werd gehaald, klonk er zelfs luid gejoel. Ajax-supporters waren blij dat hij eindelijk werd gewisseld. ‘Dat is voetbal. Als Bertrand er twee inschiet, zal er op hem óók anders worden gereageerd. En de kwaliteiten om dat te doen heeft hij’, aldus Bosz.

Bron: Ziggo


Gerelateerde posts

84 reacties

  1. Kingerwin

   Hmm🤔 ik moet eerlijk zeggen dat ik wel fan van hem was, maar sinds de winterstop (Afrikacup) is het wel minder en het lijkt wel of hij iedere week slechter wordt. Vond alleen de laatste 20 min tegen Heracles, toen hij in de spits stond wel aardig. Dus mee eens, wissel en inbrengen als Dolberg erdoor zit

   1. HURBIE

    Alles wat daar loopt in dat team ,voetbalt tegen zichzelf
    Zij v a het begin van de competitie alleen maar slechter gaan spelen
    Zie geen vooruitgang in het team
    Dus Trainer ONGESCHIKT

    1. De Ajacied

     Moet helaas concluderen dat ik het wederom met Lampekapje Kieft eens ben, echt Traore is te triest voor woorden,
     Tegen Kopenhagen heeft hij 20 minuten in de 2e helft redelijk gespeeld en dat was ook werkelijk alles dit jaar, een drama is hij, en dat Bosz nog steeds voor hem kiest is mij echt een heel groot??
     Misschien zit er een bepaalde clausule in de huurovereenkomst net als bij Ödegaard, maar geef dit dan aan
     ❌❌❌

     1. -buitenkantje rechts-

      Heeft Ödegaard een clausule? Streppel bepaalt de opstelling, niet Real..

     2. De Ajacied

      Ja als Ödegaard niet speelt moet heerenveen €40.000,- betalen aan Real, en anders alleen huisvesting
      ❌❌❌

     3. -buitenkantje rechts-

      Dat heeft Heerenveen officieel ontkent. Zijn beweringen uit de Spaanse pers. Geloof mij dat daar niks van klopt.

     4. KBouter

      Ik heb Odegaard vorig weekend zien spelen. Je moet wel gek zijn om hem niét op te stellen!

    2. Litmanen

     hee Hurbie, van wie ben jij fan? Ik ben voor Ajax.
     Drogen in een half uur Twente af. Waar maken we ons druk over?
     Ja Traore voegt niks toe, dus volgens Hurbie maar meteen een nieuwe trainer en een nieuwe selectie?

 1. DanielenRico

  Flikker op met die Traore, speelt alleen voor zichzelf, niet voor het team.

  1. HURBIE

   Alléén hersenloze trainers begrijpen het wel
   Snap het bestuur niet dat Bosz niet een keer op het matje moet komen

 2. ajaxpers

  Ik snap niet wat degene die hem opstelt bij Ajax doet. Daar ligt het probleem en gelukkig beginnen steeds meer supporters dat in te zien alhoewel ik hier regelmatig onheus bejegend ben maar goed ik ben ook niet om gelijk te krijgen maar omdat ik zorgen maak over mijn club die de beste selectie heeft maar door verkeerde keuzes van pb weinig laat zien.

  1. dickst14

   In het begin ging het wel met Bosz, maar langzamerhand wordt hij steeds ongeloofwaardiger. Ook met Tete.

   1. FrankiC

    In het begin ginghet juist niet. Met Gudelj op 6 en Schöne rechtsbuiten. Die bekerwedstrijd tegen WII moest hem nader inzicht brengen.

   2. RobbyZ

    Nou en met younes ook wel,die kijkt ook alleen maar naar de bal,daar heb ik kluivert beter zien spelen (pec uit bv en bij jong en o19) maar hij laat hem maar aankloten en hetzelfde met Tete ja,die is 10x beter als die kleurenblinde maar hij zet steeds weer dezelfde basis neer en ik ben bang dat dat het kampioenschap gaat kosten en ook de 2e plek en dan ook geen CL! ☹️ Ik hoop dat hij het donderdag anders gaat doen!

 3. Jimmy1971

  Speelt inderdaad laconiek en had beter gekocht dan gehuurd kunnen worden. Maar is ondanks dat wel absoluut de vleugel in de Ajax selectie met het meest rendement ( goals , assist ) en je ziet dat er wel iets xtra’s , klasse , in zit. Hij laat het alleen veels te weinig zien ..

    1. Ajaxslied

     Ja das toch triest dat je als buitenspeler van Ajax niet eens 1 assist geeft in de competitie. Alle wedstrijden genomen heeft hij precies hetzelfde rendement als younes 4 goals en 6 assists.

  1. Kuijff

   6 goals, dat is zijn rendement. En die goals heeft hij niet allemaal vanaf de positie op de vleugel gemaakt.

   Balverlies en mislukte doelpogingen, daar ligt het rendement. Voor de tegenstander dan. Hetzelfde geldt voor Younes, al lijkt die de afgelopen wedstrijden af en toe weer iets productiever te worden.

   Tijd voor een kans voor Kluivert of Neres om een serie wedstrijden in de basis te pakken. Dat gelul over rustig brengen… Geef ze vertrouwen, dan ben je al een heel eind.

  2. -buitenkantje rechts-

   Zit een kern van waarheid in Jimmy.. Er zit wel degelijk klasse in die jongen, maar in de huidige tactiek komt dat er niet uit.. Hij is geen schim van wat hij bij Vitesse was.. Chelsea heeft hem niet voor niks gehaald, supporters daar waren kwaad dat hij naar Ajax ging. Valt me wel vaker op dat spelers bij Ajax minder renderen dan bij hun oude club..

   1. Jimmy1971

    Ik ben het ook eens dat het er niet uit komt bij Traore en dat hij eerder gewisseld mag worden en niet standaard een basisplaats hoeft te hebben !!
    Maar het is geen pannekoek , en ik denk dat als Bosz hem meer triggert ( wissel zet ) dat er veel meer uitkomt want hij kan echt wel ballen , bovendien heb ik altijd geroepen dat ze hem alleen hadden moeten huren met koopoptie omdat dit zonde is voor de talenten erachter.
    Maar hij is ook gehuurd als spits ( omdat Dolberg toen nog niet goed genoeg geacht werdt ) en niet als vleugel.

 4. Ajaxslied

  El Ghazi is gewoon keihard genaaid door Bosz. Ik baal er nog steeds van dat die jongen geslachtofferd is voor een waardeloze huurling. En nu krijgt hij nog steeds de voorkeur boven Kluivert en onze top aankoop. Hoe bedoel je vriendjespolitiek.

  1. FrankiC

   Traoré heeft in aanleg veel meer klasse dan El Ghazi, die zelf grossierde in off-days. Maar als Traoré die klasse te weinig toont dan hoort hij niet meer in de basis, zeker nu er een paar gretige aanstormende rechtsbuitens klaar staan om te vlammen. Kan niet lang meer duren. Ik ben normaal wel voorstander van een trainer die na een paar verkeerde ballen paniekeert en telkens alles omgooit.

   1. Ajaxslied

    Ik ben daar ook geen fan van maar Bosz overdrijft omdat hij zijn gelijk wil halen en dat is niet de eerste keer bij een club. Alles wat hij gezegd heeft in de media over spelers heeft hij ook telkens zelf ontkracht en dat is ook zeer kwalijk. Bijv Riedewald is zijn enige nummer 6 heeft hij een paar keer gezegd in de media maar mocht daar nooit spelen. Of veltman speelt inplaats van Tete omdat veltman veel aanvallender zou zijn waar ik niks van terug gezien heb. En zo zijn er nog zoveel meer.

    1. Litmanen

     Jullie zien wel meer niet duidelijk.
     Bosz doet het prima. Jammer dat het even duurde voordat hij het goede elftal neerzette en dat Nijhuis ons twee punten kostte bij Groningen, anders hadden we nu ruim bovenaan gestaan.

     Tuurlijk is niet elke speler elke week in topvorm. Schone is niet altijd uitblinker, Dolberg heeft vier weken geen bal geraakt, Ziyech was oververmoeid, Younes raakte geen knikker, maar buiten Traore, die na de winterstop echt slecht is teruggekomen uit Afrika, hebben alle spelers in de basis voor het huidige resultaat gezorgd. Met een beetje mazzel pakken we een kwartfinale in Europa en de titel.

     Deed De Boer het zoveel beter? En hoe zag het spel er toen uit?
     Ik ben het bestuur dankbaar dat ze voor Bosz hebben gekozen. Een trainer die aanvallend mooi voetbal wil spelen en daar niet de beste selectie van Europa voor heeft.

     Bedaar een beetje hier en kijk eens om je heen. Vroeger waren we doodsbang na een europacup wedstrijd en nu vegen we Twente weg.

     1. Ajaxslied

      Waar is het mooie aanvallende voetbal dan ???? Dat was zijn enige taak om Ajax aanvallend en mooi te laten voetballen. Bosz heeft niks toegevoegd aan Ajax het spel is niet beter geworden de selectie wel. Dat is hem toch zeer aan te rekenen. Uitschakeling door Cambuur is gewoon een wanprestatie. En ja natuurlijk heeft deze basis voor dit resultaat gezorgd het zijn niet de spelers die niet spelen beetje onzinnige opmerking. Kan je wel zeggen dat een andere basis voor aantrekkelijker en mooier voetbal had gezorgd. En voor de winterstop was Traore ook al waardeloos hij is niet voor niets uit de spits positie gehaald. En stop toch eens met Nijhuis de schuld te geven Ajax speelde gewoon slecht en het is al heel het seizoen matig.

     2. Litmanen

      Twee penalties en niet gefloten bij de overtreding op Onana…. Drie punten beste man.
      Zondag was hij goed, weet je waarom? Hij viel niet op.

      Cambuur? Ja we werden uitgeschakeld omdat de door veel fans gewilde reserves zoals Tete, Nouri etc etc opgesteld werden. Die zogenaamde supertalenten lieten het afweten. Daarom werd bevestigd dat bijvoorbeeld de keus voor Sinkgraven en Veltman en Schone op zes en Klaassen ipv vdBeek enz een goede keus bleek te zijn.

      Doordat we geen Europese top zijn en onze talenten geen Nederlandse top is heeft Bosz het prima gedaan. Traore werd voor de spits gehaald maar Dolberg bleek beter. Maar ja, Traore was op dat moment wel beter danGhazi, dus logisch. Je kunt Kluivert niet elke week opstellen met zijn 17 jaar. Neres is nog niet goed genoeg op het trainingsveld, dus vertel het maar.

      De beste stuurlui zitten hier. Totdat we straks heel per ongeluk een titel pakken. Dan lees je hier ineens heel andere dingen.

     3. Ajaxslied

      Ajax speelde gewoon slecht tegen Groningen klaar. En onana was realistisch na de wedstrijd zou jij nog wat van kunnen leren.
      Heeft niks met de talenten te maken week daarvoor won jong Ajax nog van Cambuur. En schone is in zo’n wedstrijd ontdekt op 6 namelijk de beker wedstrijd tegen Willem 2. Wel grappig dat jij nu jongens beoordeelt op 1 wedstrijd terwijl andere 20 wedstrijden krijgen. En Tete heeft wel bewezen dat hij meer brengt dan veltman. Onze talenten zijn geen Nederlandse top???? Welke talenten zijn dat wel dan ?? En wat een onzin over Kluivert je hebt blijkbaar totaal geen idee hoeveel minuten hij maakt. En hoe kan iemand van 12 miljoen niet goed genoeg zijn terwijl die 2 buitenspelers al heel het jaar niet goed genoeg zijn. El Ghazi had dit seizoen veel meer gebracht als die 2 samen. kijk Ajax-Rostov nog maar eens terug waar hij in de 1ste 15 min al 6 keer zijn man voorbij is en 4 goede voorzetten gegeven heeft maar toch moest hij wijken voor bosz zijn vriendje. Ik hoop van harte dat hij de titel pak en ik zal zeker juichen alleen dan heeft hij alsnog gefaald want het voetbal is nog steeds matig tot slecht.

     4. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

      Litmanen, ik ga je bijdrage bewaren voor mijn oudejaars conferance. Succes verzekerd. Dank.

     5. dickst14

      Neem een snuiffie, zou voor jou nooit slechter kunnen zijn. Ik weet ook al zou je deze drug gebruiken je er toch nooit overheen zal komen dat superster van Rhijn niet meer bij ajax speelt. Gelukkig doet je nieuwe favoriet Veltman het net zo slecht.

     6. Litmanen

      Gek genoeg haalt bij de echte analisten alle spelers, behalve Traore, een ruime voldoende tegen Twente. Zouden al die ex voetballers en Bosz en zijn mensen er minder verstand van hebben dan jij?

      Ik ben bang dat jij niet eens meer weet hoeveel je gesnoven, gespoten en geslikt hebt.
      Ik heb de tweede helft, na een hele slechte eerste, genoten van een aanvallend, doelgericht en productief/ effectief Ajax.
      En die eerste helft vergeef ik ze, want het resultaat was prima en het ging hier wel om mijn cluppie.
      Ga jij maar lekker azijnzeiken.

     7. dickst14

      Gebruik in godsnaam een andere naam in de toekomst. Litmanen was een vreselijk goede voetballer en intelligent. Noem jezelf gewoon V Rhijn/Veltman combi. past beter bij je commentaar ook.

     8. Litmanen

      AD??????? 010 krant!!!!!
      och, dat wist je niet? rapporteur Peter Houtman?
      Zoek je verstand.

     9. Widi

      Peter Houtman😂😂😂. Typische kakkerlak met dat vreselijke 010 accent/dialect van hem.

 5. ajaxpers

  Het is onkunde en gewoon te hoog gegrepen voor deze man om trainer van Ajax te zijn. Maar dan ook nog de betweter uithangen. Precies hetelfde geldt voor Blind bij Oranje. Zodra iemand een lekker babbel heeft in voetballerij dan denkt men dat het een wereldtrainer is.

 6. Widi

  De supporters hebben lang geduld gehad met Traoré. Het is logisch dat het geduld op is. We kunnen alleen hopen dat hij niet veel meer zal spelen. Maar uit de reactie van PB maak ik op dat hij nog wel zal spelen.

  1. Toppertje

   Zal er een deal over gemaakt zijn in de huurovereenkomst? Ik kan me het niet voorstellen dat Ajax zoiets stoms zou doen.

 7. -buitenkantje rechts-

  Kieft verwoordt wat hier en ook op de tribune al veel langer gezegd wordt.. Genoeg is wat mij betreft genoeg! Het krediet is op!
  Je dure aankoop en Kluivert zitten op de bank door de voorkeur van Bosz die voorlopig niet zal veranderen.
  Tenminste, dat haal ik uit zijn woorden.

 8. wimmi

  Als we nog kampioen willen worden dan moet je hem niet meer opstellen maar gewoon kluivert erin

 9. Teuntje

  Ik denk dat Peter Bosz nu eens echt moet laten zien, dan hij de beoogde “top”trainer voor ons aller Ajax is.
  Voorlopig neemt mijn twijfel alleen maar toe. Samenvatting?
  -eerder dit seizoen grote talenten weg vanwege problemen met de trainer
  -zeer vroegtijdig uit de Beker gewipt
  -tegen zowel PSV als Feijenoord niet kunnen winnen in de eerste helft van de competitie
  -nog steeds 4 punten achter de nummer 1
  -een team dat nog steeds zwalkend lijkt
  -niet renderende spelers krijgen grenzeloos vertrouwen
  Ajax is op dit moment echt geen topclub meer en dat is lastig om aan te zien….

 10. Dagrump

  Traore is een hele goeie voetballer maar bij ons Ajax heb ik er niet veel of niks van gezien. En waar ikme het MEESTE AAN STOOR is dat ie nooit de diepte ingaat zonder bal !!

  1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

   Moet je ook hiet te ver doen anders sta je buitenspel 😂

 11. Iamsterdam2015

  Alleen al om z’n gelijk te krijgen gaat hij never nooit Traoré op de bank zetten!!! Donderdag staat hij gewoon weer in da basis om ons drie kwart van de wedstrijd aan hem te ergeren.

 12. Hazez

  Traore kan best voetballen maar niet in het ajax … ziet alleen maar zichzelf als ik dolberg was had ik hem een stamp onder zijn reet gegeven om gek van te worden !!!!

 13. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

  Laat Traore maar eens 25 minuten warmlopen in de tweede helft met een invalbeurt in de laatste 5 minuten. Misschien waardeert hij dan de keuze van Bosz om hem zo lang te handhaven dan meer en komt er wat meer creativiteit uit.

 14. Indojood

  Wel frappant dat zo’n site weer helemaal te buiten gaat aan het bashen van Bosz. Ik ben het niet eens met een aantal van zijn keuzes maar ik hoop voor ons allen dat hij het gaat redden. Ik zit niet te wachten op weer een nieuwe trainer die ook weer tijd nodig heeft. Vind Ajax niet altijd goed voetballen maar niemand had 010 op deze positie verwacht. Verder doen we nog mee in Europa in maart. Inhoudelijke kritiek is gewenst, daarvoor zijn we Ajacieden, dat kinderachtige geleuter over zijn 010 verleden, daar doe ik niet aan mee en kan ik niks mee. PB is in dienst van Ajax en het idee alleen al dat hij de boel opzettelijk zou saboteren, geeft aan wat voor zielige figuren er hier rondhangen.

  Zoals FdB al zei in de rust van Ajax-lampen, achter het team en de trainer staan.

  1. Ajaxslied

   Dat jij feyenoord hier niet verwacht had is naïef. Vorig seizoen kon je het al zien dat ze een goed elftal hadden en hebben zich alleen maar versterkt van de zomer. Dus was zeker te verwachten. We hebben geluk gehad dat PSV een hele slechte 1ste seizoenshelft had anders hadden we 3de gestaan. Het is een ongeloofwaardige trainer maar niet iemand die saboteert.

   1. Indojood

    Nee, ik had 010 niet verwacht. Daar is niets naïefs aan. Zowel de lampen als wij hebben betere spelers. Ik had na de winterstop gedacht dat ze meer punten zouden gaan laten liggen.

  2. dickst14

   Dat 010 verleden is voor mij niet relevant. Maar nadat hij door een bekerwedstrijd bij toeval zijn perfecte middenveld vond ging het de goede kant op. Maar het wordt met de week ongeloofwaardelijker. Al Ghazi had gelijk toen hij kwaad werd. Traore presteert helemaal niets. Trouwens teleurstellend dat ajax 2 met Neres op rechts speelt en Kluivert op links. Tijd voor Wim Jonk

   1. Litmanen

    Yeeeee! daar hebben we Jonk weer. Als deze app niet bestond dan hoorde nooit meer iemand van Jonk.

    1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

     Wel als je het nieuws blijft volgen hoor. Maar dickst14: het is inderdaad tijd voor een terugkeer van Wim Jonk. Misschien niet als hoofdtrainer maar zeker voor bij de jeugd. Ik denk dat vanaf volgend jaar de doorstroom van eigen jeugd naar Jonk Ajax aardig gaat opdrogen. Als het zo doorgaat is Ajax over twee jaar net zo’n vreemdelingen legioen als PSV. Alles gekocht en allemaal net niet goed genoeg.

     1. Widi

      Misschien moet je dan zelf ook eens bij de jeugd gaan kijken. Dan zul je zien dat er nog wel een paar komen.

  3. Litmanen

   Eens Indojood, lang niet altijd, maar veel vaker dan vorig jaar speelt Ajax aantrekkelijk voetbal en de resultaten zijn prima.

 15. -buitenkantje rechts-

  Ik weet dat ik Derksen niet mag aanhalen of citeren.. 😜 maar hoop werkelijk dat Bosz wel naar dit programma kijkt. Spijker op z’n kop.

   1. -buitenkantje rechts-

    Over de buitenspelers en de tactiek van Ajax.. Ook de backs die niet buitenom komen.. Geen assists etc

     1. Indojood

      Kijk dat programma nooit. Hoeft ook niet want je kunt hier teruglezen wat er gezegd is.

Reageren is niet mogelijk.