Ajax speelt zondag met rouwbanden, stadionprogramma aangepast

Vanwege het overlijden van Piet Keizer zal Ajax tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta met rouwbanden spelen. Tevens zal het stadionprogramma worden aangepast en zal voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte in acht worden genomen. Piet Keizer overleed vrijdagavond in het bijzijn van zijn familie aan de gevolgen van longkanker. Zijn familie heeft inmiddels een statement geplaatst.

Statement familie Keizer

Piet Keizer is gisteren (10 februari) overleden aan de gevolgen van longkanker. In het bijzijn van zijn geliefden en in zijn huiselijk bed had Piet tot het laatste moment rust en een scherpe geest. Wij herinneren hem als een lieve man met een gouden hart.

De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

 

Related posts

35 Comments

          1. Litmanen

            Gaan we weer lekker? Kunnen jullie gvd niet een keertje je inhouden uit respect voor Pietje? Vooral die zgn Jonk supporter die wel Cruijff adoreert. Schaam je diep!!!!!

          2. vak411

            EENS litmanen! Je zegt wat veel anderen denken hier.. dat gezeik. Hoogste woord maar ik vraag me af hoe vaak ze in het stadion komen. En maar janken om alles. Respect was mooi geweest vandaag maar helaas!

          3. jonk supporter

            Elke thuiswedstrijd in het stadion vak411. Al heel, heel erg lang. Daarnaast wordt het topic wat echt op Piet gaat met respect benaderd. Verder zou het fijn zijn als meer mensen hier zouden optreden tegen racisme e.d. Maar ja, dat wordt simpel afgedaan met: het is een voetbalforum alsof dat een vrijbrief geeft voor dat gedrag. Dus ff nadenken waarom het “gezeik” er is.

  1. KBouter

    Dit is het minste wat Ajax kan doen, de herinneringen aan deze sierlijke linksbuiten zal er altijd zijn.

  2. Indojood

    In het prachtige boek “De Ajacieden” van Maarten de Vos staat een mooi stukje tekst:

    “Ik stond aan de lijn tussen een aantal Ajax-fans en informeerde naar die zo gemakkelijk schietende en passerende linksbuiten. “Oh die,” werd er zeer laatdunkend geantwoord, “dat is Pietje Keizer. Een geweldige voetballer, maar een etter van een goser. Geen mentaliteit. Die komt er nooit. Hij heeft een straflijst, dat hou je niet voor mogelijk.” Het was duidelijk dat die fans Keizer niet lustten, hoewel zij ook wel hadden geconsateerd dat hij een meer dan middelmatige aanleg had. Piet Keizer zelf zegt, terugkijkend naar die periode: “Achteraf heb ik gehoord dat een bepaalde groep bij Ajax me eigenlijk wel kwijt wilde. Maar een andere groep had wel vertrouwen.”

    Sommige zaken veranderen nooit.

    @Redactie, hebben jullie mijn mail ontvangen net daarin een oproep? Willen jullie deze plaatsen? Alvast bedankt.

    1. -buitenkantje rechts-

      Mooi citaat Indo.. Piet is zijn hele leven omstreden geweest.. Geniaal.. eigenzinnig.. wars van belangstelling en publiciteit.

  3. EugAjax

    In en in triest dit nieuws. Ik ben erg geschrokken ervan. Ajax en supporters zullen hem op waardige manier eren. Ben ik van overtuigd. F-side 64 heeft mooi voorstel. Piet Keizer tribune in JC stadion hoe eervol! Zou zeer en zeer verdiend zijn voor “de enige speler die Cruijff blindelings begreep”.

    1. Mooi

      Ja hij verdiend net zoveel eer als Johan want hij was heel erg goed ik heb heel veel van hem genoten ,Piet rust zacht

    2. -buitenkantje rechts-

      Keizer was het lang niet altijd eens met Cruijff Eug..
      Keizer was in 2001 op voorspraak van zijn oude maatje Cruijff als scout teruggekeerd bij Ajax. Later werd hij ook nog technisch adviseur, ten tijde van de revolutie van Cruijff bij de Amsterdamse club. De twee bleven vrienden, maar waren het lang niet altijd eens…
      Zo noemde Keizer het plan van Cruijff om Ajax te hervormen “onvolledig”. De laatste keer dat hij gevraagd werd voor een klankbordgroep binnen Ajax zei Keizer mede daarom nee.

      1. EugAjax

        Klopt BR. Ik lees vandaag ook ergens dat Keizer het als weinige durfde om Michels en later dus ook Cruijff tegen te spreken. Een hele mooie eigenwijze man. Van Basten schreef vandaag maar dan wel met nadruk op WIJS. Vind ik mooi. Ik quoten Cruijff uit zijn spelers tijd. Later in organisatie was Keizer het idd vaak oneens met Cruijff. Mooi dat ze vrienden bleven. Ondanks de meningsverschillen

  4. jonk supporter

    Eigenlijk zou een spetterende lichtshow met beelden van Piet een perfect eerbetoon zijn.

  5. ritchy

    wij zullen je nooit vergeten en die enkele of dubbele schaar ook niet voor de jongere generatie kijk maar eens goed hoe hij speelde zoals Johan al zei eenvoudig maar dodelijk

    1. Widi

      Wordt geloof ik de derde wedstrijd op rij met rouwbanden. Ik zou het zelf ook op prijs stellen als die ene gek morgen zijn luidspreker thuis laat. Ook uit respect voor Piet Keizer.

  6. afcadeluxe

    hoop echt na morgen een hele tijd geen rouwbanden meer te zien,maakt het altijd extra triest…

  7. BobbyHaarms

    Na Johan nu ook onze legendarische Piet voorgoed kwijt, helaas. Wat mij betreft krijgt uiteindelijk elke speler van dat elftal zijn eigen tribune, al hoop ik echt dat dit nog vele jaren gaat duren. Al deze spelers van begin jaren 70 symboliseren voor mij de belichaming van het ultieme Ajaxgevoel. De enige uit die tijd die nu nog af en toe actief een kritische Ajaxnoot laat horen is onze Sjakie….hopelijk wordt Sjaak 120…minstens.

    1. jonk supporter

      Ik opperde elders al om de ingangen van het Johan Cruijff stadion te vernoemen naar de Ajax helden. Of de vakken. Gaaf toch als je een seizoenskaart heb voor vak Piet Keizer rij 11 stoel 11.

      1. BobbyHaarms

        Die doe je nooit meer weg. Ultimate Ajaxplek zou natuurlijk Vak Johan Cruijff, rij 14 stoel 14 zijn..hoewel…als mooi eerbetoon aan de grootste Ajaxspeler ooit zou die plek symbolisch alleen voor Johan mogen zijn..

Comments are closed.