Veltman kent geen twijfel: ‘Ik ben rechtsback, klaar’

Joël Veltman speelt al een tijd als rechtsback in het eerste elftal van Ajax en ondanks dat er aardig wat positieve maar ook negatieve geluiden zijn beseft Veltman beseft dat er voor hem meer kansen liggen als rechtsback dan centraal, ook richting het Nederlands elftal.

‘Natuurlijk ben ik van nature een centrale verdediger maar daar moet ik niet meer aan denken. Ik ben rechtsback. Klaar. De positie waar ik me op moet richten en waar ik beter moet worden. Aanvallender moet ik nog belangrijker worden want dat is in ons systeem essentieel. Momenteel verlang ik dat ook van mezelf en voel ik geen twijfel. Als ik nu een slechte wedstrijd speel, zeggen mensen ook niet meer, ja, het is ook niet zijn positie, hè’. En terecht. Ik wil ook helemaal niet dat er zo gedacht wordt.

Bron: AD

Related posts

43 Comments

    1. Ajacied407

      Ja heb je gelijk in! Vind Tete echt 10x beter en meer potentie hebben. Zolang Tete blijft spelen, haalt hij z’n eigen niveau wel weer.

          1. Mooi

            Vleugel verdedigers moeten meer in huis hebben dan enkel maar verdedigen ,ook aanvallend denken en daar zijn iets beter in denk ik.

          2. Geroldkohlen

            onzin! eerst verdedigend moet je sterk zijn voordat je überhaupt mee kan doen in een aanval! je blijft in eerste instantie een verdediger, en nogmaals eerste taak van een verdediger is directe tegenstander uitschakelen. en daar schort het vaak genoeg aan bij die 2!!!

      1. FrankiC

        Tete is een ballenafpakker en mister sliding. Daarna speelt ie ‘m terug. Ik erger me daaran want dat is niet waarom we naar Ajax kijken

        1. Geroldkohlen

          zo speelt die jongen niet meer laatste wedstrijden dat hij speelde onder speelde hij al veel meer voorruit scoorde zelfs een goede goal. dus dit commentaar is op basis van hoe hij speelde en moest spelen onder FdB. het is moeilijker dingen af te leren dan aan te leren. maar als we willen dat tete meer vooruit gaat spelen, dan zullen ze eerst hem moeten opstellen zodat hij aanleren en toepassen. verdedigend ben ik er totaal niet bang voor want dat doet hij vele male beter dan veltman.

          1. Litmanen

            Tete scoorde omdat hij uit een kluts ineens een kans kreeg om op doel te schieten. Hij schrok zich rot toen die bal er in ging. Tete is geen Ajax back. Die moet in een systeem voetballen met vijf verdedigers. Kan hij lekker de bal breed kwijt.
            Sinkgraven en in mindere mate Veltman zijn aanvallende backs met veel meer voetbalkwaliteiten dan Tete en Dijks.
            Aan de andere kant heeft Veltman weer een betere lange bal dan Sinkgraven ( zie de assist van zondag).
            Die mannen gaan een goede toekomst tegemoet en gaan Ajax heel veel geld opleveren.
            Dat er nu al 9 miljoen voor Veltman is geboden zegt genoeg. Dat ga je voor Tete nooit krijgen.

          2. Geroldkohlen

            whahaha litmanen, litmanen met die onzin reacties van jou kloppen voor geen meter. veltman heeft voor eerst in 5 jaar een bod gehad ,van maar 9 miljoen terwijl hij basis speler is .onder tussen heeft tete al genoeg aanbiedingen gehad, waarvan de transferbiedingen hoger lager dan veltman. dit soort reacties die jij hier nu weer doet, geeft weer aan hoe belachelijk jij je zelf maakt . ik dank jou weer dat je mij aan het lachen hebt gemaakt. ???

          3. jonk supporter

            Weer terugkomen op die ene mooie lange pass van afgelopen weekend. Dan ben je wel wanhopig hoor.

  1. KBouter

    Richting Oranje móet hij hopen dat Karsdorp zwaar geblesseerd raakt, en ook wanneer Tete weer aan het spelen toekomt en zijn vorm weer haalt, hoeft hij echt niet richting Oranje te denken.

    1. Iamsterdam2015

      Precies KBouter!!! Het is dan wel een kakkerlak Karsdorp masr staat terecht op die positie in het Ned-11 tal en daarna Tete dan vd Wiel en dan pas Veldman.

  2. Geroldkohlen

    je bent geen echte rechtsback ,en tete is veeeeeel beter en kan alleen maar beter worden einde discussie, klaar, punt!

  3. Jimmy1971

    Ik zou voorlopig meer bezig zijn met het trainen op een goede passing , dan aanvallende dingen , Veltman !!
    Lever die bal maar gewoon accuraat in bij je middenvelders ..

  4. EugAjax

    Veltman zegt alleen maar dat hij zich nu als rechtsback ziet. En niet meer zo zeer als CV. En dus volledig wil focussen op RB. Volgens velen geweldenaar Bosz vind Veltman nog steeds de betere RB van Ajax tov Tete. Zeker met oog op Bosz zijn visie hoe een RB moet spelen. Je kan wat mij betreft beweren dat Tete een betere RB is maar Veltman is een betere Ajax RB!

    1. EugAjax

      met Ajax RB bedoel ik zoals Ajax a la Bosz wil spelen, en dat is volgens velen en ook namens mij dicht aan tegen waar Ajax altijd voor gestaan heeft !

    2. Geroldkohlen

      jaja eug! Bosz vond ook dat Ziyech rechtsbuiten zijn plek was, we weten hoe dat afliep!

      1. EugAjax

        Gerold ik las laatst dat Bosz zei dat hij Ziyech daar eerst had neergezet om aan Ajax stijl te wennen en hij inschaf dat Ziyech daarom zo snel zijn stempel op spel Ajax vanaf middenveld kan drukken. Vond ik onzin maar Bosz gelooft heilig dat dit de goede aanpak was ?.

          1. EugAjax

            Gerold ik beweee ook niet dat ik het altijd met Bosz eens ben. Hand in eigen boezem steken is niet zijn sterkste punt. Ik ben het met je eens zijn uitleg hieeover is lachwekkend. Ziuech hoorde meteen op middenveld! Misschien moet ik het ooit ook mbt Tete schrijven. Maar voorlopig ben ik het eens met keuze Bosz voor Veltman

          2. Widi

            Een van de problemen is dat jij niet conistent bent in wat je beweert Eug. Mede daarom krijg je relatief veel commentaar.

          3. EugAjax

            Grappig Widi, waar ben ik hier niet consistent met eerder beweerde dingen? Overigens zou het kunnen dat je weleens a beweert maar leer van andermans inzichten en dan weleens een mening kan wijzigen. Ja kom maar met de inkopper dat ik dan wsl erg veel leer op dit forum hahahaha.

          4. Widi

            Iedereen die hier alles leest, weet dat jij niet consistent bent. Je draait heel vaak je standpunt bij. Je weet dat zelf ook wel.

          5. EugAjax

            Wie draait hier nu om het antwoord heen Widi? Nu niet beetje de populariteitsprijs proberen te winnen met een populistische bewering. Mbt Veltman en Bosz waar ben ik niet consistent. En inderdaad ik heb af en toe vermogen om een mening bij te stellen. Dat betekent dat je groeit als mens Widi. Niet alles is zwart wit. En mijn waarheid is niet altijd de waarheid dus ik leer graag van anderen

          6. Widi

            Ja. En morgen ben je weer de andere kant om. Als je maar wat kunt roepen en als je maar het laatste woord hebt. Je irriteert me.

          7. jonk supporter

            Eug ziet niet dat steeds meer mensen zich uiten in een soort van onvrede richting hem. Mensen met verstand van het spelletje. Zonde dat hij het niet ziet hoor.

    3. Ajaxslied

      Ja elke wedstrijd blunderen is zeker wat ik van een Ajaxrb wil zien. Hij zou de meest ervaren man in de verdediging moeten zijn en de rest op sleeptouw moeten nemen maar zelfs Sinkgraven maakt minder fouten als veltman.

  5. -buitenkantje rechts-

    Los van het feit dat hij eerst centrale verdediger stond en nu rechtsback..
    Hij komt voetballend tekort.. is te traag.. maakt teveel onnodige fouten.. en is verdedigend niet meedogenloos genoeg.

  6. ajaxpers

    Bosz heeft het bord wat hij voor zijn kop heeft dus ook doorgeschoven naar zijn spelers.

    1. jonk supporter

      Zullen wij eens een leuke boom opzeten over voetbal Ajaxpers. Ons lekker bezatten. Je lijkt me zo’n toffe peer om mee te zuipen. Wel op jouw rekening ?

  7. JohnDoe77

    Veltman is een nuttige speler, geen topper! Tete is veel beter als back en Sanchez beter als Veltman in het centrum…. alleen missen we nog één andere topper, maar De Ligt komt…. ben benieuwd waar Veltman eindigt!

Comments are closed.